Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
časopis Lodní modelář
-
Anonymous
Re: časopis Lodní modelář
Vážení !Dovoluji si vyjádřit k novému časopisu Lodní modelář.Když jsem zjistil ,že se našel někdo ,kdo by se pustil do nového časopisu o lodičkách ,byl jsem tomu rád,ovšem po zhlédnutí prvního čísla mě nadšení velice rychle přešlo a dovoluji si tvrdit ,že pokud se nám lodním modelářům bude předkládat v takovéto formě ,dlouho se neudrží.Vím ,že je velice těžké v dnešní době přijít s něčím novým,ale pokud se do něčeho chtěli ti nadšení lidé pustit ,stačilo navštívit v plné sezoně několik soutěží napsaných v kalendáři ,udělat pár snímků modelů ,vyzvědět něco o stavbě a popř. i trošku té historie oslovit pár modelářů a napsat něco o stavbě ,nebo o soutěži .Určitě by měl časopis větší úspěch ,než když na startu nového časopisu dostanu do rukou pár A4 tištěných na inkoustové tiskárně za třicetdevět korun několik záběrů na lodní šrouby s tím ,že takové byly Borovany .To by se také mohlo stát ,že nám v průběhu roku nabídnou páni redaktoři seznam všech kategorií ,tak jak nám to nabídli na startu nových modelářských časopisů jiní.Sám do těchto časopisů dopisuji ,nabídl jsem pomoc i paní redaktorce tohoto nového časopisu ,ale vše odvolávám a budu dopisovat nadále do stávájících časopisů.Zajímá mě názor modelářů ,kteří měli možnost tento nový (časopis?)číst a jak jsou oni spokojeni
s pozdravem Pepa Darvaš Dvůr Králové n.L.
s pozdravem Pepa Darvaš Dvůr Králové n.L.
Pokud mohu mluvit za nadsene zacatecniky, tak casopis splnil presne to co jsem od nej ocekaval. Po obsahove strance jsou tam pro mne zajimave informace. Pravdou je, ze pokulhava zpracovani technicke - kvalita tisku, ale to se snad casem zmeni. Uprimne receno, me potesila i krizovka, protoze v odbornych casacich, ktere odbiram (MTB a IT) nic takoveho neni ;o)) Ale klidne bych se bez ni obesel. Stejne jako Borik se rad vyhnu bez salodlouhych reportu z akci jak pozaduje Pepa Darvas.
Ocenil bych samozrejme casem nejake planky lodi.
Tech 240/rok je myslim zcela odpovidajici investice.
Lukas B.
Ocenil bych samozrejme casem nejake planky lodi.
Tech 240/rok je myslim zcela odpovidajici investice.
Lukas B.
-
Anonymous
Přátelé ,nejde mě jen o reportáže ze soutěží ,hlavně jde o modeláře ,kteří se těchto soutěží zúčastňují ,od nich získávat návody zkušenosti a hlavně ,když už vyfotím nějaký model ,tak k němu připojím několik slov ,co to je za model ,jak a z čeho byl postaven ,když budu fotit lodní šrouby ,určitě potěším několik modelářů ,kteří tyto šrouby ještě nevyděli ,mě osobně by víc potěšilo ,kdyby u toho šroubu bylo napsáno"toto je lodní šroub z Beriliové bronze ,který si na své maketě XXXX vyrobil modelář Jirka XXX sám".Barevné označení rezistorů ,návod jak si doma vytvořit v obýváku dílnu,noční jízdy bez popisu ,snad reportáž s bezva modelářem P.Mikulkou o laminování a stavbě ,říkáte dejme jim čas ,podnikám v oblasti služeb patnáct let chodím malovat byty ,jak by se Vám líbilo ,kdybyste si mě ač neznámého malíře pozvali ,já bych Vám vymaloval s tím ,že to ještě moc neumím ,tak si to zatím vyválečkujte sami ,až se to naučím ,tak Vám to udělám lépe.Chci tím říci ,že se redaktoři mnoho nepřipravili na vstup nového časopisu .Když něco budu chtít začít ,musí to být pecka ,to se na mě nezlobte vážení. Pepa Darvaš
P.S.Jen jednu otázku!četli jste můj článek z čísla 1. 2006RC Modelů?myslíte ,že by tam nemohlo být více takových článků,je lepší napsat barevné označení rezistorů?
P.S.Jen jednu otázku!četli jste můj článek z čísla 1. 2006RC Modelů?myslíte ,že by tam nemohlo být více takových článků,je lepší napsat barevné označení rezistorů?
-
Anonymous
naprosto s Vámi souhlasím v tom ,že pokud uvidím snahu, určitě budu i já přispívat ,ovšem budou muset zapracovat .Jsem velice spokojen ,že máme každý svůj názor a přesto se na sebe nebudeme zlobit ,to přece patří k demokracii ,a velice se těším na další příspěvky a názory od modelářů ,kteří měli tu možnost si tento časopis koupit.
Pepa Darvaš
Pepa Darvaš
Musím souhlasit, že jsem od toho časopisu čekal víc. Nezkušeného řemeslníka bych si do domu asi taky nepustil, ale na druhou stranu zde se jedná o pár stránek popsaného papíru za celkem přijatelnou cenu (já bych to za tak málo peněz asi nedělal).
Vzhledem k okolnostem se domnívám, že za jiné "nepotřebné" věci utrácím mnohem více (tohle se alespoň částečně skutečně dotýká toho, o co mám zájem - modelů lodí).
Článek o dílně, křížovka, ale i seznam všech letošních soutěží (stačil by odkaz na SMČR) jsou tam zcela zbytečně, neboť praktický přínos pro modeláře je nulový. Co si budeme namlouvat, tím, že bude takto "tajně" vycházet časopis pro lodní modeláře, mnoho lodních modelářů nepřibude :(, a těch pár začátečníků si ty informace o LED apod. najde jinde.
Pevně věřím, že alespoň ten letošní ročník vyjde... ;)
Vzhledem k okolnostem se domnívám, že za jiné "nepotřebné" věci utrácím mnohem více (tohle se alespoň částečně skutečně dotýká toho, o co mám zájem - modelů lodí).
Článek o dílně, křížovka, ale i seznam všech letošních soutěží (stačil by odkaz na SMČR) jsou tam zcela zbytečně, neboť praktický přínos pro modeláře je nulový. Co si budeme namlouvat, tím, že bude takto "tajně" vycházet časopis pro lodní modeláře, mnoho lodních modelářů nepřibude :(, a těch pár začátečníků si ty informace o LED apod. najde jinde.
Pevně věřím, že alespoň ten letošní ročník vyjde... ;)
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Pánové pojďme zkusit jednu věc. Místo toho abychom vytýkali co v časopise nemá být, může zkusit pravý opak. Něco konstruktivního. Zkusme navrhnout co by tam mělo být. Pokud si ze školy pamatuji, tak kritika by měla taky nabídnout řešení. Zkusme vymyslet náplň jednoho čísla. Myslete na to, že musíte zaujmout jak zaátečníky, tak i mírně pokročilé, včetně těch zkušených. Pokud dokážeme dát dohromady cca 15 slušných témat pomůžeme novému časopisu podstatně víc, než výčtem negativních postřehů.
Ještě jeden postřeh. Žádná redakce se neobejde bez spolupráce a příspěvků externistů. Prostě není možné, aby objížděli akce a při tom pokryli všechny modely (makety, plachetnice, rychlíky atd...). Podívejte se třeba do kalendáře akcí a zjistíte proč. Navíc je to časově a finančně velmi náročné - zajet tam, získat informace, nafotit, domluvit schůzky a následně vše zpracovat pro časopis. Kdo nezkusil neuvěří. Ti co už nějaký ten článek napsali mi dají za pravdu, že jen napsat článek, aby se vešel do určeného prostoru, aby v něm bylo vše podstatné a vybrat k němu ty správné snímky zabere spoustu času. Proto mi nevadí, že Lodní modelář nebyl napoprvé žádná bomba. Každý začátek je těžký a i veřejnosti nabízené služby a produkty se postupně stávají lepší a lepší. Přirozený vývoj. Pokud ne, tak zanikají. Doufejme, že ten zánik u Lodního modeláře nenastane.
Ještě jeden postřeh. Žádná redakce se neobejde bez spolupráce a příspěvků externistů. Prostě není možné, aby objížděli akce a při tom pokryli všechny modely (makety, plachetnice, rychlíky atd...). Podívejte se třeba do kalendáře akcí a zjistíte proč. Navíc je to časově a finančně velmi náročné - zajet tam, získat informace, nafotit, domluvit schůzky a následně vše zpracovat pro časopis. Kdo nezkusil neuvěří. Ti co už nějaký ten článek napsali mi dají za pravdu, že jen napsat článek, aby se vešel do určeného prostoru, aby v něm bylo vše podstatné a vybrat k němu ty správné snímky zabere spoustu času. Proto mi nevadí, že Lodní modelář nebyl napoprvé žádná bomba. Každý začátek je těžký a i veřejnosti nabízené služby a produkty se postupně stávají lepší a lepší. Přirozený vývoj. Pokud ne, tak zanikají. Doufejme, že ten zánik u Lodního modeláře nenastane.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
http://www.tugtowing.cz
- Pepa Darvaš
Souhlasím s Vámi pane webmastere ,že pokud se mi něco nelíbí ,je na mě abych ukázal ,jak na to ,jen je třeba si uvědomit ,že paní redaktorka a pan redaktor to jaksi dělají pro něco jiného ,než aby se nám lodním modelářům zavděčili a dělali pro nás časopis.Berme to z té jiné a pro nás stále nepříznivé situace.Chceme časopis ,dobře zašleme a budeme tam zasílat příspěvky .,které osloví řadu modelářů ,rozjedeme to na plný pecky ,na začátek si řekneme ,bez honorářů a že třicetdevět korun stačí,časopis se chytne ,my budeme stále dopisovat bez honoráře, objeví se jedna ,dvě a více reklam,penízky se začnou sypat ,pozor ,ale né nám,stále je třeba mít na paměti ,že naši redaktoři jsou podnikatelé a chtějí vydělávat a prodávat časopis ,je jim jedno ,že jsme jim k tomu dopomohli my. Já si představuji start nového časopisu úplně jinak.Předně bych zvolil papír ,který užívají jiné časopisy.Jestli chci podnikat ,musím jít do rizika a nějaký kapitál vložit ,bez toho to nejde.Navštívil bych několik akcí ,nemusí to být seriálové soutěže ,je spousta propagačních akcí ,kde se schází dobří modeláři a ty bych oslovil.Jak dělají to a to ,jaká metoda je nejlepší na stavbu trupu pro začátečníky ,kde sehnat plánky lodiček ,jak vyrobit lamin.formu ,lodní šroub,několik snímků čínského (celého)modelu lodě z Mistrovství světa v Borovanech s popisem (a né jen část lodě a když tak popsat)a podobně.Určitě si nepředstavuji start nového časopisu tak ,že to vyhlásím, je tady nový časopis a teď čekám ,co mě kdo napíše.Já osobně jsem napsal spousty článků jak na to ,různé finty a nápady ,určitě se to modelářům všech kategorií hodilo ,napsal jsem i různé reportáže ,nebo popisy stavby mých lodí ,nějaké zkušenosti mám,proto si dovoluji kritizovat.Pokud se ,ale zlepší a ukáží ,že jim jde opravdu o lodní modeláře ,jsem ochoten i já přispět Pepa Darvaš(nevíte proč jsem stále anonym ,když se přihlásím?)
Kde se ten časopis dá objednat, prosím?
Daniel Haitmann
ARTUR - momentálně v kompletní rekonstrukci
ARTUR - momentálně v kompletní rekonstrukci
na stránkách [url=http://www.lodnimodelar.com]www.lodnimodelar.com[/url] jsou všechny informace.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek