Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Barvy na airbrush

Odpovědět
TomHlach

Barvy na airbrush

Příspěvek od TomHlach »

Dobrý den,
tak ačkoli jsem barvení Hermanna odkládal jak jen to šlo, už je potřeba začít. Pořídil jsem si už kdysi airbrush pistoli Fengdu BD 130 s jehlami 0,2, 0,3 a 0,5mm a kompresor tc-20t. Mých dotazů je několik. Nejprve ale jaké barvy vůbec použít? Vodou ředitelné, nebo syntetické? Jaký je mezi tím rozdíl? Jaký použít základ? Jakou značku? Druhý dotaz se týká jehel. Vyplatí se je měnit v závisloti na tom, co stříkám?
Děkuji za co nejvíce rad.
Má pomalu se rozrůstající flotila:
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
Dejv

Re: Barvy na airbrush

Příspěvek od Dejv »

Ahoj,
něco jsem ti poslal. Snad to pomůže.

David
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Ja by som odporučil farby syntetické alebo typu Lacquer. Vodou riediteľné farby obecne menej držia ( na plaste musí byť základovka, tzv. Surfacer).

Modely v odkaze ( Smit, torpédové člny, ) sú striekané synt farbami Revel + Humbrol ( plechovky) alebo Gunze ( MR.Color)

https://forum.mo-na-ko.cz/portal/viewtopic.php?id=1291

Pre makety , zvlášť civilných pracovných lodí je podľa mňa lepšie použiť farby pololesklé.
Matné možno na paluby, pod čiarou ponoru a pod.
Leské používam výnimočne.

Inak pokračuj v pridávaní fotiek zo stavby Hermana Marwede. Fotky aj tvoje úpravy modelu sú inšpiratívne :-)
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Ešte k veľkosti trysky na airbrush ...
0,5 asi nastriekaš väčšinu vecí.
Tenšie trysky sú vhodné na malé veci, alebo na tzv. freehand nástrek (kamufláže, maskovacie polia lietadiel, tieňovanie, patina.
PeterP
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Barvy, lepidla a tmely“