Dnešek: dodělaná přední a zadní část interieru. Tyto díly jsem musel udělat celé nové.
1) původně byly vyřezány z překližky tloušťky 2mm (+ oplaňkování povrchu 0,5mm lištami = tloušťka 2,5mm což působilo vážně hrozivě!!!
2) tvar dílů vůbec neodpovídal tvaru člunu v těchto místech.
Takže díly vyřezány z překližky 1mm + oplaňkování ořech 3x0,5mm. Bohužel Panart byl trochu lakomý co se dřeva týče:(. Už teď vím, že právě tyto lišty (ořech. 3x0,5mm) mi nebudou stačit. A to jsem nic nezkazil, vše jsem dělal podle plánu, prořezal jsem úplné minimum! z původních 11 mi v této fázi stavby!!! zbývá už jen jedna a to rozhodně stačit nebude (můj odhad je, že budu potřebovat ještě tak 5-6 těchto lišt!!!). Takže snad mi poslouží pan Zajíc s PH servisu

. Btw thanks to Pavelst za info o tomto obchůdku! Model je koupen taky tam. Nezbývá, než doufat, že zásoby ostatního materiálu ve stavebnici budou větší než je tomu s těmito lištami.
a dále................. nastřik bílou + přebroušení pod vodou:
tak se opět ukázalo, že jsem povrch neměl tak hladký jak se zdálo! Jsou vidět plaňky a struktura dřeva. Teď nevím, jestli to mám předělávat, nebo nechat být (protože se mi to líbí. Zajímavý efekt.) !!????? Každopádně bude následovat ještě jedna vrstva barvy, pokud to nebudu předělávat.
a pár otázek na závěr:
1) vybavení člunu? (lana (jaká, k čemu, od kud kam atd.....); sudy; háky; oka..........) Nějaký obrázek by taky neuškodil:)))))
2) závěsy kormidla: nechat v bílé, jako člun nebo je nabarvit na černo????