Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Lodní šrouby

Vše co se týká pohonu pro lodní model (motory, lodní šrouby, JET, Kortyho dýza, kormidla a pod.)
petr hájek

Re: Lodní šrouby

Příspěvek od petr hájek »

lanko z tachometru mě zaujalo , popiš pokud možno více.
Neprohýbá se nebo máš na mysli ohebnou hřídel?
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
vašek

Příspěvek od vašek »

Používá se na prohlé hřídele kde motor není v ose s šroubem./kvůli místu a tvaru trupu/ Další výhoda je, že odmotáním vynutí lanka můžeme měnit průměr. Ale pozor na směr vynutí, aby se při provozu nerozmotávalo nýbrž utahovalo. Na konce lanka se naletují přechody, které zároveň slouží jako kluzná ložiska. Na podobném způsobu se dá udělat spojka mezi motor a hřídel. Mám pocit, že se i prodává.
Vašek
Anonymous

Příspěvek od Anonymous »

něco takového jsem zkoušel dříve , ale skončilo to na letování .
Cín byl příliš měký na to aby se na ocínovaném konci dal vytvořit závit a mosaz i stříbro na propájení způsobilo změknutí lanka které se potom při prvním škrtnutí šroubu ohnulo.
Jak jsi to řešil Ty?
Zkoušel jsem to asi před 20 lety když jsem vymýšlel ty moje lodní trupy z dámských punčoch a epoxydu.
P. Hájek Zatracený FIREFOX ZASE MĚ TO ODPOJILO OD PŘIHLÁŠENÍ!!!
vašek

Příspěvek od vašek »

Na konce lanka se navlečou přechody z mosazi a pak je letuji. Ještě se mi spoje nerozpojili. Nejdřív vše pocínovat a pak letovat. Nebo použít pastu a je to 100%. Jsem instalatér a používám pájku na letování CU potrubí. Jako trubičky jsem používal teleskopickou anténu. Samozdřejmě jen jeden prvek :lol: . Jsou většinou mosazné a dají se mírně prohnout. Aby lanko moc neházelo vkládal jsem do trubičky nastříhané pásky teflonu s měděnou tkaninou. Vyškemral jsem kousek od kolegy modeláře, ještě za minulího režimu a stále neubývá /naštěstí/. A trochu vazelíny, kvůli utěsnění.
Vašek
Anonymous

Příspěvek od Anonymous »

Zdravím,
potřeboval bych tak trošku poradit. Stavím model remorkéru Klimek dle plánku v Modeláři, jenže mám pouze základní část plánu a na něm chybí nákres lodního šroubu. proto bych se rád zeptal, zda někdo z Vás neví o nějakých fotkách tohoto plavidla, kde by byl zachycen i lodní šroub, popř. zda nevíte, jak by šroub ke Klimkovi měl vypadat a jaký by měl mít hodnoty-tj. stoupání, počet listů a podobmě. Díky za pomoc. Michal[/b]
Ante

Příspěvek od Ante »

na [url=http://www.mo-na-ko.cz/plans/index.html]MoNaKo plans [/url] je ke stažení polský plánek na Klimka a tam je i šroub.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pohon“