Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Třetí středa v měsíci

Pravidelná setkání (nejen) lodních modelářů v Praze a blízkém okolí.
rakos

Re: Třetí středa v měsíci

Příspěvek od rakos »

Tak středa se opět v Modřanech vydařila, stálá sestava lidí vč. tří lodí. Vody dost i celkem čistá, pokud by to nenarušovali psi i s jejich páníčkama :-( Leader si odjezdil svoje, až byl motor celej uřícenej (plechovka "500" + šroub Modela 40mm napřímo - to na něj bylo asi moc...) Takže zase za měsíc :-)
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Tak to jsou fajn zprávy. Příště už doufám opět dorazím a možná se povede i s lodí.
rakos

Příspěvek od rakos »

.... tak přátelé, kdo viděl ve středu jak jezdil ten Leader se šroubem Modela 40mm napřímo a nakonec měl žhavej motor jak žehlička vč. oteplení baterek (Li-Ion 2S4P) tak se ukázalo, že ta plechovka "500" si brala naplno 18-20 A :-( a i na couračku klidně 10A). Takže jsem nasadil Graupnera 30mm trojlist, naplno bere 9 A což už je použitelné a dle vlnobití (pouze ve vaně) za lodí by to i mohlo slušně jet. Tak zase ve středu :-):-)
Dejv

Příspěvek od Dejv »

rakos píše:.... Tak zase ve středu :-):-)
Nebo teď v neděli večer v Běchovicích.... :)
rakos

Příspěvek od rakos »

:-) ... bohužel nejsem osvětlenej.... :-)
ZBl

Příspěvek od ZBl »

rakos píše:.... tak přátelé, kdo viděl ve středu jak jezdil ten Leader se šroubem Modela 40mm napřímo a nakonec měl žhavej motor jak žehlička vč. oteplení baterek (Li-Ion 2S4P) tak se ukázalo, že ta plechovka "500" si brala naplno 18-20 A :-( a i na couračku klidně 10A). Takže jsem nasadil Graupnera 30mm trojlist, naplno bere 9 A což už je použitelné a dle vlnobití (pouze ve vaně) za lodí by to i mohlo slušně jet. Tak zase ve středu :-):-)
Tak to zní povzbudivě! Příště se snad odhodlám přijít i já s něčím jezdícím, nejenom s rozestavěnou kocábkou...
Dejv

Příspěvek od Dejv »

Ahoj,
třetí středa v měsíci se blíží.... vychází na 18.8. a pokud máte chvilku, stavte se v Modřenech u jezírka kolem 17:30, s modelem nebo i bez něj...

D.
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Po pauze bych se chtěl opět zastavit, tentokrát doufám konečně i s lodí. Co jsem sledoval o víkendu, tak voda pořád nastejno, bordel bohužel po celé hladině (bezvětří). Ale nyní se ochladilo a začalo foukat, tak by snad měly být ve středu podmínky dobré. Předpověď taky zatím vypadá nadějně (ST navečer bez deště), tak to snad vyjde dobře.
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Tak dnes večer hladina krásně čistá vyfoukaná.
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Dobrá zpráva. Snad nezapomenu nabít baterky...
rakos

Příspěvek od rakos »

... baterky nabité, tak za pár hodin se uvidí :-)
rakos

Příspěvek od rakos »

... tak akce se vydařila, všichni jsme měli "nabito" a byla to paráda vč. počasí a klidné vodní hladiny... tak snad i za měsíc... :-)
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Jasně, večer jsem na chatu také poreferoval.
Dejv

Příspěvek od Dejv »

Ahoj,
tak někdo září, někdo v Září. Pojďte zazářit při třetí středě v měsíci Září na Modřanské jezírko...
Vychází to na 15.9.2021 kolem 17.30. S lodí a nebo jen na kus řeči.

D.
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Počítám s tím, tak snad do toho nic nevleze. Měl bych být s lodí.
rakos

Příspěvek od rakos »

Zdravim, vypadá to na poslední slušnější počasí, tak nabít baterky a ať si to ještě užijeme. Vylepšil jsem ovládání toho Leadera, tak to ještě musím prohnat, minule mi hned zkraje upadlo kormidlo, tak teď už snad vydrží. Jaká je voda nevím, ale snad bude ok.
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Já zítra nejspíš nedorazím. Tento týden nějak hektičtější a doprava od začátku září ještě tragičtější, než předtím. Pokud jde o vodu, tak nejčerstvější zprávu nemám, naposledy jsem to tam viděl v sobotu. Ale podle všeho nic zvláštního, poslední dobou to tam vypadá stále stejně. Vody dost a pořád plovoucí bordel, někdy rozlezlý, jindy sfoukaný. Tak snad budete mít zítra štěstí na podmínky a taky na počasí. Původně hlásili deště už ve středu, ale pak se to o den posunulo.
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Setkání u Modřanské nádrže proběhlo v takřka komorní sestavě (rakos, Ivo a moje maličkost), všichni s lodičkami. Hezky jsme si pojezdili a trochu poklábosili. Jen jsme museli na jiný úsek břehu, protože "náš konec" u požeráku byl pro plavbu nevhodný díky navátému listí, kachnímu peří a prachu na hladině.
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Tak to je fajn, já bohužel tentokrát nestíhal, jelikož nelze být naráz na více místech. Snad se povede sejít ještě za měsíc. Dopředu jsem však narazil na jednu komplikaci, jak ladous dal odkaz na termíny výlovů, tak tam je pro Modřany uvedeno 21.10. tedy den právě po třetí středě. Zřejmě by tedy bylo vhodné termín srazu operativně posunout.
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Tak to jsem zatím podrobně neštudoval, ale pokud to tak je, tak bychom to asi přesunuli na druhou středu. Nejsem si jistý, jestli by nádrž za týden natekla do plna...
Dejv

Příspěvek od Dejv »

Taky můžete přijít na první středu v měsíci na Prosek... :)
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Druhá středa klidně může být, anebo i jiný den v závislosti na podmínkách (příznivé počasí). S vodou co si pamatuji z předešlých let, tak to vypouštění a napouštění obvykle pár dní trvalo, cca týden byla nádrž pro ježdění nezpůsobilá či částečně způsobilá. Takže asi opravdu lepší stihnout sraz ještě před.
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Dejv píše:Taky můžete přijít na první středu v měsíci na Prosek... :)
Vím, že to bude znít jako alibismus, ale Prosek je pro mě přes celou Prahu v odpolední dopravní špičce... V Modřanech vezmu bednu s modelem "do teplejch" a do 10 - 15 minut jsem tam v pohodě pěšky... A cestou zpět se ještě můžu s kolegou zastavit na jedno a další kus řeči ;)
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Jasně, však jsme to už opakovaně řešili. Někomu prostě nevyhovuje sever, dalšímu naopak jih a pouze někdo (jako v mém případě) zvládá oboje, ale i tak s obtížemi. Prostě bych to nějak složitě nekomplikoval a navrhoval začátkem října operativně domluvit. Za mě asi jedno, jestli to má být středa třetí, či druhá, anebo jiná. Nebo klidně jiný den v týdnu. Spíš podstatnější, aby přálo počasí a stíhal jsem dorazit. Což ovšem oboje nelze plánovat hodně dopředu a jasno bude až těsně předem.
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Chtěl bych připomenout otázku termínu říjnového srazu v Modřanech. Padl tu návrh na přesun na druhou středu (tedy příští týden)? Vyhovuje to tak všem pravidelným účastníkům? Za mě klidně může být a ani nechci nic moc konkrétně navrhovat, jelikož moje účast není zcela jistá. Když to půjde, rád bych se ještě zastavil (zřejmě poslední letošní sraz), s nejvyšší pravděpodobností pouze bez lodě. Záleží jak se povede utéct z práce a jaká bude doprava, taky zda budu zrovna autem, anebo bude zrovna v servisu a pocestuju na jih MHD.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Čeněk, Košík, Lužiny, Prosek“