Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Spojení hřídele HYDRO 2

Vše co se týká pohonu pro lodní model (motory, lodní šrouby, JET, Kortyho dýza, kormidla a pod.)
Odpovědět
Hurve83

Spojení hřídele HYDRO 2

Příspěvek od Hurve83 »

Ahoj Všem,
Prosím uměl by mi někdo poradit jak spojit hřídel pohonu na HYDRO 2.
Jde o to že jsem v pátek 13tého si šel zajezdit a špatně jsem si při předchozím mazání hřídele utáhl spojku a v rychlosti 87km/h se mi uvolnila a celá osa z hřídele vypochodovala ven a to i včetně lodního šroubu:(
Tím že v Čechách ani na Slovensku není žádný výrobce ani dodavatel těchto komponent musel jsem tedy objednat v Německu.
Hřídel je složená = cca 50cm 2mm pružinová ocel, která se má spojit s koncovkou z oceli (myslím že to bude asi nerez, ale stále na ni čekám z DE.) která je dlouhá cca 9cm a průměr 4mm se závitem pro přechod na DD a vrtuly. Ta má v sobě otvor (pouzdro) o průměru 2mm a délce cca 2,5cm do které se právě ten pružinový drát má strčit a zajistit.
V Německu se originál tyto hřídele lepí LOCTITE 648, ale díky tomu že moje Hydro má motor LEHNER a pohon 6s lipol tak je zde výkonu více než jejich odzkoušených 3000W s lodním šroubem 40mm a moje osazení bylo 43,5mm a stoupání 1,4 hliník ,tak mi bylo z Německa doporučeno to ještě raději zaletovat no a tím že chci loď ještě ladit (zatím jen 94km/h) tak čekám z USA na pořádné mosaz šrouby ABC s průměrem 43 a 45 ale i se stoupáním 1,6 čili zde bude opravdu velký moment. Prosím mám někdo zkušenosti zdali ten LOCTITE stačí a nebo použít epoxid samozřejmě po předchozím zdrsnení a hlavně odmaštění? Poptával jsem ohledně letování stříbrem či mosazí ale bylo mi řečeno že by to nemusel být dobrý nápad protože teploty nad 200 stupnů již poškozují vlastnosti pružinové hřídele:( Jsem jinak letecký modelář ale pořídil jsem si už druhé HYDRO a hrozně mně to baví a tak s tímto zatím zkušenosti nemám protože mně nikdy nenapadlo že to TELE neutáhnu a tedy ztratím celou hřídel:(

Moc děkuji Všem za rady a pomoc. Jsem z blízkého okolí Pardubic případně.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Re: Spojení hřídele HYDRO 2

Příspěvek od ladous »

S ohledem na to, že na RCmanii rada už padla, dovolím si zde pro následovníky vložit odkaz:
https://www.rcmania.cz/viewtopic.php?p=1571137#p1571137
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Hurve83

Re: Spojení hřídele HYDRO 2

Příspěvek od Hurve83 »

Ano ano přesně tak :)
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pohon“