Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
materiál na výrobu plachet
-
Anonymous
Re: materiál na výrobu plachet
Minulý rok mne zcela uchvátily plachetnice třídy F5E. Pořídil jsem si Windstar od Robbe ale po sezoně jsem zjistil, že si budu muset sehnat sadu menších plachet na silnější vítr. Kupované jsou drahé, myslím, že jsem schopen je vyrobit. Nemohu však sehnat potřebný materiál. V seriálu na Monkau někdo psal o nějaké folii na kreslení technických výkresů, ale vůbec nevím, o co se jedná. Možná existuje i nějaký lepší materiál. Poradí mi někdo ?
- Pepa Darvaš
Potřebuji poradit jak udělat v plachtě očka na provlečení lankem
[quote=Pepa Darvaš]Potřebuji poradit jak udělat v plachtě očka na provlečení lankem[/quote]
Zkus se podívat do nějaké galanterie... Myslím, že existují stejně jako patenty i očka, která se dají z obou stran látky, přiloží se spec. přípravek a prští se do toho kladivem... Celé se to zavře a máš očko. Ale nejsem si jistý jestli se to ještě dělá...
Zkus se podívat do nějaké galanterie... Myslím, že existují stejně jako patenty i očka, která se dají z obou stran látky, přiloží se spec. přípravek a prští se do toho kladivem... Celé se to zavře a máš očko. Ale nejsem si jistý jestli se to ještě dělá...

NeJaToD team
stejně jako Bořík koupil jsem takovou sadičku cca 50 nýtků lochajznu a roznýtovávač asi za 120 vočí někde v hornbachu
- Pepa Darvaš
díky to mi stačí
Pozor u těch galanterních nýtků a oček-některé jsou železné-časem rezaví a pouští rez do plachty.Lépe jsou nerezová,ev mosazná.Nerezová mohou mít i čalouníci
- Pepa Darvaš
Přémo Ty jsi zlatej kluk dík
[quote=Pepa Darvaš]Potřebuji poradit jak udělat v plachtě očka na provlečení lankem[/quote]
Také jdou použít obyčejné sedlářské nýtky. Z delšího kusu se odbrousí špička, čímž vznikne dutý nýt , do plachty se drátkem vypálí dírka, čímž se zataví okraje , nasune nýtek, z druhé strany dá příslušná podložka a opatrně trnem se nýtek rozklepne. Nýtky mají různé průměry (2-4 mm).
Také jdou použít obyčejné sedlářské nýtky. Z delšího kusu se odbrousí špička, čímž vznikne dutý nýt , do plachty se drátkem vypálí dírka, čímž se zataví okraje , nasune nýtek, z druhé strany dá příslušná podložka a opatrně trnem se nýtek rozklepne. Nýtky mají různé průměry (2-4 mm).
Ať žijí dědkové, což takhle špenát by nebyl?
- Pepa Darvaš
Franto dík vše použiji
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek