lanko z tachometru mě zaujalo , popiš pokud možno více.
Neprohýbá se nebo máš na mysli ohebnou hřídel?
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Lodní šrouby
- petr hájek
Re: Lodní šrouby
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Používá se na prohlé hřídele kde motor není v ose s šroubem./kvůli místu a tvaru trupu/ Další výhoda je, že odmotáním vynutí lanka můžeme měnit průměr. Ale pozor na směr vynutí, aby se při provozu nerozmotávalo nýbrž utahovalo. Na konce lanka se naletují přechody, které zároveň slouží jako kluzná ložiska. Na podobném způsobu se dá udělat spojka mezi motor a hřídel. Mám pocit, že se i prodává.
Vašek
-
Anonymous
něco takového jsem zkoušel dříve , ale skončilo to na letování .
Cín byl příliš měký na to aby se na ocínovaném konci dal vytvořit závit a mosaz i stříbro na propájení způsobilo změknutí lanka které se potom při prvním škrtnutí šroubu ohnulo.
Jak jsi to řešil Ty?
Zkoušel jsem to asi před 20 lety když jsem vymýšlel ty moje lodní trupy z dámských punčoch a epoxydu.
P. Hájek Zatracený FIREFOX ZASE MĚ TO ODPOJILO OD PŘIHLÁŠENÍ!!!
Cín byl příliš měký na to aby se na ocínovaném konci dal vytvořit závit a mosaz i stříbro na propájení způsobilo změknutí lanka které se potom při prvním škrtnutí šroubu ohnulo.
Jak jsi to řešil Ty?
Zkoušel jsem to asi před 20 lety když jsem vymýšlel ty moje lodní trupy z dámských punčoch a epoxydu.
P. Hájek Zatracený FIREFOX ZASE MĚ TO ODPOJILO OD PŘIHLÁŠENÍ!!!
Na konce lanka se navlečou přechody z mosazi a pak je letuji. Ještě se mi spoje nerozpojili. Nejdřív vše pocínovat a pak letovat. Nebo použít pastu a je to 100%. Jsem instalatér a používám pájku na letování CU potrubí. Jako trubičky jsem používal teleskopickou anténu. Samozdřejmě jen jeden prvek :lol: . Jsou většinou mosazné a dají se mírně prohnout. Aby lanko moc neházelo vkládal jsem do trubičky nastříhané pásky teflonu s měděnou tkaninou. Vyškemral jsem kousek od kolegy modeláře, ještě za minulího režimu a stále neubývá /naštěstí/. A trochu vazelíny, kvůli utěsnění.
Vašek
-
Anonymous
Zdravím,
potřeboval bych tak trošku poradit. Stavím model remorkéru Klimek dle plánku v Modeláři, jenže mám pouze základní část plánu a na něm chybí nákres lodního šroubu. proto bych se rád zeptal, zda někdo z Vás neví o nějakých fotkách tohoto plavidla, kde by byl zachycen i lodní šroub, popř. zda nevíte, jak by šroub ke Klimkovi měl vypadat a jaký by měl mít hodnoty-tj. stoupání, počet listů a podobmě. Díky za pomoc. Michal[/b]
potřeboval bych tak trošku poradit. Stavím model remorkéru Klimek dle plánku v Modeláři, jenže mám pouze základní část plánu a na něm chybí nákres lodního šroubu. proto bych se rád zeptal, zda někdo z Vás neví o nějakých fotkách tohoto plavidla, kde by byl zachycen i lodní šroub, popř. zda nevíte, jak by šroub ke Klimkovi měl vypadat a jaký by měl mít hodnoty-tj. stoupání, počet listů a podobmě. Díky za pomoc. Michal[/b]
na [url=http://www.mo-na-ko.cz/plans/index.html]MoNaKo plans [/url] je ke stažení polský plánek na Klimka a tam je i šroub.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 20 Odpovědi
- 18075 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Dada
-
- 1 Odpovědi