Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Třetí středa v měsíci
Re: Třetí středa v měsíci
Já jsem v této souvislosti (po diskusi s jedním z pravidelných účastníků Modřanských setkání) chtěl navrhnout následující varianty:
1) Nechat sraz na původní termín a sejít se u žejdlíku na kus řeči v hospodě na Sofijském náměstí (Kvůli výlovu bude rybníček bez vody)
2) Přeložit sraz na tuto středu (13.10.), která se jeví jako poslední termín, kdy v rybníce ještě bude dostatek vody. Ve čtvrtek totiž začne vypouštění kvůli výlovu. Vzhledem k časnému stmívání se lze od vody přesunout do hospody a probrat "palčivá témata", nejen modelářská.
Takže kdo to jak vidí?
1) Nechat sraz na původní termín a sejít se u žejdlíku na kus řeči v hospodě na Sofijském náměstí (Kvůli výlovu bude rybníček bez vody)
2) Přeložit sraz na tuto středu (13.10.), která se jeví jako poslední termín, kdy v rybníce ještě bude dostatek vody. Ve čtvrtek totiž začne vypouštění kvůli výlovu. Vzhledem k časnému stmívání se lze od vody přesunout do hospody a probrat "palčivá témata", nejen modelářská.
Takže kdo to jak vidí?
Divné, nejdříve nic a pak mi to tam hupne dvojmo...
Problém vyřešen, duplicita smazána.ZBl píše:Divné, nejdříve nic a pak mi to tam hupne dvojmo...
Tato středa klidně může být, nedokážu slíbit že najisto dorazím (natož včas), ale budu se snažit. Výdrž venku v závislosti na počasí. Na hospodu to za sebe zrovna nevidím.
Jak nakonec dopadl včerejšek? Já dorazil se zpožděním (něco po 18) a na místě nikdo. Roman večer na DF sdělil, že byl u vody sám a pojezdil s lodí. Zbytek se tedy zřejmě schoval do hospody? Vzhledem k počasí bych se vůbec nedivil.
Já nebyl, cestou z práce jsem píchnul v tunelu a domů jsem dorazil až kolem 18:00, takže už jsem se nikam nevypravil...
Aha, tak to je shoda náhod. Já měl ve ST taky problém s kolem u auta, ale už dopoledne cestou do práce. Navečer jsem mohl jet s namontovanou rezervou, ale nakonec se rozhodl pro MHD a po cestě navštívit pár modelářských obchodů v centru. Což jsem podcenil a nabral to zpoždění. No nic, pokaždé se nezadaří. Nyní otázka, jestli se ještě letos o nějaký další sraz pokoušet. Voda snad rychle nateče zpátky, počasí je na závěr října hlášeno příznivější, než panovalo nyní. Ale stmívat se každopádně bude čím dál dřív. Leda to vzít jako výhodu a zkusit zajezdit potmě s osvětlenými loděmi.
Tak koukám, že jsem sem pár dní nekoukal v domění, že se nic neděje a ony se děly věci - takže já se pokusím dodržet původní třetí středu, ať bude nebo nebude voda, vemu něco s malým ponorem a uvidíme. Má být přesně ve středu luxusní počasí, až ke 20-ti stupňům, tak to bude asi poslední plavba a to si nemužeme nechat ujít :-)
Poslední plavba? To jistě ne, ještě jsou tu Běchovice a oslava MoNaKa... 
No je to s tím výlovem pech, tento týden počasí nic moc a ten příští (tedy na třetí středu) má být parádní. Ale bohužel s vodou to podle všeho nebude nic moc, teď v sobotu jsem jel kolem a nádrž poloprázdná, den před výlovem tam nejspíš zbyde jen malá louže (podle toho co pamatuji z předešlých let). Ani teď nemám ještě jasno, jaký budu mít ve středu program. Ale jinak souhlas s Dejvem, že poslední letošní plavba nás ještě čeká. A pokud by to snad nešlo hromadně, tak samostatně se to před příchodem zimy jistě ještě povede.
Tak dneska večer stav vody opět o dost níže než o víkendu, ale stále zbývá slušná rozloha hladiny, tedy by snad mělo být zítra reálné s něčím menším s malým ponorem vyplout. Pokud tedy nebude vadit bahenní zápach. Za mě ovšem není moc pravděpodobné, že bych se na místě v inkriminovanou podvečerní hodinu objevil.
....tak slušná rozloha hladiny se ještě smrskla, zbytek obsadily kachny. Zápach také slušný, ale povinost to alespoň zkusit :-) Takže pár jízd mezi kachnami a rychle z vody, světlo ubývá... Účast "průměrná", tři osoby a 1+2 lodě v akci :-)
Viděl jsem opět dneska večer, pořád vody ubývá, navíc po tom větru na vodě popadané listí. Tak snad jste si to v rámci možností užili. Já měl mezitím jiný program.
Včera jsem šel kolem rybníčka na začátku modřanské rokle. Tak hlásím současný stav "naší" vodní plochy:
Vody je dost, plovoucí nečistoty byly nahnány větrem do zátoky u přepadu, tam odkud většinou jezdíme, ale jinak hladina čistá. Přítomno velké množství kachen, na břehu u podchodu docela dost rodičů s dětmi, které je krmily.
Vody je dost, plovoucí nečistoty byly nahnány větrem do zátoky u přepadu, tam odkud většinou jezdíme, ale jinak hladina čistá. Přítomno velké množství kachen, na břehu u podchodu docela dost rodičů s dětmi, které je krmily.
Fajn, rybníček taky průběžně občas sleduji, i když přes zimu méně než přes léto. Minulý týden večer při běhání jsem si všiml zamrzlé hladiny (jak více dní přes noc mrzlo), ale led už je nyní evidentně roztátý díky panujícím teplotám. Kachny a lidi mohu potvrdit, výšku hladiny taktéž, s nečistotami to lze očekávat asi podobně jako v minulých sezónách. Teď v březnu už třetí středa minula, předpokládám, že se srazy rozběhnou od dubna (na Proseku jsme to již na chatu zmínili). Se svojí účastí to předpokládám rovněž obdobně jako loni, tedy někdy nedorazím, někdy ano a někdy snad i s lodí. Uvidíme, jak nám letos budou podmínky přát a jak se sezóna vyvede.
Ahoj, tak co, všimli jste si, že dnes je třetí středa v měsíci?
D.
D.
Ahoj,
třetí středa v měsíci se blíží, bude 18.5. 2022 a sraz bude u modřanského rybníčku na konci rokle. Tradičně odpoledne kolem 17:30
D.
třetí středa v měsíci se blíží, bude 18.5. 2022 a sraz bude u modřanského rybníčku na konci rokle. Tradičně odpoledne kolem 17:30
D.
Byli jsme u rybníčka od 17:30 do cca 17:50 ve dvou. Hladina u břehu na obou koncích byla pokrytá silnou vrstvou nafoukaného pylu, trávy a podobných nečistot. Střed byl v pořádku, ale lavičky obsazené. Když se nikdo další neukázal, šli jsme diskutovat do blízkého restauračního zařízení.
To jste prošvihli Petra a Svennyho...
Příště.
Příště.
Tak tak, bohužel jsme se tedy včera u vody nějak minuli, čehož jsem se po pravdě obával. Já odjížděl z práce se zpožděním a i když cesta byla bez problémů a zdržení, byl jsem na místě až před půl sedmou. Tam jsem potkal Svennyho s dcerou, prý tam dorazili jen chvíli přede mnou. Byl na schůdcích u stavidla a zrovna testoval novou loď. Tak jsem okukoval, něco jsme pokecali a chvíli po sedmé se rozloučili.
Voda je bohužel poslední dobou v Modřanech nic moc (jako ostatně různě jinde). Večer před akcí jsem to tam viděl po delší pauze, sice až za tmy, ale i tak bylo znát množství bordelu roztaženého po hladině. Naštěstí se to přes den sfoukalo stranou, ale i tak pořád sem tam něco někde plavalo a chytalo se do šroubů. Snad to tak nebude celou sezónu. Snad se za měsíc povede koordinace lépe a podaří se sejít ve více lidech.
Voda je bohužel poslední dobou v Modřanech nic moc (jako ostatně různě jinde). Večer před akcí jsem to tam viděl po delší pauze, sice až za tmy, ale i tak bylo znát množství bordelu roztaženého po hladině. Naštěstí se to přes den sfoukalo stranou, ale i tak pořád sem tam něco někde plavalo a chytalo se do šroubů. Snad to tak nebude celou sezónu. Snad se za měsíc povede koordinace lépe a podaří se sejít ve více lidech.
Zdravim, tak já mám taky omluvenku, manželce akorát 18. operovali koleno a musel jsem "asistovat" aspoň na telefonu ...takže za měsíc snad bude lepší i ta voda 
Ahoj, nezapomeňte, že 15.6. je třetí středa v měsíci.
D.
D.
O víkendu jsem se kolem jezírka opakovaně pohyboval, zdálo se hezky čisté. I za bezvětří bylo na hladině bordelu poměrně málo (rovnoměrně rozptýlený), více akorát ve východním cípu (směr rokle, u přítoku). Na obvyklých místech (na západním konci, u stavidla, podél cyklostezky) to vypadalo dost slušně. Tedy tentokráte to vypadá nadějně na uspokojivé poježdění. Tak snad někdo loď přinese. Já každopádně bez ní, snad aspoň zvládnu včas dorazit (ve všední dny navečer není nic jisté), aby to nedopadlo jako minule.
Já se chystám, nejspíš klasicky "na lehko". Nějak se mi příprava plovoucích modelů na provoz vymyká z ruky...
Takže v 17:30 u vody.
Takže v 17:30 u vody.
OK, tak když nic tak snad aspoň příjemný pokec po dlouhé zimní pauze. Počasí má být hezké, snad dorazí víc lidí.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek