Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Prosím o radu

Všechno co se týká rychlých závodních člunů všech kategorií.
Odpovědět
Petr S.

Re: Prosím o radu

Příspěvek od Petr S. »

Ahoj.
Potřeboval bych radu ohledně rychločlunu. Postavil jsem si vlastní konstrukce a mám pár začátečnických otázek. Byl by někdo ochotný mi poradit?
Děkuji všem
Dejv

Příspěvek od Dejv »

Ahoj,
zkus to rozvést... :)

D.
Petr S.

Příspěvek od Petr S. »

Obrázek
Naposledy upravil(a) Petr S. dne sob dub 04, 2020 08:15, celkem upraveno 1 x.
Petr S.

Příspěvek od Petr S. »

Obrázek
Petr S.

Příspěvek od Petr S. »

Nakresleno v CAD programu, vytištěné na 3d tiskárně. Osazené motor 800w 4300kv na lipo 3s. Lodní šroub graupner 2318 42. První jsem měl problém s kavitaci, ale to už jsem skoro odtranil. Koupil jsem flex hřídel a srovnal do roviny s hladinou. Bohužel pořád se mi při plném plynu nahne do prava a začne i zatáčet na pravou stranu. Dá se to nějak odstranit třeba vyosením motoru? Potom bych se chtěl zeptat jestli je blbost mít kormidlo uprostřed? Do prava to zatáčí normálně, ale do leva se tomu při plném plynu moc nechce. Je lepší kormidlo vyosit víc do prava?
Děkuji za odpověď
LADA.MMP

Příspěvek od LADA.MMP »

Z fotek je jasně vidět konstrukční chyba. Pro tento typ lodi je moc velký úhel véčka. Obvykle se pohybuje okolo 40stupňů.
Tento trup vyjede z vody a reakční moment šroubu trup překlápí. Kormidlo za šroubem nevadí. Pomůže vyosení lodního šroubu proti kroutícímu momentu. Případně ještě trim klapky na záď. Tady trocha inspirace https://www.mmproducts.cz/
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Rychlíci“