Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
poloha lodneho hriadela a nutnost prevodovky
Re: poloha lodneho hriadela a nutnost prevodovky
zacinam si stavat katamaran dlzka=800-900mm, priemer plavka 140mm, roztec osi plavakov 460mm. plavaky su z novorudurovej rury, vpredu sip a vzadu vybratie pre kormidlo a vrtulu.hmotnost kompletneho katamaranu asi 12-13kg
motor bude 2xMIG600 7,2V, aku 2x6V-12Ah, vrtula 3list priemer 40mm, regulator hitec ezx-r pro. aku zapojene paralelne a jeden regulator a motory tiez paralelne.
ciara ponoru zhruba v osi plavaka
1. nikde som sa vsak nedocital aka ma byt vzdialenost vrtule od kormidla (velkost kormidla MPJET 50x25)?
2. aky ma byt sklon lodneho hriadela voci vodorovnej osi a vzdialenost vrtule od dna plavaka.?
3.zatial uvazujem bez chladenia motorov a prevodovky. vyrobca uvadza vrtulu pre motor MIG600BB turbo V=8,4V fi=33mmx1,4 dvojlist carbon graupner, tak mozno aj pre 7,2V to moze byt napriamo.
4.musi byt koniec lodneho hriadela v lodi nad ciarou ponoru a kormidlove rameno tiez? v modelarskom obchode sice povedali ale ze nemusi, ale lepsie by bolo keby bolo.
diki za nazory
https://www.mo-na-ko.cz/upload/plavak katamaranu
portal/gallery.php?pid=46
motor bude 2xMIG600 7,2V, aku 2x6V-12Ah, vrtula 3list priemer 40mm, regulator hitec ezx-r pro. aku zapojene paralelne a jeden regulator a motory tiez paralelne.
ciara ponoru zhruba v osi plavaka
1. nikde som sa vsak nedocital aka ma byt vzdialenost vrtule od kormidla (velkost kormidla MPJET 50x25)?
2. aky ma byt sklon lodneho hriadela voci vodorovnej osi a vzdialenost vrtule od dna plavaka.?
3.zatial uvazujem bez chladenia motorov a prevodovky. vyrobca uvadza vrtulu pre motor MIG600BB turbo V=8,4V fi=33mmx1,4 dvojlist carbon graupner, tak mozno aj pre 7,2V to moze byt napriamo.
4.musi byt koniec lodneho hriadela v lodi nad ciarou ponoru a kormidlove rameno tiez? v modelarskom obchode sice povedali ale ze nemusi, ale lepsie by bolo keby bolo.
diki za nazory
https://www.mo-na-ko.cz/upload/plavak katamaranu
portal/gallery.php?pid=46
a este 2 otazocky
5.obavam sa ze mi to tie dva mig600 neutiahnu (jeden motor na jeden plavak
6.a najhorsie je, ze regulator ma pozadovane vstupne napatie 7,2V-8,4V a ja mam vstup len 6V. no uvidime ci ten regulator nezadymi.
5.obavam sa ze mi to tie dva mig600 neutiahnu (jeden motor na jeden plavak
6.a najhorsie je, ze regulator ma pozadovane vstupne napatie 7,2V-8,4V a ja mam vstup len 6V. no uvidime ci ten regulator nezadymi.
ad1) někde na MoNaKu v článcích jsem zahlédl pojednání o doporučených vzdálenostech. Nedělej si ale z toho hlavu, ta vzdálenost není kritická. Když bude přední hrana kormidla 10mm od šroubu tak si myslím, že to bude akorát.
ad2) sklon je dán tvarem trupu, rychlostí a požadovaným chováním lodě za jízdy. Mění se od 0° (ponorky, nákladní lodě) po cca 15° u sportovních lodí a kluzáků. Vzdálenost šroubu - viz ad1), dal bych 4-10mm
ad3) šroub o kterém píšeš je rychlostní (pro kluzáky), třílist klasický je něco jiného. Kolik ten tvůj motor točí otáček?
ad4) nemusí, ale je to lepší :-) Když zvedneš druhý konec hřídelí nad čáru ponoru, máš to jednodušší s těsněním (není tak náročné). U kormidla bych to tak udělal. Počítej ale, že v místě hřídele kormidla jsou za jízdy tlakové poměry odlišné od klidu, takže podle polohy hřídele ti může voda téct i vyvedenou nad čáru ponoru (ale i naopak - podle polohy hřídele a tvaru trupu). Pro tvůj tvar trupu bych doporučoval hřídele lodních šroubů mít vodorovně, jinak se Ti bude příď nořit do vody - Příď máš jako prostý klín, který při pohybu nevytváří žádný dynamický vztlak zatímco šikmé uložení šroubů by zdvíhalo záď z vody. Pokud ale použiješ vodorovné hřídele, nedoporučoval bych použít typ "Kompakt" (kdy je příruba motoru přímo na hřídeli) protože má jen jedno ložisko a je problém ho naplnit vazelinou pro utěsnění, ale použil bych standardní pouzdro hřídele se dvěma ložisky, dobře naplnit vazelinou + kardany + motory na motorových ložích. A občasná kontrola těsnosti a stavu vazeliny v pouzdrech.
ad5) utáhnou ti to v pohodě. Otázka je, jaký jízdní projev od toho čekáš. Na svižnou jízdu to bude až,až, na chování raketového torpéda budeš muset trochu výkonu přidat.
ad6) za a) od olověné gelovky nečekej že z ní dostaneš plnou kapacitu (odběr na jeden motor odhaduji tak 7 - 10A a díky tomu použitelnou kapacitu tak 5-8Ah) a že udrží při zatížení 6V (reál tak 5-5.5V).
za b) principielně by regl malým napětím neměl zhořet ale může být problém s napájením přijímače přes BEC.
Ale reálně může!! (ale taky nemusí, to záleží od konstrukce) dojít k tomu, že díky nízkému budícímu napětí neotevřou dobře spínací tranzistory, bude na nich výkonová ztráta->začnou se hřát -> zhoří...
Nevím k čemu to máš, já osobně bych Ti doporučil to trochu zmenšit (délka cca 700mm , průměr cca 100mm) dát tam 2x 400 7.2V , šrouby průměr 30mm třílist napřímo, jeden nebo dva 6ti články NiCD nebo NiMH a máš vystaráno.
ad2) sklon je dán tvarem trupu, rychlostí a požadovaným chováním lodě za jízdy. Mění se od 0° (ponorky, nákladní lodě) po cca 15° u sportovních lodí a kluzáků. Vzdálenost šroubu - viz ad1), dal bych 4-10mm
ad3) šroub o kterém píšeš je rychlostní (pro kluzáky), třílist klasický je něco jiného. Kolik ten tvůj motor točí otáček?
ad4) nemusí, ale je to lepší :-) Když zvedneš druhý konec hřídelí nad čáru ponoru, máš to jednodušší s těsněním (není tak náročné). U kormidla bych to tak udělal. Počítej ale, že v místě hřídele kormidla jsou za jízdy tlakové poměry odlišné od klidu, takže podle polohy hřídele ti může voda téct i vyvedenou nad čáru ponoru (ale i naopak - podle polohy hřídele a tvaru trupu). Pro tvůj tvar trupu bych doporučoval hřídele lodních šroubů mít vodorovně, jinak se Ti bude příď nořit do vody - Příď máš jako prostý klín, který při pohybu nevytváří žádný dynamický vztlak zatímco šikmé uložení šroubů by zdvíhalo záď z vody. Pokud ale použiješ vodorovné hřídele, nedoporučoval bych použít typ "Kompakt" (kdy je příruba motoru přímo na hřídeli) protože má jen jedno ložisko a je problém ho naplnit vazelinou pro utěsnění, ale použil bych standardní pouzdro hřídele se dvěma ložisky, dobře naplnit vazelinou + kardany + motory na motorových ložích. A občasná kontrola těsnosti a stavu vazeliny v pouzdrech.
ad5) utáhnou ti to v pohodě. Otázka je, jaký jízdní projev od toho čekáš. Na svižnou jízdu to bude až,až, na chování raketového torpéda budeš muset trochu výkonu přidat.
ad6) za a) od olověné gelovky nečekej že z ní dostaneš plnou kapacitu (odběr na jeden motor odhaduji tak 7 - 10A a díky tomu použitelnou kapacitu tak 5-8Ah) a že udrží při zatížení 6V (reál tak 5-5.5V).
za b) principielně by regl malým napětím neměl zhořet ale může být problém s napájením přijímače přes BEC.
Ale reálně může!! (ale taky nemusí, to záleží od konstrukce) dojít k tomu, že díky nízkému budícímu napětí neotevřou dobře spínací tranzistory, bude na nich výkonová ztráta->začnou se hřát -> zhoří...
Nevím k čemu to máš, já osobně bych Ti doporučil to trochu zmenšit (délka cca 700mm , průměr cca 100mm) dát tam 2x 400 7.2V , šrouby průměr 30mm třílist napřímo, jeden nebo dva 6ti články NiCD nebo NiMH a máš vystaráno.
povodne som chcel dat predok nie sip ale len obycajny nabeh 30° ale potom som to zmenil na sip aby ta opacha nemala zbytocny odpor a lepsie isla proti vlnam.
udaje o motore:Napájení 6 až 8 článků. U: 3,6 .. 9,6 V no: 18200 ot/min /7,2V, Io :2,5 A
- obavam sa ze trojlis bude zbytozne pretazovat motor, pojdu hore ampere abude sa prehrievat napriek tomu ze ma vstavany ventilator (velmi sa chcem vyhnut prevodovke a chladeniu)
- SH aky mas nazor na zadne vybratie pre vrtulu? je dostatocne zhladiska cuvanie (prud vody naraza na zadne skosene dno)
- sklon hriadela ma 15°, este sa rozhodnem co s tym, ci upravim sklon alebo prerobim sip na šípo-nábeh
- ten katamaranma byt na zavazanie rybarskej nastrahy, ja by som tiez volil nieco mensie ale vzhadom ze som sa ulakomil na aku 12Ah a 2kg nosnosti+vaha novoduru+stratu vytlaku prednym nabehom a zadnym vybratim pre vrtulu, som musel pouzit novodurove rury 140mm nakolko maju o 96% vacsi vytlak ako priemer 100mm. tak isto som nechcel ist s ciarou ponoru nad os rury (teraz to bude len tak-tak). vyrovnanie silonu z obluka bude jednoduchsie ked na konci sa bude valat na hladine 13kg ako 5-7kg
no mozno to bude cele na figua buducu zimu kupim mensie novodurove rurky.
SH diki moc za nazor
udaje o motore:Napájení 6 až 8 článků. U: 3,6 .. 9,6 V no: 18200 ot/min /7,2V, Io :2,5 A
- obavam sa ze trojlis bude zbytozne pretazovat motor, pojdu hore ampere abude sa prehrievat napriek tomu ze ma vstavany ventilator (velmi sa chcem vyhnut prevodovke a chladeniu)
- SH aky mas nazor na zadne vybratie pre vrtulu? je dostatocne zhladiska cuvanie (prud vody naraza na zadne skosene dno)
- sklon hriadela ma 15°, este sa rozhodnem co s tym, ci upravim sklon alebo prerobim sip na šípo-nábeh
- ten katamaranma byt na zavazanie rybarskej nastrahy, ja by som tiez volil nieco mensie ale vzhadom ze som sa ulakomil na aku 12Ah a 2kg nosnosti+vaha novoduru+stratu vytlaku prednym nabehom a zadnym vybratim pre vrtulu, som musel pouzit novodurove rury 140mm nakolko maju o 96% vacsi vytlak ako priemer 100mm. tak isto som nechcel ist s ciarou ponoru nad os rury (teraz to bude len tak-tak). vyrovnanie silonu z obluka bude jednoduchsie ked na konci sa bude valat na hladine 13kg ako 5-7kg
no mozno to bude cele na figua buducu zimu kupim mensie novodurove rurky.
SH diki moc za nazor
Prave mi psal bernatik, jak jsem na tom s mym katamaranem. Stale ho mam rozpracovany, protoze na stavbu nemam vubec cas. Nicmene podarilo se mi zcela nahodou kontaktovat pana Alese Bidovskeho, ktery vlastni modelarskou firmu SATRIA v Olomouci a tento clovek katamarany (zavazeci rybarske lode) stavi. Take jsem mel v hlave vselijake pohony, ovsem tento kolega me diky Bohu vyvedl z omylu! NA LODE NEPOUZIVEJTE OBYCEJNE MOTORY A UZ VUBEC NE PREVODOVKY !!!! Sestistovka je dobra, ovsem pozor - musi byt extra vinuta na pomalobezny chod. Odber takoveho motoru je par mA naprazdno a pri zatizeni bere 2,5 A ! Pokud mate zajem, kontaktujte pana Bidovskeho - je to velmi seriozni clovek a myslim, ze vam rad poradi.
co poradil tebe?
podla petrovo ak maju byt nizkootackove a malo amperove tak by to mohli byt motory od vyrobcu megamotor sekcia -specialne motory- ma niekto s nimi skusenosti?
http://www.megamotor.cz/new/script/mega ... f=products
http://www.megamotor.cz/new/script/mega ... f=products
tie specialne motory od megamotor bol moj napad, kedze PETROVO nenapisal aku radu dostal.
zatial sa mi to vidi tak, ze je dolezite vediet ake otacky potrebuje konkretna vrtula, aby pracovala spravne.
- ake maju byt otacky vrtule? - prehrabal som cele forum a nikde ani zmienka
takze asi zvolim mig600 bud 7,2V alebo 8,4V pri 6V gelovke a budem experimentovat s vrtulou
prevodovku nebudem davat. riesit to Speed 720 a Speed 900 je trocha draha zalezitost na to k
comu to bude sluzit.
-bude to jazdit asi 5minut kazde 2-4hodiny.
-rychlost by som potreboval okolo 0,5-2 m/s.
otazne je ci to bude stihat vo vetre alebo proti vlnam. to uz asi ukaze len skuska na vode.
zatial sa mi to vidi tak, ze je dolezite vediet ake otacky potrebuje konkretna vrtula, aby pracovala spravne.
- ake maju byt otacky vrtule? - prehrabal som cele forum a nikde ani zmienka
takze asi zvolim mig600 bud 7,2V alebo 8,4V pri 6V gelovke a budem experimentovat s vrtulou
prevodovku nebudem davat. riesit to Speed 720 a Speed 900 je trocha draha zalezitost na to k
comu to bude sluzit.
-bude to jazdit asi 5minut kazde 2-4hodiny.
-rychlost by som potreboval okolo 0,5-2 m/s.
otazne je ci to bude stihat vo vetre alebo proti vlnam. to uz asi ukaze len skuska na vode.
Panove pockejte, ja nejsem doma, tak nemuzu psat vice. Pouzite komponenty musim opsat, az je budu mit pred sebou na stole. Takze az zitra. Jen jeste - ptate se, co mi Bida poradil ... Vzdyt to zde pisu - JAKY ZVOLIT POHON. Motor je velikosti 600 (jsou na 6 a 12V). Bral jsem na 12V. Koupil jsem primo u nej na prodejne za cenu cca. bezne sestistovky (odhaduji zhruba za 350,- Kc za kus). Napajeni 2x 6V Pb akumulator - do kazdeho plovaku jeden kvuli vyvazeni. Zapojeny do serie. Hridel Compact. Lodni sroub dvoulisty prumer 5 cm s velkym stoupanim. Material na lod - nevim, jak se to jmenuje (modelari ho asi znaji). Pouzivaji ho firmy na reklamni cedule a polepuji samolepici folii rezanou na plotteru. Tloustka ruzna, ja jsem pouzil 5mm. Je to neco jako tvrzeny polystyrem, ale nerozezira jej nitroredidlo, ani vterinove lepidlo (toto ho lepi naprosto fantasticky). Zevnitr jsem plovaky (hrany) utesnil lepidlem z tavne pistole a pro jistotu vymazl silikonem. Ted jeste duvod, proc nepouzivat bezne motory + prevodovku - ztrata ucinnosti, velka hlucnost, nemoznost pouzit hridel Compact a podstatne rychlejsi vybiti akumulatoru (vetsi odber klasicke sestistovky). Pokud prijdu na to, jak se sem davaji fotky, tak nevidim duvod se s vami o sve laborovani nepodelit. Zaroven vse berte tak, ze zdaleka nemam hotovo! Byl bych radeji, kdyby lod mela za sebou alespon 1.rok provozu! Pak by informace byly skutecne 100%-ni! Jeste jsem si vzpomel - rizeni smeru jizdy se da vyresit bud vypinanim jednoho z motoru (od tohoto jsem upustil z duvodu komplikaci serizovani prime jizdy ((zase tak peclivy k souososti hrideli nejsem!))), nebo klasicky vhodne umistnenym kormidlem (2ks. - to bude moje volba). A neco zaverem. Neco je z me hlavy, neco od A. Bidovskeho a prvotni impuls z Internetu. Odkazy jsem uvadel ve stare diskuzi na MONAKU. Ufffff - to uz me boli prsty ....
to Bernatik: nejdřív OT: nemám rád rybáře co sypou kila a kila návnad do vody, ryby vyhledávají sonarem, do návnad dávají hormony a feromony či co, a kolem vody a ve vodě po nich zůstávají desítky metrů silonu který se neobtěžují sklidit. :-((( Tak opovržlivý smajlík ani nenajdu. To ať radši strčí dva dráty do vody a pustí tam fázi. I pro ty ryby to bude humánější....
K věci : na nákladní loď (to co stavíš) je kruhový průřez plováků krajně nevhodný z důvodu průběhu výtlaku v závislosti na ponoření.
K věci : na nákladní loď (to co stavíš) je kruhový průřez plováků krajně nevhodný z důvodu průběhu výtlaku v závislosti na ponoření.
Ted jsem "zakopl" o nejake odkazy pro povsechnou inspiraci:
http://groups.msn.com/thebaitboat/shoebox.msnw
Moje oblibene (uz snad 3 roky) - Prolistujte poradne tyto stranky!
http://www.planet-vopi.de/html/baitboats_weltweit.html
http://www.anglingtechnicsbaitboats.co.uk/
http://groups.msn.com/thebaitboat/shoebox.msnw
Moje oblibene (uz snad 3 roky) - Prolistujte poradne tyto stranky!
http://www.planet-vopi.de/html/baitboats_weltweit.html
http://www.anglingtechnicsbaitboats.co.uk/
SH - S nazorem na kruhovy prurez plne souhlasim. Novodur navic neni zrovna z nejlehcich materialu.
Druhy nazor na cilenou selektivni rybarinu vyplyva z absolutni neznalosti problemu lovu trofejnich ryb! Ale kolik lidi - tolik nazoru. Lide jsou vselijaci a pokud bude jeden z deseti cune, neznamena to, ze jsem potkal deset cunat ....
Druhy nazor na cilenou selektivni rybarinu vyplyva z absolutni neznalosti problemu lovu trofejnich ryb! Ale kolik lidi - tolik nazoru. Lide jsou vselijaci a pokud bude jeden z deseti cune, neznamena to, ze jsem potkal deset cunat ....
Bořík - Prave tak, jak je napsano - kvality tohoto motoru jsou overeny v praxi. Co se zahrivani tyce, je to tak, ze vodni chlazeni vubec neni treba. Jeste jednou zde prisezne potvrzuji, ze motory berou pri zatizeni 2,5 A !!! Neverite - ze jo? Me se to pri koupi taky nezdalo. Ted to mam ale vyzkouseno alespon na jednom plovaku ve vane v rukou brzdenem stavu. Predtim jsem to mel potvrzeno jen ustne od p. Bidovskeho. Povzbuzujici pro me je, ze nelhal. Motory nejsou oznaceny vubec nijak! Maji 5000 ot./ 12V/ mA min/2.5A max. Zapomente na porovnavani se seriovymi motory SPEED, MIG apod. Rikam, ze zakoupene jsou extra vinute a pro dany ucel perfektni. Vubec me nemrzi, ze neznam vyrobce.
ALE JESTE JEDNA VEC - Ja se na toto forum neprisel hadat. Kdo z rybaru stavi lod, ten at to zkusi takto - je to odzkousene a prsty si tak nemuze spalit.
ALE JESTE JEDNA VEC - Ja se na toto forum neprisel hadat. Kdo z rybaru stavi lod, ten at to zkusi takto - je to odzkousene a prsty si tak nemuze spalit.
to SH: nie kazdy rybar je rovnaky
to SH a Petrovo: vytlak obdlznika 140x70 je o 27% vacsi ak polvalca fi=140mm ( ponor valca=polomeru). mozno sa niekomu zda ze 27% je vela + vaha novoduru, ale pre mna zhladiska pracnosti vyroby plavakov + cena modelarskeho materialu + ze o stavbe lodi okrem archimedovho zakona neviem nic, je novodurova rura vhodnym riesenim. a ak to fungovat nebude tak to buducu zimu prerobim z balzy!
to SH a Petrovo: vytlak obdlznika 140x70 je o 27% vacsi ak polvalca fi=140mm ( ponor valca=polomeru). mozno sa niekomu zda ze 27% je vela + vaha novoduru, ale pre mna zhladiska pracnosti vyroby plavakov + cena modelarskeho materialu + ze o stavbe lodi okrem archimedovho zakona neviem nic, je novodurova rura vhodnym riesenim. a ak to fungovat nebude tak to buducu zimu prerobim z balzy!
Hoj Boříku, je to tento:SP3657-050FC-3P 4800ot min při max /činnosti.Používám jej pro udělátka pro rybáře již tři roky a zatím!!!Mi ani jeden neumřel!Co se týká použitých lodních šroubů...používám dvoulisté do průměru 50mm,stoupání cokoliv co trh nabízí stoupání max.x1.6,to je na největší rychlost..jinak nejraději x1.4...Bořík píše:Tak to je tedy dost škoda, že není znám výrobce - všem by to hodně pomohlo. Doufám, že Bída bude mít ještě nějaký na prodej - zítra mu volám aby ho poslal - chtěl bych ho vyzkoušet. Pokud všechno sedí, tak by se do remorkérů hodil. Nevíš, jestli je to motor upravovaný někým a nebo přímo takto vinutý od výrobce ?Petrovo píše:.... Maji 5000 ot./ 12V/ mA min/2.5A max. Zapomente na porovnavani se seriovymi motory SPEED, MIG apod. Rikam, ze zakoupene jsou extra vinute a pro dany ucel perfektni. Vubec me nemrzi, ze neznam vyrobce.
no 13kg to je pěknej macek...zítra se kouknu v práci jestli tam nemám něco vel.700 na vyšší napětí.Ideální by byl tak na 18V to má 16000ot/min na 12V to bude kolem 10000ot/min..pokud na to dáš třílistou průměr 40 bude to akorát na to co potřebuješ....ale já bych tam dal to co jsem ti řek...to bude stačit,nebude to raketa ale i na 0,3m vlny to stačí...ale to napětí 12V je nutnost...bernatik píše:co poradil tebe?
co se týká reglu co používám je to tento:Tema Supra 25L/R.Boužel na stránkách výrobce není...jinak používám http://www.dsys.cz/ jsou super,jen poněkud těžší na pochopení pro laika co se po něm chce když jej má naprogramovat ale zato se odvděčí bezchybnou funkcí...bida píše:no 13kg to je pěknej macek...zítra se kouknu v práci jestli tam nemám něco vel.700 na vyšší napětí.Ideální by byl tak na 18V to má 16000ot/min na 12V to bude kolem 10000ot/min..pokud na to dáš třílistou průměr 40 bude to akorát na to co potřebuješ....ale já bych tam dal to co jsem ti řek...to bude stačit,nebude to raketa ale i na 0,3m vlny to stačí...ale to napětí 12V je nutnost...bernatik píše:co poradil tebe?
ten materiál se jmennuje Foamalux....
motor cucá max 2.5A potom je mu špatně...v lodi co je stavím je proud průměrně 1.5A a je mu hej....Bořík píše:Ahoj a díky za info, zítra skočím do Megy ....bida píše:... je to tento:SP3657-050FC-3P 4800ot min při max /činnosti.Používám jej pro udělátka pro rybáře již tři roky a zatím!!!Mi ani jeden neumřel!Co se týká použitých lodních šroubů...používám dvoulisté do průměru 50mm,stoupání cokoliv co trh nabízí stoupání max.x1.6,to je na největší rychlost..jinak nejraději x1.4...
Už se začíná vyjasňovat ... proud při maximální účinnosti 1.6A a ne 2.5A. Tím nechci říct, že to nejde ( motory se docela běžně přetěžují ), ale už to není tak zázračný, jak se psalo před tím.
a nejde o zázračnost ale o vhodnost....prostě je to ten správný motor pro tyto aplikace ....Bořík píše:Ahoj a díky za info, zítra skočím do Megy ....bida píše:... je to tento:SP3657-050FC-3P 4800ot min při max /činnosti.Používám jej pro udělátka pro rybáře již tři roky a zatím!!!Mi ani jeden neumřel!Co se týká použitých lodních šroubů...používám dvoulisté do průměru 50mm,stoupání cokoliv co trh nabízí stoupání max.x1.6,to je na největší rychlost..jinak nejraději x1.4...
Už se začíná vyjasňovat ... proud při maximální účinnosti 1.6A a ne 2.5A. Tím nechci říct, že to nejde ( motory se docela běžně přetěžují ), ale už to není tak zázračný, jak se psalo před tím.
tady něco máš...http://www.igusa.com/dcmotors/N3657.htmBořík píše:Ahoj a díky za info, zítra skočím do Megy ....bida píše:... je to tento:SP3657-050FC-3P 4800ot min při max /činnosti.Používám jej pro udělátka pro rybáře již tři roky a zatím!!!Mi ani jeden neumřel!Co se týká použitých lodních šroubů...používám dvoulisté do průměru 50mm,stoupání cokoliv co trh nabízí stoupání max.x1.6,to je na největší rychlost..jinak nejraději x1.4...
jinak je snad jediný dostupný co má 5-ti drážkovou kotvu...bida píše:tady něco máš...http://www.igusa.com/dcmotors/N3657.htmBořík píše:Ahoj a díky za info, zítra skočím do Megy ....bida píše:... je to tento:SP3657-050FC-3P 4800ot min při max /činnosti.Používám jej pro udělátka pro rybáře již tři roky a zatím!!!Mi ani jeden neumřel!Co se týká použitých lodních šroubů...používám dvoulisté do průměru 50mm,stoupání cokoliv co trh nabízí stoupání max.x1.6,to je na největší rychlost..jinak nejraději x1.4...
výsledky hlásit prosím....Bořík píše:S pětilamelovou kotvou to ujde - není jich moc na trhu ( za běžnou cenu ). Na menší výkony je fajn. Už se těším, jak ho budu trápit.
Tak to vidite panove. Ja vam kolegu ze SATRIE hned chvalil! Je to praktik a to ma svoji velkou vahu. Jinak me tesi, ze zde byl zminen regulator od firmy David Brno - nezavisle na teto diskuzi jej mam v "pacu" take.
ja od katamaranu ocakavam rychlost 100m za 1-1,5min. dolezety je aby mal tah, pretoze musi tahat za sebou silon, pred odopnutim silonu ho musim dospanovat - treto ta hmotnost. samozrejme neocakavam ze ked silon zabrzdim tak katamaran sa zahrabe pod hladinu. toto su pre mna dolezite poziadavky na pohon.
vyzera to tak ze mig600 8,4V 14500min-1 a igaraschi maju rovnake pripojenie, tak asi odskusam obe varianty aj ked to znamena dalsi regulator na 12V.
tak teraz uz fakt neviem.
vyzera to tak ze mig600 8,4V 14500min-1 a igaraschi maju rovnake pripojenie, tak asi odskusam obe varianty aj ked to znamena dalsi regulator na 12V.
tak teraz uz fakt neviem.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6 Odpovědi
- 6480 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od pajan
-