Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Třetí středa v měsíci
Re: Třetí středa v měsíci
Pokud dorazím tak určitě bez lodě, jen tak se zběžně pozdravit a popovídat, něco víc až později v průběhu sezóny.
Tak to nesmím zůstat pozadu, takže pokud nebude sněžit, tak to taky zkusím a vezmu sebou alespoň něco na vyzkoušení :-)
Zítra termín, tedy otázka, jak to dopadne. Myslím že odvolávat sraz není nutné, počasí má být hezké a teplejší jako dnes, déšť pokud vím nehrozí, tedy to vypadá na příznivé okolnosti. Vodu jsem ještě dnes kontroloval. O víkendu jsem si všiml, že hladina trošku poklesla, ale jen o pár cm, tedy zanedbatelné a bez vlivu na jěždění. Dnes už to nebylo na březích ani poznat, zřejmě se drží stav z víkendu. Co se mi ale opět nelíbilo, jsou nečistoty. O víkendu sice sfoukané, ale dnes bohužel opět rozlezlé po celé ploše. A nejedná se jen o drobnosti, ale všiml jsem si i pár poměrně velkých kusů dřeva. To snad nemůže být přirozená záležitost, ale ty tyče tam musel někdo naházet schválně. Pořád je to ale v okolí stavidla a podchodu relativně nejčistší. Myslím že větší a pomalejší loď může plout v pohodě. Malé by asi potřebovaly opatrnost, aby se do něčeho nenamotaly a zejména rychlé obezřetnost, aby do něčeho nenajely. Pouhé setkání s pozdravem a pokecem samozřejmě nijak limitováno není. Záleží jestli a kolik lidí se tam případně objeví. Já celkem nemám nic ztratit a tak jako tak to mám po cestě. Tedy jestli mě nic nezdrží, tak bych tam zkusil nějak v obvyklou dobu kolem 18 nakouknout a uvidím. Kdyžtak napište, jestli se někdo chystáte.
No - já jsem se tedy "chystal" ale zpráva o bordelu na hladině mě nenadchla, protože jsem chtěl vyzkoušet poměrně rychlou loď Wave Breaker, dva motory, 61 cm plastový hladký trup, kterou jsem tak nějak zprovoznil a ještě ji neviděl na vodě, ale je to asi dost rychlík. A ještě k tomu nemá zpátečku, tak to bude zajímavé. No každopádně přijdu to aspoň zvolna zkusit někde u břehu ...
V kolik hodin se plánuješ objevit? Já přijdu jen "nalehko", v provozu mám jen ten torpéďák a podle toho, co Petr hlásil, bych tam asi moc nepojezdil.rakos píše:No - já jsem se tedy "chystal" ale zpráva o bordelu na hladině mě nenadchla, protože jsem chtěl vyzkoušet poměrně rychlou loď Wave Breaker, dva motory, 61 cm plastový hladký trup, kterou jsem tak nějak zprovoznil a ještě ji neviděl na vodě, ale je to asi dost rychlík. A ještě k tomu nemá zpátečku, tak to bude zajímavé. No každopádně přijdu to aspoň zvolna zkusit někde u břehu ...
... no vidim to tak lehce po páté, dokud bude ještě trochu slušně. Sice toho asi taky moc nenajezdim, bojim se té absence zpátečky a na koupání je ještě brzy.
Uvidíme, záleží jestli dneska trochu zafouká či nikoli. Jinak nechci přímo odrazovat, nejlépe posoudit přímo na místě na vlastní oči. Tak snad se tam dnes potkáme.
Tak nepříjemné překvapení, nějak se rozpršelo, to jsem nečekal (nestudoval podrobně předpovědi). Podle radarů to vypadá, že nepřechází souvislá fronta, ale přeháňky se vynořují náhle a místně. Tak snad se to během odpoledne nad Prahou vyprší a k večeru už bude klid.
...nooo...tak v Modřanech leje, tak to nemá cenu hrotit, škoda. Snad za měsíc bude líp :-) takže já to vzdávám :-(
Právě koukám na radar, nějaký menší mrak přechází přes jih Prahy (tady na severu je jasno a nekape), za ním je prázdno. Tedy pokud se ještě nevynoří další, tak už by snad měl být po dešti. Právě jdu z práce, tak tam zkusím cca za 1/2h nakouknout. Pokud se něco zvrtne, tak se nic neděje a každopádně aspoň budu doma dřív než obvykle.
Takže nakonec to s počasím nebylo tolik kritické. Kolem 17 na jihu déšť, ale než jsem tam dojel, tak to přešlo a opět hezky svítilo. Hladina byla ve výrazně lepším stavu než včera, tedy by bývalo bylo ježdění celkem bez problémů. Loď se však žádná neobjevila, akorát jsem se tam potkal se ZBI, tak jsme aspoň popovídali a zdrželi se na místě přes hodinu, než nás po sedmé vyhnala bouřka s deštěm. Pro začátek sezóny dobré, příště už snad bude víc lidí a taky nějaké lodě.
Ahoj,
Blíží se pomalu ale jistě třetí středa v měsíci - nyní to vychází na 19.5.2021 a sraz bývá kolem 17:30.
Místo setkání je Modřanské jezírko na konci Modřanské rokle.
Pokud tedy máte chvilku času, vezměte model nebo přijďte jen na kus řeči, vítáme každého.
D.
Blíží se pomalu ale jistě třetí středa v měsíci - nyní to vychází na 19.5.2021 a sraz bývá kolem 17:30.
Místo setkání je Modřanské jezírko na konci Modřanské rokle.
Pokud tedy máte chvilku času, vezměte model nebo přijďte jen na kus řeči, vítáme každého.
D.
Situace na jezírku se za uplynulý měsíc zásadněji nezměnila. Stále to tam mám pod dohledem, čerstvě jsem se pohyboval kolem nyní o víkendu. Vody je dost a celkem čistá, akorát bude záležet jako obvykle na momentálním stavu v daný den, zda bude bordel na hladině sehnaný ke břehu, nebo rozptýlený. Zrovna dneska jsme se u Vltavy náhodně setkali s ZBI, tak si to snad plánovaně zopakujeme ve ST a snad tentokrát dorazí i někdo další a taky nějaké lodě (já bohužel určitě bez). Akorát jako tradičně zůstává neznámou počasí. Na nejbližší dny tuším předpověď pořád nějaké přeháňky, tak nezbývá doufat, že Modřanům ve ST navečer vyhnou.
Tak já se pokusím dorazit, když to minule nevyšlo, vemu toho Wave Breakera a uvidíme, jak to dopadne bez zpátečky. Potřebuji to jen vyzkoušet. Ten samý je teď na Aukru s komplet RC za 1200.- už podruhé a nezájem. Tak ještě že to neprodávám :-)
Já plánuju dorazit, asi spíš na pokec. Minule jsme se srazili s PetrP jen ve dvou, tak nás snad tentokrát bude víc.
Tak nám bohužel letos počasí nepřeje ani na třetí středeční sraz v řadě. Dneska opět hrozí přeháňky, ale je to místně a časově omezené, tedy obtížně predikovatelné. Jedině sledovat vývoj na meteoradaru a podle toho se operativně zařídit. Doufejme, že se Modřanům déšť navečer vyhne. Osobně se tam každopádně chystám a uvidím na místě dle situace. Deštník v pohotovosti a vždy se dá operativně schovat do podchodu.
... :-) už se vidím, jak to řídím z podchodu :-( no zkusím to .....
Ahoj,
rád bych připomenul že se blíží třetí středa v měsíci. Takže 16.6. 2021 kolem 17:30 hurá do Modřan.
D.
rád bych připomenul že se blíží třetí středa v měsíci. Takže 16.6. 2021 kolem 17:30 hurá do Modřan.
D.
Zdravim - no - hurá...minulý týden hladina pokrytá takovými lívanci, že do toho bych loďku nedal, i když jsem ji měl sebou. Dnes ještě zkontrolováno, vody je dost, ty koláče humusu už tam tolik nejsou, akorát na hladině je plno nějakého kvítí, asi z těch akátů okolo, tak snad by se i dalo trochu plouti....
Vodní plochu jsem naposledy viděl v sobotu. Voda je hezky čistá průhledná, ale na hladině ten plovoucí bordel z odkvétajících stromů. Naštěstí většina zahnána do východního cípu k přítoku a kolem stavidla to nebylo tak hrozné. Otázka, jaké to tam bude ve středu. Tento týden mám nějak víc aktivit, nevím ještě jak na tom ve středu budu.
Tak bohužel čerstvé zprávy nejsou moc potěšující. Co jsem dneska večer viděl, tak je ten bordel rozlezlý po celé ploše, na rozdíl od víkendu je to zrovna u stavidla nejhorší a naopak na straně u přítoku relativně lepší. Aktuálně by šlo asi nejlépe s loděma jezdit od těch laviček podél cyklostezky. Záleží jak moc je kdo úzkostný na čistotu svých lodí. Ale pokec na břehu samozřejmě nijak dotčený není, tedy není třeba vyloženě házet flintu do žita. Já to ale moc slavně zítra nevidím, pokud dorazím, tak spíš později a na kratší dobu.
Ahoj,
pokud nejste na dovolené nebo se srovna nesluníte u vody, můžete dojít na slovíčko nebo i s modelem na první středu v měsíci. Ta je 21.7. 2021 zhruba od 17:30 u Modřanského jezírka.
D.
pokud nejste na dovolené nebo se srovna nesluníte u vody, můžete dojít na slovíčko nebo i s modelem na první středu v měsíci. Ta je 21.7. 2021 zhruba od 17:30 u Modřanského jezírka.
D.
Příští týden mám zrovna dovolenou, tedy za sebe dopředu naprosto neručím. Může se stát, že to vyjde se zastavit. Ale spíš je pravděpodobnější, že tentokrát stíhat nebudu.
No... já se pokusím, musím vyzkoušet Leadera po osazení, tak uvidíme. Vody bude asi dost :-)
Vody je stále dost, čistá taky, i když na jaře byla průzračnější. Jako obvykle bude záležet na momentální konstelaci (počasí a jak bude zrovna sfoukaný bordel na hladině).
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek