Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Leader n°15 1957 - 1/72

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
TomHlach

Re: Leader n°15 1957 - 1/72

Příspěvek od TomHlach »

Dejv píše:Cvoku :P
Díky! Říká ten pravý, který vlastně najednou staví několik lodí! :D
Ivo Michal píše:Tome, Ty jsi krásný blázen :-) Moc rád si čtu o Tvé práci, i když sám neuvažuji o maketové stavbě, je to prostě zajímavý pohled na přístup od vyhledání podkladů přes technologii výroby po hotové dílo.
Tento typ kotvy je Danforth a ten propojovací prvek je počeštěle "šekl", čili shackle a na lodích jich je spousta různých tvarů i rozměrů.
Držím palce do další stavby a těším se na Tvoje příspěvky. Ivoš
Moc děkuji za pochvaly! A děkuji za opravu názvosloví! Hodně mě brzdí to, že nevím pod čím co hledat..

"Megafon":
Nevím, jak se tahle část lodi vlastně jmenuje, ale na komiksovém obrázku je to "loudspeaker", tedy něco jako megafon. Poprvé jsem si zkusil práci s olověným drátkem, který používají letadýlkáři na hydrauliku a je to skvělé. Asi by mohl být tenčí, ale myslím, že to bude dobrý. Jinak jsem na tenhle malý nesmysl použil mosaz, olovo, cín, plast, laminát, resin a vteříňák. :|

Předloha:
Obrázek

Hotový megafon:
Obrázek
Obrázek
Má pomalu se rozrůstající flotila:
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
TomHlach

Příspěvek od TomHlach »

Po malých krůčkách pokračuji, ale konec je stále v nedohlednu. Jelikož jsem již na Leadera nakreslil 9 dřevěných palub, na kterých jsem vždy udělal nějakou chybu, případně na něco zapomněl, rozhodl jsem se trochu změnit postup. Samotnou palubu tak budu kreslit až ve chvíli, kdy budu mít všechny detaily připravené k barvení a tak i celý zbytek lodi. Mělo by se tím snad zamezit tomu, že si po dokreslení paluby vzpomenu, že na tom a tom místě má být to a to, ale já tomu nenakreslil rámečky. Jelikož se jedná o zdokumentování pár "mikro" detailů, nebudu tentokrát přidávat předlohy.

Nemáte někdo tip, jak fotit takhle malé věci, aby to za něco stálo? Aniž bych musel kupovat macro objektiv? Díky!

Kotevní vrátek:
Obrázek

Ventilační potrubí (další, vůbec nechápu, co na té lodi ventilovali, ale ventilace je všude).
Obrázek

Potrubí na palubě:
Obrázek

Erb:
Obrázek
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
machacek

Příspěvek od machacek »

to by mě zajímalo kde jsi sehnal tak velkej zapalovač
Dejv

Příspěvek od Dejv »

machacek píše:to by mě zajímalo kde jsi sehnal tak velkej zapalovač
Do bylo na tej stavbě to nejtěžší. Napřed udělat půlmetrovej zapalovač a pak ho dávat jako referenci k velikosti stavby :D Všichni myslí, že to je standardní malej zapalovač.....
TomHlach

Příspěvek od TomHlach »

Dejv píše:
machacek píše:to by mě zajímalo kde jsi sehnal tak velkej zapalovač
Do bylo na tej stavbě to nejtěžší. Napřed udělat půlmetrovej zapalovač a pak ho dávat jako referenci k velikosti stavby :D Všichni myslí, že to je standardní malej zapalovač.....
Prásknout si mě tedy Dejve nemusel, díky.
Obrázek
machacek

Příspěvek od machacek »

já to věděl
semo

Příspěvek od semo »

:-D :-D
paráda
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi