Tento typ schnellbootu mám již dva roky rozestavěný a k tomu hromadu fotek a plánů z netu i ze stavby na vodě je prostě nádherný,ale co se týče doplnků každý typ byl vybaven a udělán jinak takže bud se budeš držet přesně typu a nebo uděláš hybrid od každého něco,k čemu máš zrovna podklady,já to tak dělám.Stavím jen pro radost :twisted:
V tom máš pravdu!Pokud chce někdo postavit skutečnou maketu,tak podklady jsou to nejdůležitější!!Já nejsem "pravý"maketář,takže mě postačí když to dotáhnu do stavu,kdy je loď schopna jízdy a je kompletní.Zatím stavbu tohoto stroje zvažuji (mám toho dost ve frontě)!

Ale i tak se snažím udělat loď co nejvěrnější předloze i s maximem detailů.A jak již to bývá u těchto druhů plavidel -
co kus to v podstatě originál.Spousta posádek si během své operační činnosti,lodě upravovala.I když třeba jen v detailech,ale základ daného typu - byl vždy stejný.Když tedy jde o S - 100 - musí z toho být zas jen S - 100,ale drobné detaily (pokud není fotka či plánek se dají použít z S - 130)!