Zdravím . Mám malý dotaz. Jsou nějaké tabulky v nichž je napsaná učínost lodního šroubu v poměru El. odběr, otáčky motoru, počet listů , velikost listu, naběžná hrana - kroutívý moment ve vodě a rychlost ?
Jinak potřebuju typ na lodní šroub pro loď o velikosti 50cm a váze asi 0,5 kg. Mělo by to být trochu svižnější. Mám motor 3 fázový který točí 12500 otáček. Silou odpovídá asi 600.
Dík ruda
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Otáčky motru - velikost lodního šroubu -existují tabulky?
Re: Otáčky motru - velikost lodního šroubu -existují tabulky?
Dvoulisty, pruměr max 40mm pokuť možno prodloužena odtokova hrana
Ruda94 píše:Zdravím . Mám malý dotaz. Jsou nějaké tabulky v nichž je napsaná učínost lodního šroubu v poměru El. odběr, otáčky motoru, počet listů , velikost listu, naběžná hrana - kroutívý moment ve vodě a rychlost ?
Jinak potřebuju typ na lodní šroub pro loď o velikosti 50cm a váze asi 0,5 kg. Mělo by to být trochu svižnější. Mám motor 3 fázový který točí 12500 otáček. Silou odpovídá asi 600.
Dík ruda
Dík za typ a nebyl by nějáke tabulk?
O tabulkach jsem nikdy neslyšel. Ja to dělam nasledovně: na suchu ustavim hřidel s motorem tak aby mi odebiralo co nejmeně proudu. Osadim šroub a ve vodě (stojici model) sleduji proud, otepleni motoru (do 40st. C) a proud vody za modelem. Šrouby dělam hlinikove, sklon lopatek max. 30 st.Vyměnou ruznych šroubu docilim požadovaneho efektu.
Ruda94 píše:Dík za typ a nebyl by nějáke tabulk?
Tabulky jen na lodní vrtule jsem neviděl, ale pokud jde o sladění celého pohonu, tak jsou tabulky dělané podle motorů a napětí, například www.megamotor.cz - Tipy&Triky - Příklady použití různých typů motorů - Stejnosměrné motory ...... všechny motory "pro lodě" i 600 a 650 (na tabulky nejsou přímé linky)
Zdravím , dokázal by jsi mi taky odhadnout velikost šroubu pro outriggera ?
Mám teď poloponořený dvoulist s rozpětím 34mm , není to příliž málo ? Délka trupu je 70 cm , váha kolem dvou kg , lipol s3 a tento motor http://www.ebay.com/itm/291876505776?_t ... EBIDX%3AIT

Mám teď poloponořený dvoulist s rozpětím 34mm , není to příliž málo ? Délka trupu je 70 cm , váha kolem dvou kg , lipol s3 a tento motor http://www.ebay.com/itm/291876505776?_t ... EBIDX%3AIT
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek