Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
3D lama se učí tisknout...
Re: 3D lama se učí tisknout...
A správné jsou tedy které? Ty nejbližší?
To je otázka za milión 
Ty vzadu jsou první, podle mne špatně úhlem.
Ty veprostřed jsem zkusil upravit odhadem podle fotek a pocitu.
Ty vpředu jsem zkusil podle modrotisku, o kterém přemýšlím, zda není až moc schématický
Takže správně by mělo být buď to vpředu, případně něco mezi vpředu a uprostřed. Asi.
Ty vzadu jsou první, podle mne špatně úhlem.
Ty veprostřed jsem zkusil upravit odhadem podle fotek a pocitu.
Ty vpředu jsem zkusil podle modrotisku, o kterém přemýšlím, zda není až moc schématický
Takže správně by mělo být buď to vpředu, případně něco mezi vpředu a uprostřed. Asi.
Pokud vezmu v potaz ty výkresy, které jsem uváděl výše, tak se mi opticky zdají být nejblíž reálu ty přední...
Díky za názor!
Udělám ty přední.
Mikroklima se blíží. Nechtěl jsem si po letech nechat ničit hezké lodě, tak jsem vytiskl takový hovado. 60cm. Už jsem o tom psal.
Kinderzerstörer tug.
Kabina už má nástřik aby byla loď vidět. Několik věcí se mě nepovedlo, spíše díky mojí blbosti. Naopak o proti plánu jsem zasklil okna až na jedno na dveřích, to je aby mohla kabina dýchat.
Teď se bude osazovat zbytek bordélku, který už mám taky k dispozici, jen to začít lepit na boudu a palubu.
Kinderzerstörer tug.
Kabina už má nástřik aby byla loď vidět. Několik věcí se mě nepovedlo, spíše díky mojí blbosti. Naopak o proti plánu jsem zasklil okna až na jedno na dveřích, to je aby mohla kabina dýchat.
Teď se bude osazovat zbytek bordélku, který už mám taky k dispozici, jen to začít lepit na boudu a palubu.
taky tiskneš jak vzteklej :-) já, přestože jsem tvrdil že si od tisknutí lodí dám pauzu a další stavba bude klasická, tak jsem minulý týden cults3D našel data na australskou "Cape Class Patrol Boat" - v podstatě na tu samou co prodává Hacker za 190000, no a nedopadlo to jinak než že už jsem přes víkend tisknul - zatím cca 45H tisku z PETG:

No ty kráso dobrý!!! Jsou grátis nebo placený? Jaký jsou rozměry? 
Chceš tentokrát něco stabilního, což? Jo, s trochou snahy by šla "militarizovat" podle třídy Armidale (https://en.wikipedia.org/wiki/Armidale- ... atrol_boat) z který částečně vychází...
Chceš tentokrát něco stabilního, což? Jo, s trochou snahy by šla "militarizovat" podle třídy Armidale (https://en.wikipedia.org/wiki/Armidale- ... atrol_boat) z který částečně vychází...
placený a né zrovna levně ale z videí to vypadalo použitelně tak jsem to risknul:
https://cults3d.com/en/3d-model/game/rc ... atrol-boat
délka 122cm, rovnou to má připravený na dvě 8mm hřídele takže do toho půjdou dva MPjet compakty, kormidla budu muset rochu upravit a pořád se rozhoduju jestli dopředu budu dělat ten příčnej pohon - má tam verzi s i bez
mě se právě líbí PAtrol verze v té modré barvě a s tou "polouzavřenou " přídí, Armidale tiskové soubory mám taky a případně jsou tady:
https://www.cgtrader.com/3d-print-model ... atrol-boat
nutno dotat že sem je sehnal na jiné stránce podstatně levněji - pravděpodobně přeprodej za 5dolaru
https://cults3d.com/en/3d-model/game/rc ... atrol-boat
délka 122cm, rovnou to má připravený na dvě 8mm hřídele takže do toho půjdou dva MPjet compakty, kormidla budu muset rochu upravit a pořád se rozhoduju jestli dopředu budu dělat ten příčnej pohon - má tam verzi s i bez
mě se právě líbí PAtrol verze v té modré barvě a s tou "polouzavřenou " přídí, Armidale tiskové soubory mám taky a případně jsou tady:
https://www.cgtrader.com/3d-print-model ... atrol-boat
nutno dotat že sem je sehnal na jiné stránce podstatně levněji - pravděpodobně přeprodej za 5dolaru
Dobře ty! Až se budu hodně nudit, vím kam šáhnout
V cgitrader jsem sehnal toho torpédobroce, při tom množství (univerzálně použitelných) detailů je to dobrá cena.
Mě se líbí spíš ta vojenská verze, nejen kvůli tomu že hrála v seriálu. I když, ještě lepší je ta předchozí verze, třída Fremantle
Hleď, víš co je zvláštní? Jak často tiskaři kašlou na povrchovky. Třeba na tomhle obrázku je naprosto šílená povrchovka.
https://img-new.cgtrader.com/items/2037 ... tl-pdf.jpg
Vidím to celkem často.
U mě sice taky můžeš na různých místech vrstvy, ale tohle rozhodně ne. Dokonce i na tom prašteným remošovi pro děti jsem krapet povrchovky dělal.
Mě se líbí spíš ta vojenská verze, nejen kvůli tomu že hrála v seriálu. I když, ještě lepší je ta předchozí verze, třída Fremantle
Hleď, víš co je zvláštní? Jak často tiskaři kašlou na povrchovky. Třeba na tomhle obrázku je naprosto šílená povrchovka.
https://img-new.cgtrader.com/items/2037 ... tl-pdf.jpg
Vidím to celkem často.
U mě sice taky můžeš na různých místech vrstvy, ale tohle rozhodně ne. Dokonce i na tom prašteným remošovi pro děti jsem krapet povrchovky dělal.
tak dej vědět až se do ní budeš chtít pustit :-)
ono to k tomu obecně svádí - zvlášť když někdo nakreslí díl už s detailama tak se to pak dost špatně tmelí a brousí bez toho aby sis neobrousil i ty detaily, druhá věc je že spousta lidí co modely tiskne nejsou ani tak původní modeláři jako spíš lidi co umějí v 3d a nakonec se taky musí nechat že co se kvality a technologie 3d tisku týče tak se za posledních pár let ač se to nezdá dost posunula - tak 3roky nazpět jsem byl rád že se mi to jakž takž vytisklo a dneska i při 12h tisku jsem ochotný to tiskonout znova jen protože se mi to nezdá dost kvalitní.
ale tohle se taky uplně netýká jen 3d tisků třeba na FB dost pozoruju zvlašť u modelů z US že jim jde spíš o formu než o kvalitu - stavějí modely 1,5m+ a na fotkách z 4-5m vypadají pěkně, z detailu je to pak už horší
ono to k tomu obecně svádí - zvlášť když někdo nakreslí díl už s detailama tak se to pak dost špatně tmelí a brousí bez toho aby sis neobrousil i ty detaily, druhá věc je že spousta lidí co modely tiskne nejsou ani tak původní modeláři jako spíš lidi co umějí v 3d a nakonec se taky musí nechat že co se kvality a technologie 3d tisku týče tak se za posledních pár let ač se to nezdá dost posunula - tak 3roky nazpět jsem byl rád že se mi to jakž takž vytisklo a dneska i při 12h tisku jsem ochotný to tiskonout znova jen protože se mi to nezdá dost kvalitní.
ale tohle se taky uplně netýká jen 3d tisků třeba na FB dost pozoruju zvlašť u modelů z US že jim jde spíš o formu než o kvalitu - stavějí modely 1,5m+ a na fotkách z 4-5m vypadají pěkně, z detailu je to pak už horší
Já bych si ji zmenšil na 72ku, pokud jsem dobře počítal, tak by byla ve výsledku nějakých 71cm. Nicméně mám projetů na roky dopředu 
Ano, souhlasím, že u mnoha z těch autorů modelů může být problíém v tom, že to jsou programátoři/grafici, ale ne modeláři. Takže pak jen na výtsk použijou barvu ve spreji a konečná.
Ano, souhlasím, že u mnoha z těch autorů modelů může být problíém v tom, že to jsou programátoři/grafici, ale ne modeláři. Takže pak jen na výtsk použijou barvu ve spreji a konečná.
tak většina podstatných dílů vytisknuta

narozdil od Andrey Dorey to poměrně hezky sedí, jediné co je škoda že díly trupu jsou v kýlu sice spojeny 10mm kulatinou ale při lepení dílu se stejně v horní části trupu musí dolícovat ručně - nějaké kolíčky bych ocenil
Každopadně tu správnou siluetu už to má

narozdil od Andrey Dorey to poměrně hezky sedí, jediné co je škoda že díly trupu jsou v kýlu sice spojeny 10mm kulatinou ale při lepení dílu se stejně v horní části trupu musí dolícovat ručně - nějaké kolíčky bych ocenil
Každopadně tu správnou siluetu už to má

Když jsem lepil trup torpédoborce, taky jsem musel lícovat. Sice tam byly zámky, ale s vůlí, takže ne všude to sedělo dobře.
Nejlíp seděly zámky na remoši pro děti.
Nejlíp seděly zámky na remoši pro děti.
Tak Kinderzerstörer tug je hotovej.
Sice se nepovedlo vše ideálně, například na černé na navijácích mě popraskala barva...ale čert to vem.
Je to tisk v PLA.
Je to tisk v PLA.
Moc pěkné (y)
Díky.
Na webu Damena je tahle galerie. https://www.damen.com/vessels/tugs/stan ... 07#gallery
Řekněme že tu podobnost je
Model nemá příliš silné motory, není zde vůbec záměr loď použít k tug towingu, tak maximálně kromě postrku - veškeré úvazy jsou totiž jen přilepené sekundovkou.
Ohledně materíálu...broušení PLA je nepříjemné, sice hezky tiskne detaily, ale brousí se fakt děsně. Asi nejlép se brousí pod vodou.
Na webu Damena je tahle galerie. https://www.damen.com/vessels/tugs/stan ... 07#gallery
Řekněme že tu podobnost je
Model nemá příliš silné motory, není zde vůbec záměr loď použít k tug towingu, tak maximálně kromě postrku - veškeré úvazy jsou totiž jen přilepené sekundovkou.
Ohledně materíálu...broušení PLA je nepříjemné, sice hezky tiskne detaily, ale brousí se fakt děsně. Asi nejlép se brousí pod vodou.
Tak... s balastem i baterkami 4,7kg.
dal sis záležet! na to že je to otloukánek pro děcka..
mám za tebe trochu obavy co udělá to PLAčko na slunci jestli bude zas tak pěkně jako loni - zvlášť v tý černý barvě - viz můj první trup na Andreu:

mám za tebe trochu obavy co udělá to PLAčko na slunci jestli bude zas tak pěkně jako loni - zvlášť v tý černý barvě - viz můj první trup na Andreu:

Prej záležet...
Taky by mne zajímalo co se stane. Proto torpédoš je z hipsu, ten má ještě o 10° lepší tepelnou odolnost než petg. Zas tam jsou jiná negativa.
tak dnes první test na vodě -zatím vše jen v základovce nebo plniči, trup s palubou není slepený a je zaslepený příčný pohon - ale i tak to plove

A pocity? Jak se ti to zatím jeví?
hele zatím těžko říct - na tom bazénu se to vždycky chová jinak než pak na volný vodě - nutno říct že to chce až překvapivě málo zátěže (kromě 6200mAh tříčlánku) jsem do toho naházel cca půl kila zátěže a bylo to tak akorát a to tam ještě není motor(400) na příčnej pohon. jediné na co si budu muset dát pozor je utěsnění zadní paluby - je poměrně blízko k hladině a při rychlém couvání se přes ní přelije vlna..
tak mi to zas nedalo a vzal jsem to tak terochu rychlostavbou - i když je to na tom vydět - zvlášť na te barvě která bude chtit na několika místech ještě korekci. o zatím chybějících detailech, zábradlí a osvětlení nemluvně to bude ještě nějáký ten týden trvat.
při dnešním testu na bazénu jsem z toho vyndal skoro všechno závaží (v přídi nahrazeno motorem pro příčňák) a jsem tak akorát na čáře ponoru i když ho tam asi část vrátím.
příčňák zatím stále zaslepený protože mi, jak jsem zjistil, došli regulátory tak musím počkat až dojde.

při dnešním testu na bazénu jsem z toho vyndal skoro všechno závaží (v přídi nahrazeno motorem pro příčňák) a jsem tak akorát na čáře ponoru i když ho tam asi část vrátím.
příčňák zatím stále zaslepený protože mi, jak jsem zjistil, došli regulátory tak musím počkat až dojde.

Hezká rychlostavba.
Vzadu na tom tanečním parketu budou ještě čluny, že?
Nechceš ji pokřtít ve středu v Písku na vodě?
Nechceš ji pokřtít ve středu v Písku na vodě?