Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Praha Šeberák

Popište svou oblíbenou vodní plochu.
Odpovědět
PetrP

Re: Praha Šeberák

Příspěvek od PetrP »

Dnes jsem po delší době jel na kole kolem rybníku Šeberák v Praze Kunraticích a byl jsem mile překvapen, jak to tam nyní vypadá. Tuto lokalitu znám již dlouho, z dob kdy jsem pobýval na nedalekých VŠ kolejích. Bývaly časy, kdy se tam dalo koupat, ale v posledních letech spíš stoka, anebo vypuštěno. Dokonce jsem zachytil, že tomu jeden čas hrozil zánik (jak jinak šmejdi developeři), ale naštěstí na to nedošlo a místo toho byla realizována rekonstrukce (loni jsem to tam registroval v takovém stavu). Nyní tedy opravy dokončena a opět napuštěno. Voda poměrně čistá (už dávno tam taková nebyla). Opravena hráz (kamenná) a výpusť. V současném stavu bych se tam již nebál s loďmi jezdit. Zaparkovat se tam kolem dá a přímo u hráze je zastávka MHD (i když na periferii lze očekávat méně frekventované spojení). Problémy lze čekat v létě (hodně lidí kvůli pláži). Spouštění lodí by mělo jít dobře po celé délce hráze (šikmá), nejlépe asi na jednom místě (pozvolná rampa). Plachetnice s hlubokým ponorem by asi mohly mít problémy, leda je spouštět ze zdi přepadu. Vodní plocha je to poměrně rozlehlá, větší než Lužiny (natož Prosek či Modřanská rokle). Mohlo by to tedy mít solidní potenciál k využití, ale poloha na jižním okraji Prahy bude jistě pro mnohé nevýhodná.

https://mapy.cz/turisticka?x=14.4933976 ... id=2031752
kaplik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaplik »

Ahoj,

pristehoval jsem se do Kunratic a tim padem Seberak mam v hledacku, mam ho za barakem:) Nasel by se nekdo, kdo vi, jak to na Seberaku chodi? Muzu prijet jen tak k vode a hodit model do vody (elektro), nebo se mam redeji nekde poptat, zda tam muzu rc modely provozovat (vlastnik, spravce...)

Diky za pomoc.

Martin K., Kunratice
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Podle infa na webu to vypadá jako běžný rybník, na kterém hospodaří rybáři + bude potřeba brát ohledy na plavce:
http://www.praha-priroda.cz/vodni-ploch ... ce/seberak
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
kaplik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaplik »

Ahoj,
s urcitymi limity pocitam, hold to je realita.

Uz jsem "zkousnul" to, ze je nutny prejit na elektro (proc ne, docela se na to tesim), navic elektry dneska spalovaky predci :-)

Mel bych jeste jeden dotaz.... lokalita "Kosikovske nadrze" - hodne sklonovana lokalita tady na foru, dokonce jsem nekde cetl, vyuzivane lodnimi modelari. Muzu si tam prijet, muzu s modelem na vodu ... jak to je?

Diky za info a sorry, jsem v Praze novy.

Martin K.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

RC Modell Club Praha 4 tam má trvalé molo a pořádá soutěže:
https://rcmodell.cz

Jen vím, že tam během jara vládnou hnízdící labutě, takže těch soutěží bývá méně. My tam občas dělali sraz v létě, kdy již s labutěmi nebyl problém. Kdybys tam začal chodit častěji, asi by nebylo od věci se s daným klubem spojit a případně se stát jeho členem (molo se samo neudělalo).
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
kaplik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaplik »

Diky za info. "RC Modell Club Praha 4" je pro me idealni, mam to i nejbliz :-) Clenstvi v klubu beru, jako samozrejmost ... prispevky, brigady to je fer (mam zkusenosti z leteckeho modelarstvi). Kontakt s "RC Modell Club Praha 4" mi primo zprostredkovava sefka sekce M v CR, sel jsem na to primo oficialni cestou, doba, kdy "patri vsechno vsem" davno minula!

Lado, diky moc za vse!
PetrP

Příspěvek od PetrP »

K položeným dotazům bohužel nemám co říct, ale napadla mě ještě jedna věc. Jak už zmínil ladous, ten rybník je mimo jiné koupaliště a tedy se tam během léta dá narazit na plavce ve vodě, tedy bacha. Pláže tam jsou rovnou dvě, jednak na jižním břehu u restaurace, odtud to není daleko na protější břeh pod chatkami, tedy se mnohdy plave napříč a nazpět. Pokud tedy jezdit ze západní strany od hráze a přepadu, tak raději jen poblíž břehu a nepouštět se zejména s rychlými loděmi příliš daleko. Klidnější a rozlehlejší by měla být východní část rybníka, ale tam zas není tak dobrý přístup k vodě a navíc se tam nachází druhá pláž, nudistická (jedna z nejstarších a nejtradičnějších v ČR) http://naturista.cz/drupal/?q=lokality%2Fpraha_seberak takže také bacha. Nudisti jak známo nemají rádi šmíráky a kde kdo dneska ví, že modely mohou nést různé kamery apod., nejen drony ale i lodě. Takže se raději držet stranou a zbytečně nedráždit, aby nedošlo ke zbytečnému nedorozumění.
kaplik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaplik »

Naprosto se ztotoznuji, o tom zadna... na Seberaku to uplne zadny terno pro lodni modelare nebude...

Byl jsem se tam ted podivat osobne v ramci valentynske prochazky s manzelkou, nejlepsi pristup k vode od restaurace, maji tam dokonce takove mini molo (v sezone tam nespis pujcuji nejaka slapadla, atd). Nekde jsem cetl, ze tahle zona je dokonce v sezone placena. Z teto strany v sezone URCITE NE, bude to plne plavcu. Z druhe strany od chatek se k vode dostat neda. Teda tu nuda plaz a ten zadni breh jsem uplne nepochopil... jedna se o slusne zarostlou stranu rybnika (dostal jsem se tam jakousi cestou mezi chatkami), uplne tam jit s modelem, no ne, ze by to asi neslo, ale nic moc... Ze strany od restaurace jsem se na ten zadni breh ani nedostal, jelikoz za tou druhou plazi, je dreveny objekt (nespis je to zachod) uz je plot a dal se pokracovat po brehu neda.

Aby toho nebylo malo, sice zde je zakazano chytani ryb, ale pro zmenu je rybnik chovny, tak je otazka, co je lepsi. HLEDAM vodu pro male hydro a mono v elekro, ktere ted resim:-)

ALE... po domluve s majitelem restaurace (prece jenom je tam i parking a dobry pristup k vode) by "nemusel byt problem" udelat tam nejake setkani modelaru, ale urcite mimo sezonu.

TOLIK ZA ME.
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Také jsem to tam obcházel pár let zpátky. Na jižním břehu je ten oplocený areál u restaurace, také tuším že se tam v létě platí vstup na koupání. Je to uzavřené, také jsem nemohl projít dál kolem břehu, ale musel jsem se vracet a k východní části rybníka popojít po silnici. Během letní sezóny to je jistě pasé, leda jak píšeš mimo sezónu kdy je tam klid a jistě lépe se kvůli modelům raději předem domluvit s majitelem restaurace. Pokud si to nepletu, tak by to měl být člověk činný v těch aktivitách proti covid restrikcím (chcípl pes nebo co?) uzavírajícím restaurace, tedy zřejmě svobodymyslný člověk, akorát aby nebyl nějak tvrdohlavý či jinak problematický na komunikaci. Já měl původně spíš na mysli ježdění od západu (od hráze) a s pomalými a tichými loděmi, tedy snad v pohodě, obzvlášť mimo sezónu. Pokud však chápu dobře, tak tobě jde asi o rychlíky a s těmi to je obecně problém. Asi nejlépe jak tu padlo, zkusit ten Košík. Na severní břeh se dostat lze, jsou tam podél břehu pod chatkama stezky v křoví (z ul. Nad šeberákem před křiž. s ul. Úhlová). Ale pohodlný přístup s loděmi a dalšími krámy to jistě není. Spíš pro rybáře, ale pokud je tam zákaz, tak asi jedině pro ty co se chtějí koupat zadarmo. Ta nudapláž na východním břehu má svá nejlepší léta za sebou, ale asi stále funguje, přesný přehled nemám. Určitě tam ale není žádné vybavení, prostě jen louka u břehu a co jsem tam tehdy viděl, tak stejně jako ty, dost zarostlé a nevábné, asi se už o to nikdo pořádně nestará. Nejsnáze se tam vleze asi po stezce od jižního cípu rybníka od silnice (ul. K Šeberáku, je tam nějaký plácek kde lze zaparkovat). Mimo sezónu když tam nejsou nudisti asi bez problémů volně přístupné, ale pro účely lodních modelů mi to jistě moc dobré nepřipadá. Jak jsem zmiňoval už v prvním příspěvku, ten rybník je relativně nedávno odbahněný a zrestaurovaný, řadu let předtím tam už byla voda hnusná že to na koupání nebylo, leda pro hodně otrlé, nějakou dobu to bylo i komplet vypuštěné. Nyní to tedy vypadá na renesanci, ale pro účely lodních modelů to zřejmě optimální lokalita nebude.
kaplik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaplik »

Majitele restaurace kontaktovat muzu, jak rikas, je to dost akcni clovek, viz Internet. "Kosik" je dalsi na seznamu, bohuzel zatim se mi nepodarilo s "RC MODELL CLUB Praha 4" navazat zadny kontakt. Seberak mozna zkusim mimo sezonu, v lete pase, jinak budu hledat dal :-) Mimo jine za Seberakem je dalsi rybnik... "Olsansky", ale ten je o dost mensi....:-)
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Ano, hned vedle je ten Olšanský rybník, ale tamní poměry mi nejsou známy. Jinak obecně je to s vodními plochami v Praze potíž. To už se tu diskutovalo opakovaně. Teoreticky při pohledu na mapu sice nádrží mnoho, ale valná část nevhodná z všemožných důvodů. Tedy nakonec využíváme k akcím pouze pár osvědčených a jen občas se podaří zavést nějakou novinku, jako loni Běchovice a předtím Modřany (Lipiny).
kaplik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaplik »

Tak jsem si vcerejsi "pruzkum" o par metru prodlouzil. Olsanky rybik, je od Seberaku fakt kousek... rozhodne mensi plocha, z jedne strany dobry pristup k vode... ALE... sportovni rybarsky revir, takze stale stejna pisnicka ;)
Olšanský rybník
Olšanský rybník
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Kde jezdit s lodními modely?“