V sobotu mi kolega z Jičína přivezl na soutěž volňásků motory MEZ.
Sice jsem tu o nich našel asi dvě zmínky, a zahlédl nějaké fotky motoru s převodovkou v kolesáku, někde jinde jsem četl, že to snad má být kopie ještě válečných motorů používaných u LW, ale pořád málo...
Má někdo zkušenosti s těmito motory? Jak s převodovkou, tak třeba napřímo, s regulací, atd?
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
motory MEZ
Re: motory MEZ
dodával se jako pohonná jednotka pro stavebnici kolesáčku Bohemia i s převodovkou. Viděl jsem ho používat i napřímo v EX500.
Tichý kultivovaný chod, ale na 8W dost velký.
Tichý kultivovaný chod, ale na 8W dost velký.
Re: motory MEZ
Tak se omlouvám, neb prakticky stejné téma se stejným názvem tu je 12let zpět. Ale téměř bez odpovědí.
Vzal jsem ty motory, resp. komplety na zkoušku a také kvůli ceně, za kterou by jinak nebyla samostatně ani půlka té převodovky :-) Zas tolik místa to doma nezabírá :-)
A třeba mě jednou napadne postavit kolesáka...
No, velké jsou, na druhou stranu nic podobného s podobnými otáčkami se běžně nevyskytuje, tak uplatnění třeba najde. Otázka je krouťák, ale to holt bude záležitost nějakého otestování.
Vzal jsem ty motory, resp. komplety na zkoušku a také kvůli ceně, za kterou by jinak nebyla samostatně ani půlka té převodovky :-) Zas tolik místa to doma nezabírá :-)
A třeba mě jednou napadne postavit kolesáka...
No, velké jsou, na druhou stranu nic podobného s podobnými otáčkami se běžně nevyskytuje, tak uplatnění třeba najde. Otázka je krouťák, ale to holt bude záležitost nějakého otestování.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
xxx