Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Pomoc s lakováním modelu
Pomoc s lakováním modelu
Přátelé prosím o radu .. dodělávám klukům lodičku Graupner Carina .. je to něco 30 let starého .. co jsem kdysi rozestavěné koupil na bazoši . Plastový trup .. vršek asi překližka .. natříkal jsem to plničem - normálním akrylátovým co používám na auto a vybrousil .. ale po 2 měsících když jsem se k tomu vrátil a chtěl nalakovat bezbarvým lakem , jsem zjistil, že na některých místech to opakovaně praská. Prosím o info co s tím .. nebo jestli znova plnič a pak co nejdříve bezbarvý lak ... ? ... Díky moc ... Berry
Re: Pomoc s lakováním modelu
Ahoj, jak je hluboká prasklina? Takhe to vypadá, že je prasklý ten spoj.
Pokud ano, můžeš to vzít rychlým, avšak ne vždy optimálním způsobem - do praskliny navzlínat extrařídké sekundové lepidlo, počkat až zaschne, zbytek lehce přebrousit do roviny, a pak jako obyčejně (plnič-brus-barva-lak). Nebo rovnou barva-lak....
Nebo to odbrousit na podklad, zjistit co to vlastně praská a podle toho pokračovat v opravě.
Pokud ano, můžeš to vzít rychlým, avšak ne vždy optimálním způsobem - do praskliny navzlínat extrařídké sekundové lepidlo, počkat až zaschne, zbytek lehce přebrousit do roviny, a pak jako obyčejně (plnič-brus-barva-lak). Nebo rovnou barva-lak....
Nebo to odbrousit na podklad, zjistit co to vlastně praská a podle toho pokračovat v opravě.
Děkuji Dejve za tip ! .. zkusím ten sekunďák a uvidíme . Díky a hezký den ... Berry 
Ahoj, ještě je tu jedna možnost: příliš silná vrstva barvy. Od určité tloušťky vrstvy barva ztrácí pružnost a může začít praskat. Podklad při tom ani popraskaný být nemusí. Napravit se to dá obroušením a novým nátěrem. To by ale nebylo broušení jen těch popraskaných míst, musel bys to alespoň zeslabit broušením v celé ploše.
Sám jsem to kdysi řešil a od té doby se snažím, abych nanesl vrstvu, která kryje a je slitá, ale "nepředobřuji". Te to pak škoda námahy. U barev vždycky neplatí, že více je lépe.
Nejdříve vyzkoušej Dejvovo doporučení, ale tím plničem bych se snažil spíš opatrně, jen co je nezbytně nutné.
Ať se dílo daří!
Sám jsem to kdysi řešil a od té doby se snažím, abych nanesl vrstvu, která kryje a je slitá, ale "nepředobřuji". Te to pak škoda námahy. U barev vždycky neplatí, že více je lépe.
Nejdříve vyzkoušej Dejvovo doporučení, ale tím plničem bych se snažil spíš opatrně, jen co je nezbytně nutné.
Ať se dílo daří!
anebo pokud je to přímo na překližce (dřevo obecně), tak je to následek toho, jak pracuje dřevo v závislosti na na jeho vlhkosti. Pak se obávám, že to bude dělat pořád.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 11402 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Steve7
-
- 14 Odpovědi