Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Modelářské úspěchy a neúspěchy v roce 2006
Re: Modelářské úspěchy a neúspěchy v roce 2006
Ahoj,
rok se nachýlil ke svému konci, tak nezbude než bilancovat.
Splnili jste si letos svá modelářská předsevzetí? A jak úspěšně?
Kolik modelů zůstalo pouze někde v mysli a kolik bude nadále ležet někde v koutě na pozdější dodělání?
Přeji mnoho úspěchů v roce 2007.
rok se nachýlil ke svému konci, tak nezbude než bilancovat.
Splnili jste si letos svá modelářská předsevzetí? A jak úspěšně?
Kolik modelů zůstalo pouze někde v mysli a kolik bude nadále ležet někde v koutě na pozdější dodělání?
Přeji mnoho úspěchů v roce 2007.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Tak já se rovněž připojuji - V tomto roce jsem si dal za cíl dodělat a spustit na vodu mot.jachtu - bohužel nepodařilo se!
Zas na druhou stranu jsem zjistil že na MoNaKu jsem získal nové přátele a kamarády - ačkoliv jsem je třeba nikdy neviděl.Všem jsem hodně vděčný za názory,rady a pomoc při rozhodování.První model K 203 - se nepodařil dle mého gusta,což je možná důvod proč se stavba Poseidonu vleče!Rozhodl jsem se že druhý model musí být jak se patří na jachtu! 
Všem přeji šťstné vykročení do Nového roku,fůru optimizmu,zdraví a stavebních úspěchů
Všem přeji šťstné vykročení do Nového roku,fůru optimizmu,zdraví a stavebních úspěchů
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... 

- Pepa Darvaš
Tak přiznám se ,že mám dva roky rozdělanou bitevní lod 1:100,ale vždy od ní odskočím a zkouším něco jiného.V současné době mám v úmyslu do jara postavit Paolo-M na TT.Mezi tím vším dělám na zakázku trupy a formy ,ale rozdělaných čtrnáct modelů?!!!!!I když přiznávám ,že ve vedlejší vesnici blízko mého města je jeden a ten jich bude mít rodělaných dvacet ,nevím přesně kolik nebyl jsem u něj asi dva roky.Takže radím těm méně zasvěceným "Když začnu stavět ,tak to dodělám do konce jinak se již k tomu modelu nevrátím "Bořík píše:Můj velký životní vzor - Šmoula Mrzout - by určitě řekl: Nemám rád bilancování !![]()
A já taky ne. Na začátku roku jsem měl 7 rozdělaných lodí s předsevzetím aspoň jednu dokončit !
Konec roku a výsledek ? žádná nedodělaná a 14 rozestavěných ....
Takže předsevzetí na příští rok: ASPOŇ JEDNU DODĚLAT !!
- petr hájek
Já si poprvé za dobu co se modelařinou živím mužu říci tenhle rok se povedl a jsem v + i když jsem poplatil dluhy u státních institucí.
Poprvé za dobu podnikání jsem 19.12. mohl s čistým svědomím říci letos už dost.
Modýlky (tedy myslím ty soukromé)jsem na začátku roku měl rozestavěné 3 a končím se 2.
Do příštího roku to vidím zajímavě: na jaře se budeme stěhovat z města na venkov a to znamená radikální přestavbu chalupy .To je ale nutnost ,protože se už nevejdu do dílny v 7. patře paneláku.
Syn půjde do 1. třídy , manželka , čerstvě nezaměstnaná,se chce odemne nechat zaměstnat jako pomocný modelář (nutno podotknout , že to nikdy nedělala!!!) a pracovně mě čeká kolejiště o rozměrech cca 60m2 s tématem Evropa a to u zákazníka 70 Km daleko od mého baráku.Z toho plyne , že musím koupit jakési prostornější přiblyžovadlo a to hned po novém roce.
Takže ten příští rok ve zdraví přežít to přeji nejen Vám ,ale hlavně si to beru jako vlastní předsevzetí.
Uvidíme ....!
Poprvé za dobu podnikání jsem 19.12. mohl s čistým svědomím říci letos už dost.
Modýlky (tedy myslím ty soukromé)jsem na začátku roku měl rozestavěné 3 a končím se 2.
Do příštího roku to vidím zajímavě: na jaře se budeme stěhovat z města na venkov a to znamená radikální přestavbu chalupy .To je ale nutnost ,protože se už nevejdu do dílny v 7. patře paneláku.
Syn půjde do 1. třídy , manželka , čerstvě nezaměstnaná,se chce odemne nechat zaměstnat jako pomocný modelář (nutno podotknout , že to nikdy nedělala!!!) a pracovně mě čeká kolejiště o rozměrech cca 60m2 s tématem Evropa a to u zákazníka 70 Km daleko od mého baráku.Z toho plyne , že musím koupit jakési prostornější přiblyžovadlo a to hned po novém roce.
Takže ten příští rok ve zdraví přežít to přeji nejen Vám ,ale hlavně si to beru jako vlastní předsevzetí.
Uvidíme ....!
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Ahoj,
ikdyž to normálně nedělám, tak si taky trochu zabilancuji :-) Musím říct, že se v roce 2006 dařilo - hlavně co se modelařiny týče :-) V seriálu NS jsem neskončil poslední a dokonce jsem zajel stovku, společně s dalšíma se podařilo realizovat Tug Towing a v loděnici MoNaKo mám rozestavěný MoNaKo II. a remorkér na raní pohon. Takže v roce 2007 musím tyhle dva tahouny doklepnout :-)
Všem přeji šťastnej a veselej a v novým roce ať se nedaří hůř než v tom letošním !!! :-)
ikdyž to normálně nedělám, tak si taky trochu zabilancuji :-) Musím říct, že se v roce 2006 dařilo - hlavně co se modelařiny týče :-) V seriálu NS jsem neskončil poslední a dokonce jsem zajel stovku, společně s dalšíma se podařilo realizovat Tug Towing a v loděnici MoNaKo mám rozestavěný MoNaKo II. a remorkér na raní pohon. Takže v roce 2007 musím tyhle dva tahouny doklepnout :-)
Všem přeji šťastnej a veselej a v novým roce ať se nedaří hůř než v tom letošním !!! :-)
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
http://www.tugtowing.cz
Taky si trochu zabilancuju jestli můžu. Rok pro mně začal promiňte ten výraz totálně na hovno, protože mi umřel táta. Pak už se to ale jen lepšilo, změnil jsem zaměstnání do modelařiny a jsem v tomto směru velmi spokojen. Nepovedly se mi dva závodní seriály co jsem jel, v jednom jsem skončil sedmý a v druhém dokonce nějaký osmadvacátý. Peklo na zemi...
Nicméně jsem se docela naučil lítat a hlavně jsem objevil krásu Tug Towingu a hlavně spoustu fajn lidí na zdejším fóru, který je pro mě několikrát denně příjemným čtením!
Co bych si chtěl předsevzít do nového roku? Hlavně postavit Paolo-M a stihnout nějakou TT akci. A kdyby se to povedlo, tak přece jen v těch osminách se trochu zlepšit. :-)
Všem přeji co nejlepší vykročení do nového roku a spoustu nejen modelářských úspěchů...
Nicméně jsem se docela naučil lítat a hlavně jsem objevil krásu Tug Towingu a hlavně spoustu fajn lidí na zdejším fóru, který je pro mě několikrát denně příjemným čtením!
Co bych si chtěl předsevzít do nového roku? Hlavně postavit Paolo-M a stihnout nějakou TT akci. A kdyby se to povedlo, tak přece jen v těch osminách se trochu zlepšit. :-)
Všem přeji co nejlepší vykročení do nového roku a spoustu nejen modelářských úspěchů...
Asi zase spoustu lidí naštvu, ale takřka se mi splnil jeden cíl. Konečně vyhrát pořádnou soutěž. Nebýt "dobrých" kamarádů, tak jsem ten mistr byl, ale i ten vícemistr je dobrý. A tak už jen ten svět. Ale jak to vidím, tak sezona 2007 bude pro mne asi přelomová. Pokud to bude v naší sekci a ve svazu pořád stejné, tak se pojedu jen občas podívat na kamarády a jinak s Kebou a spol TT. Dvě lodě mám, tak o co jde, že? Jinak snad konečně dodělám do Petrohradu Stražaka 14 a potom Puffera co jsem spích nahrubo v létě a pak....... Plánů a plánků je. Ale momentálně sedím a pařím na stará kolena Morrowind co jsem dostal od Ježíška.
Pánové, hodně zdraví, šikovné ruce, chuť stavět i modely a někdy na soutěži.
AHOJ Ivan
Pánové, hodně zdraví, šikovné ruce, chuť stavět i modely a někdy na soutěži.
AHOJ Ivan
Ivan
- Pepa Darvaš
správně jsi Ivane naznačil ,že na tom Svazu to není moc dobré ,proto asi moc lidí odsud nepojede ,spíš jen na tu čumendu a a myslím ,že TT má velkou šanci .A to ,že Ty umíš a my jen čumíme ,od toho je právě ta modelařina ,že někdo má ty ruce šikovnější.Spíš jde o to ,že ten modelář tu věc dodělá.Na setkání v Lužinách byl pán s parníčkem ,asi bych to postavil lépe,ale o tom to není.Je to o tom ,že ten člověk je šťastný ,že to dodělal.A přeji také všem vše dobré
Já bych chtěl především poděkovat všem, co sem chodí.Bez rozdílu.DĚKUJI.
Udělali jste mi minulý rok příjemnější a toho si velmi vážím.
Jinak se zadařilo letadlo, policejní člun,ponorka co se potopila a nevynořila,nějaké ty opravy starších věcí.Nedodělal jsem pro mě prokletou korvetu revelovou, parník na páru, ale zařek jsem se že nebudu truchlit, naopak toho víc rozdělám!A hodně se na to těším.Jsem nesmírně rád že TT zapouští kořínek a tak s radostí přenechám svá poslední místa někomu jinému ale budu samozřejmě nápomocen při organizaci a podobně.Však kdo by s Antem dělal poloviční eskymáky.....
Ahoj Roman
Udělali jste mi minulý rok příjemnější a toho si velmi vážím.
Jinak se zadařilo letadlo, policejní člun,ponorka co se potopila a nevynořila,nějaké ty opravy starších věcí.Nedodělal jsem pro mě prokletou korvetu revelovou, parník na páru, ale zařek jsem se že nebudu truchlit, naopak toho víc rozdělám!A hodně se na to těším.Jsem nesmírně rád že TT zapouští kořínek a tak s radostí přenechám svá poslední místa někomu jinému ale budu samozřejmě nápomocen při organizaci a podobně.Však kdo by s Antem dělal poloviční eskymáky.....
Ahoj Roman
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Především chci popřát všem,aby ten nový rok byl minimálně stejně dobrý,ne-li lepší,než ten právě minulý.A poděkovat všem,kteří tady tak ochotně radí a přispívají svými neocenitelnými radami ve smyslu"víc hlav,víc rozmů,...a tím i více nápadů".Jsem rád,že MoNaKo je a existuje v této formě.
Minulý rok byl pro mě ve znamení výrazných osobních i profesních změn,a to několikrát,které výrazně ovlivnily i mou modelařinu.Rozdělal jsem si svého Mobydička Yamato a dotáhl ji do stádia laminátové skořepiny trupu.Od ostatních vím,že je to na pětiletku
a tak s tím moc nespěchám,ať něco zbytečně nezkazím.
Tady na Monaku jsem dostal impuls začít rychle s něčím jezdit,takže řešením by měla a konečně mi došla stavebnice ponorky,která však ještě si vyžádá k dokonalosti větší investice,takže zatím stojí.A do toho přišlo,mě nadchlo a chytlo TŤukání a mě došlo,že by nebylo marné se s těmi báječnými lidmi občas i vidět,ale s čím?Takže jsem přerušil práce na YAM a začal s rychlostavbou Watergeusů.Za týden jsem měl hotovu skořepinu trupu,na které jsem si všiml fatální chyby a začal pracovat na další skořepině po razantní úpravě kopyta.Braník jsem tudíž nestihl.
Takže tento rok těch změn nebude snad tolik,pokusím se dodělat WG a ev se s pár kamarády pokusíme o uspořádání TT na jezírku v parku Flora,které se nám už několikrát osvědčilo a je nám vycházeno vstříc,ať už v rámci TT tady na Monaku,nebo jako kamarádské ťukání místních fandů.(pokud k tomu stihneme udělat trochu reprezentativní přístaviště se zázemím,nějakou vanu a samozřejmě remorkéry)
Minulý rok byl pro mě ve znamení výrazných osobních i profesních změn,a to několikrát,které výrazně ovlivnily i mou modelařinu.Rozdělal jsem si svého Mobydička Yamato a dotáhl ji do stádia laminátové skořepiny trupu.Od ostatních vím,že je to na pětiletku
Tady na Monaku jsem dostal impuls začít rychle s něčím jezdit,takže řešením by měla a konečně mi došla stavebnice ponorky,která však ještě si vyžádá k dokonalosti větší investice,takže zatím stojí.A do toho přišlo,mě nadchlo a chytlo TŤukání a mě došlo,že by nebylo marné se s těmi báječnými lidmi občas i vidět,ale s čím?Takže jsem přerušil práce na YAM a začal s rychlostavbou Watergeusů.Za týden jsem měl hotovu skořepinu trupu,na které jsem si všiml fatální chyby a začal pracovat na další skořepině po razantní úpravě kopyta.Braník jsem tudíž nestihl.
Takže tento rok těch změn nebude snad tolik,pokusím se dodělat WG a ev se s pár kamarády pokusíme o uspořádání TT na jezírku v parku Flora,které se nám už několikrát osvědčilo a je nám vycházeno vstříc,ať už v rámci TT tady na Monaku,nebo jako kamarádské ťukání místních fandů.(pokud k tomu stihneme udělat trochu reprezentativní přístaviště se zázemím,nějakou vanu a samozřejmě remorkéry)
Ahoj.
Přidám se taky s přehlídkou mých úspěchů/neúspěchů. Před rokem jsem (z hlediska modelařiny) měl jediný cíl a to nevzdat to
. To se myslím podařilo. Věděl jsem, že dodělání Essexu asi není reálné, což se mě potvrdilo. Další ambice a přání jsem neměl.
Nad plán bylo to, že jsem (i když zatím jenom "virtuálně") poznal několik stejných a každopádně skvělých "bláznů".
Nezbývá než určit cíl pro další rok a to dodělat Essex a určit si cíl další modelářské cesty.
Ahoj Pavel
Přidám se taky s přehlídkou mých úspěchů/neúspěchů. Před rokem jsem (z hlediska modelařiny) měl jediný cíl a to nevzdat to
Ahoj Pavel
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek