Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Třetí středa v měsíci
Re: Třetí středa v měsíci
Třetí zářijová středa se pomalu blíží, tak bych chtěl vyzvědět, jak se věci mají. Přes prázdniny mi to dvakrát nevyšlo a ani se ke mě nedonesly žádné zprávy. Sešel se tam vůbec někdo, konaly se ty srazy a s jakým výsledkem? Co jsem průběžně přes léto pozoroval rybníček, tak kvalita vody byla horší, ale snad ještě pořád způsobilé pro plavbu. Závěrem srpna po vydatných deštích hladina vystoupala na maximum (přítok Modřanský potok předtím skoro vyschlý se dost rozvodnil) a voda byla hnědá kalná. To už se taky uklidnilo a v poslední době se mi zdá normální standard, voda celkem čistá akorát trochu plovoucího bordelu (listí, tráva, peří), konstelace dle aktuálního větru. Pořád je tam hodně kachen a lidi je hojně krmí. Tedy úplně ideální stav to není, ale pořád dostatečně způsobilé pro ježdění.
Jaké máte na příští středu plány, chystá se někdo dorazit? Já bych po letní pauze docela rád, ještě něco stihnout před koncem sezóny. Potom už bude zřejmě šance leda v říjnu. Otázka počasí, poslední dobou je pořád dost zima a prší, uvidí se v ten konkrétní den. Za dobré konstelace (slušné počasí, stíhat včas z práce) bych rád přišel i s lodí, jinak aspoň jen tak se pozdravit a popovídat.
Jaké máte na příští středu plány, chystá se někdo dorazit? Já bych po letní pauze docela rád, ještě něco stihnout před koncem sezóny. Potom už bude zřejmě šance leda v říjnu. Otázka počasí, poslední dobou je pořád dost zima a prší, uvidí se v ten konkrétní den. Za dobré konstelace (slušné počasí, stíhat včas z práce) bych rád přišel i s lodí, jinak aspoň jen tak se pozdravit a popovídat.
Pokud se zítra někdo chystáte do Modřan, dejte prosím vědět, klidně ještě zítra během dne, abych věděl zda má smysl se snažit utíkat z práce dříve a probíjet skrz odpolední dopravní špičku.
Tak včera jsem bohužel nakonec nedorazil. Zpoždění při odchodu z práce a komplikovaná dopravní situace nedávaly naději, že bych snad někoho včas zastihl, navíc to zpečetilo pokažené počasí (navečer prošlo přes Prahu několik přeháněk). Později kolem 19 se prý zastavil Roman, nikoho tam nezastihl a prý trochu pršelo. Byl tam ještě někdo předtím? Rád se dozvím jakékoli zasvěcené informace ohledně setkávání v Modřanech, jelikož od červnového srazu nemám odtud žádné zprávy, ani nejsem s nikým v osobním kontaktu. Mám k dispozici pouze tento informační kanál (MoNaKo DF a chat). Rád bych se dozvěděl, zda se tam na jihu ještě pořád něco děje a zda ty srazy mezitím nezanikly, zda se s nimi dá do budoucna počítat (letos už asi tak jako tak není moc perspektiva, ale zejména na příští sezónu). Letos nám bohužel moc nepřálo počasí, několikrát bylo nepříznivé na jaře a nyní v září opět. Doufejme, že bude opět lépe.
Já byl na dovolené, tak jsem rovněž nedorazil. Můžeme to zkusit zkoordinovat příště.
Dík za zprávu. Uvidíme, jak to dopadne v říjnu, voda by zatím měla být, termín výlovu je 1.11. Akorát co vyvede počasí. Pokud by nepřálo, tak by ještě byla možnost popovídat místo venku u vody v hospodě.
To se dá vždycky, bez ohledu na počasí... 
Tak jsem si uvědomil, že se blíží říjnová třetí středa. Bohužel to s ní opět vidím blbě z vnějších i vnitřních důvodů. Ty první jsou počasí, dneska ještě hezky, ale ve středu už má být dost chladno. Ty druhé jsou nepříjemné nachlazení, které se mě drží od minulého týdne. Tedy to nevypadá dobře ani na postávání v zimě u vody, ani na nějaké družení. Zřejmě to budu muset tentorkrát raději vzdát. Snad se ještě povede něco domluvit jindy.
Se mnou je to také do mínusu, od minulého týdne léčím kovid, takže tento týden jsem mimo hru...
Já se tam zastavím okolo 5
Teplé měsíce jsou tady. Jak to letos vidíte? Chcete se scházet nadále třetí středu v měsíci, nebo je libo jiný den v týdnu?
A co vodní plocha? Vyhovují Modřany? Nebo se po 15 letech vrátíte na Vltavu do Braníka?
Já na ty srazy chodit nebudu, jen chci, abyste se včas domluvili na tom prvním.
A co vodní plocha? Vyhovují Modřany? Nebo se po 15 letech vrátíte na Vltavu do Braníka?
Já na ty srazy chodit nebudu, jen chci, abyste se včas domluvili na tom prvním.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
S blížící se třetí středou v dubnu bych rád zmapoval situaci a také předal pár zpravodajských informací. Chtěl bych se dotázat, zda se letos srazy v Modřanech vůbec budou konat, zda zbyli ještě nějací potenciální účastníci? Loni to právěže moc slavně nefungovalo, více srazů se nesešlo, případně se účastníci nezkoordinovali a minuli se v čase a prostoru. Osobně nemám přímé kontakty a závisím na komunikaci přes MoNaKo (DF a chat). Pokud sem někdo nedá zprávu, nevím na čem jsem. Chtěl bych tedy požádat, jestli by se sem další neozvali častěji, aby byla domluva ohledně srazů efektivnější. Pokud lidi o sobě neví a netuší zda a kdo přijde, tak se pak leckomu nechce vážit cestu naslepo bez jistoty že se na místě s někým setká. V mém případě se sice jedná o domovskou lokalitu, ovšem ve všední den navečer to znamená komplikovanou cestu z práce v dopravní špičce (horší než na Prosek), tedy aby ji mělo smysl podstupovat, potřeba mít pádný motiv. Sám si mohu na rybníčku zajezdit kdykoli jindy v příhodnější dobu.
Zatím mám stále zájem se na místě aspoň některou z třetích střed zastavit (spíš bez lodě) a setkat se s kolegy, co nevídám jinde. Každý měsíc to jistě nevyjde, někdy do toho něco přijde, někdy nepřeje počasí apod., ale aspoň některé termíny bych letos stihnul rád. Potom ale dobré předem vědět, že se na místo chystá i někdo další. Za sebe bych to ale viděl nejdříve za měsíc (v květnu). Tento týden se mi zrovna z různých důvodů nehodí. Mimo jiné panuje v poslední době v dané lokalitě komplikovaná dopravní situace. Kvůli rekonstruci tramvajové trati jezdí pouze náhradní doprava a omezen je automobilový provoz. Tedy to s dopravou na místo ve špičce vidím ještě hůře než jindy. Hotovo by mělo být v polovině května, tak příští třetí středa by snad už mohla být s menšími komplikacemi.
Co se samotné vodní plochy týče, tak letos zatím standard, nic zvláštního. Přes zimu bylo vody dost (na maximu), voda hezky čistá průhledná. Aktuálně jsem pozoroval menší zhoršení, hladina trochu poklesla (cca 20 cm), ale stále dost (lávka ke stavidlu stále pod vodou). Voda už není tak křišťálově čistá, ale zatím tam příliš bordelu neplave, takže by mělo jít normálně jezdit (zejména když bude sfoukáno ke straně). Permanentně přítomné hejno kachen, což lidi ještě zhoršují nevhodným krmením. Ale celkově nic co by se tam nevyskytlo už v předešlých letech a co by bránilo provozu modelů.
Tak snad se i letos podaří aspoň pár příjemných setkání uskutečnit. K aktuální středě jsem se vyjádřil, za měsíc se ozvu s novinkami.
Zatím mám stále zájem se na místě aspoň některou z třetích střed zastavit (spíš bez lodě) a setkat se s kolegy, co nevídám jinde. Každý měsíc to jistě nevyjde, někdy do toho něco přijde, někdy nepřeje počasí apod., ale aspoň některé termíny bych letos stihnul rád. Potom ale dobré předem vědět, že se na místo chystá i někdo další. Za sebe bych to ale viděl nejdříve za měsíc (v květnu). Tento týden se mi zrovna z různých důvodů nehodí. Mimo jiné panuje v poslední době v dané lokalitě komplikovaná dopravní situace. Kvůli rekonstruci tramvajové trati jezdí pouze náhradní doprava a omezen je automobilový provoz. Tedy to s dopravou na místo ve špičce vidím ještě hůře než jindy. Hotovo by mělo být v polovině května, tak příští třetí středa by snad už mohla být s menšími komplikacemi.
Co se samotné vodní plochy týče, tak letos zatím standard, nic zvláštního. Přes zimu bylo vody dost (na maximu), voda hezky čistá průhledná. Aktuálně jsem pozoroval menší zhoršení, hladina trochu poklesla (cca 20 cm), ale stále dost (lávka ke stavidlu stále pod vodou). Voda už není tak křišťálově čistá, ale zatím tam příliš bordelu neplave, takže by mělo jít normálně jezdit (zejména když bude sfoukáno ke straně). Permanentně přítomné hejno kachen, což lidi ještě zhoršují nevhodným krmením. Ale celkově nic co by se tam nevyskytlo už v předešlých letech a co by bránilo provozu modelů.
Tak snad se i letos podaří aspoň pár příjemných setkání uskutečnit. K aktuální středě jsem se vyjádřil, za měsíc se ozvu s novinkami.
Pokud jde o mě, dneska nemůžu. Ale příště se budu snažit přijít. Vloni jsem byl dokonce 2 x s loďkou, což je u mě docela počin. Většinou jsem líný a přijdu jen na pokec
.
Díky za zprávu, příště bych se také rád zastavil, aspoň ten pokec. Za měsíc se ozvu (napíši sem).
Málem bych zapomněl, že je dneska třetí květnová středa a neozval jsem se předem, až nyní na poslední chvíli. Každopádně dnes bohužel nestíhám, měl jsem včera a dnes dopoledne nějaké vyřizování a přišel do práce později, tedy se potřebuji zdržet do večera a nehodí se mi odtud brzo utíkat. Navíc je dneska stejně dost zima a nelákalo by mě venku déle postávat. V případě zájmu se můžeme domluvit na nějaký jiný náhradní termín, jinak za měsíc v červnu. Ovšem už nyní dopředu vím, že zrovna ten třetí červnový týden máme v práci shon (důležitý audit), tedy nemohu předem zaručit jak na tom třetí středu budu. Ale můžeme se případně domluvit i na jiný termín, když bude chuť.
Příští týden ve čtvrtek na Proseku to bude ideální, pokud máte absťák s ježděním i pokecem. Sice v čase pravidelného začátku už budeme pozvolna uklízet, ale tím spíše čerstvou sílu u vody rádi přivítáme 
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
S předstihem bych chtěl připomenout třetí červnovou středu (21.6.). Okolnosti v práci se změnily, tedy v daný termín neočekávám zvláštní komplikace a předpokládám, že bych měl zvládat nějak rozumně dorazit. Tedy bych rád využil situace a pokud možno se zastavil, jelikož přes léto zas bude doba dovolených a moje přítomnost v příslušný termín (zejména červenec, srpen by měl být příhodnější) je nejistá. Pokud nebude za dva týdny vyloženě hnusné počasí, tak bych tedy rád k Modřanskému rybníčku zavítal. Pokud bude mít stejné záměry někdo další, tak bych rád, aby se sem ozval. Abychom o sobě věděli a nemuseli vážit cestu na slepo s nejistým výsledkem. Zatím tedy takto, pár dní před termínem bychom si ještě potvrdili a upřesnili. Voda je zatím dobrá, žádné velké nečistoty a hladina stále vysoko (lávka ke stavidlu pod vodou). Jinak asi obvyklý stav a momentálně žádné zvláštnosti.
Ahoj, já mám rovněž v plánu se ukázat, počítám že bych dorazil kolem 17:30. Dá se samozřejmě posunout podle potřeby.
Ahoj, tak to je fajn. S časem bych předběžně počítal, ale je pravděpodobné že nějaké zpoždění naberu. S lodí uvidím, pravděpodobnější je bez. Ale hlavní aby se konečně povedlo na tom místě opět nějak setkat (a lépe ve více lidech). Termín se blíží (ve včerejším příspěvku jsem se špatně vyjádřil, ono to bude už příští středu), tedy zatím OK a po neděli bychom si ještě dali vědět jak vypadá aktuální situace.
Třetí středa se tedy přiblížila a situace se rýsuje jasněji. Aktuálně mi dělá starost počasí. Předpovídají přeháňky a bouřky, tedy riziko, že to u vody nepůjde. Další riziko, že vzhledem k avizovanému horkému počasí se na místě budou motat koupající se lidi (na základě pozorování z minulých let) a na místě nebude klid a prostor (ani na povídání natož na ježdění s modely). Záložní varianta může být posezení v hospodě a pokec tam namísto na břehu. Pokud by ve středu nakonec nikdo nemohl či nechtěl, tak s tím nemám problém, jen vědět na čem jsem.
Já se chystám, počítám se všemi variantami. Myslím, že se dá operativně přizpůsobit všem eventualitám. Možná přijde Ivo, ale ten zatím neví, jestli to stihne. Zatím beru za platné. že sraz je v 17:30.
Dobře, budu se tedy snažit dorazit a uvidí se podle situace.
Tak to dneska nakonec nějak nevyšlo. Kvůli bouřce přecházející nad Prahou zrovna v době kdy jsem měl odcházet z práce a kvůli hustější dopravě jsem nabral velké zpoždění a na místo dorazil až nějak kolem čtvrt na sedm. U vody nikde nikdo, chvíli jsem počkal, přitom vyřídil pár telefonátů a pak pokračoval dál. Napadlo mě, zda někdo nesedí v hospodě, ale netuším v které, ani nemám na nikoho z potenciálních účastníků operativní spojení, tedy těžko řešitelné. To by asi bylo dobré do budoucna nějak podchytit. Jinak ale nic strašného, prostě jsem si následně udělal jiný program. Se srazem to snad vyjde někdy jindy. Ten červenec je u mě s otazníkem, srpen snad pravděpodobnější.
Já čekal u rybníčka od 17:30 do 17:50, pak jsem se hlavně kvůli dešti přesunul do hospody "Bejk Bů", kde jsme si Ivem prohlíželi sextant s umělým horizontem a diskutovali další věci. Rozcházeli jsme se kolem 21 hodiny. Vcelku příjemný večer.
ZBI: Aha, tak to je škoda, že jsem o vás nevěděl, mohl jsem se ještě stihnout připojit, ale to už je jedno. Do té hospody chodíváte častěji, anebo pokaždé jinam? Dobré vědět pro přehled. Asi také dobré mít na sebe operativní kontakt, zkoušel jsem ještě den předem poslat číslo přes soukromou zprávu, ale nevím jestli ti to došlo.
Jinak škoda té nepřízně počasí, když jsem odcházel z práce tak už se to uklidňovalo a než jsem dorazil na místo, tak už bylo po všem, dokonce asfalt už opět oschnutý. U vody klid a minimum lidí, jak se ochladilo, tak bylo příjemně a dalo by se tam dobře popovídat. I když v hospodě jste to jistě měli fajn. Beztak by to na ježdění zrovna nebylo, i kdyby někdo měl loď s sebou. Na hladině plavalo dost bordelu (listí a větvičky), zřejmě předtím servaného ze stromů silným větrem.
Negativní, že i když počasí přeje, pořád je to u mě komplikované s tou dopravou. Čerstvě zas rozkopali něco na Průmyslové a hůře se tak najíždí na Jižní spojku. Objíždění je taky pomalé. A obecně v danou denní dobu bývá provoz zvýšený. Bohužel to mám z práce znatelně dál a komplikovanější než na Prosek (který zatím letos stíhám rozumně). Utíkat z práce ještě dříve je z různých důvodů obtížné. Tedy zřejmě i při budoucích srazech budu mít znatelné zpoždění. Zatím to nechám být a zkusím se opět ozvat a pořešit až se bude rýsovat nějaká příští akce.
Jinak škoda té nepřízně počasí, když jsem odcházel z práce tak už se to uklidňovalo a než jsem dorazil na místo, tak už bylo po všem, dokonce asfalt už opět oschnutý. U vody klid a minimum lidí, jak se ochladilo, tak bylo příjemně a dalo by se tam dobře popovídat. I když v hospodě jste to jistě měli fajn. Beztak by to na ježdění zrovna nebylo, i kdyby někdo měl loď s sebou. Na hladině plavalo dost bordelu (listí a větvičky), zřejmě předtím servaného ze stromů silným větrem.
Negativní, že i když počasí přeje, pořád je to u mě komplikované s tou dopravou. Čerstvě zas rozkopali něco na Průmyslové a hůře se tak najíždí na Jižní spojku. Objíždění je taky pomalé. A obecně v danou denní dobu bývá provoz zvýšený. Bohužel to mám z práce znatelně dál a komplikovanější než na Prosek (který zatím letos stíhám rozumně). Utíkat z práce ještě dříve je z různých důvodů obtížné. Tedy zřejmě i při budoucích srazech budu mít znatelné zpoždění. Zatím to nechám být a zkusím se opět ozvat a pořešit až se bude rýsovat nějaká příští akce.
Pokud jde o hospody, jsou tam 2, kam eventuálně zajdeme: Bejk Bů a Vratislav (skoro naproti Bejka). V létě sedáme venku, takže by neměl být problém nás najít. Ale to pro příště. Jinak se taky můžeme domluvit na pozdějším čase - dokud je vidět do 21:00, tak to můžeme šoupnout třebas na 18:00).
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek