Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Manometr
- Pepa Darvaš
Manometr
V Kauflandu jsem včera koupil pumpičku na škůdce a ajhle, krásný malý manometr. Průměr 30 mm se zadním vývodem s M6. Jen za 149,-. Přidáte místo manometru šroubek a mamka může hubit mšice, vy si šplhnete a navíc bezva malý manometr na kotlík.

Re: Manometr
Ahoj.
To vypadá dost zajímavě.... jaký má rozsah měření?
Třeba by se ten zbytek dal využít i na něco jiného, neš genocidu mšic.
Na eBayi jsou pekelně drahý... a brněnský DrahServis na maily nereaguje.
Asi se vypravím na nákup :-)
Díky za plodnou informaci,
Jiří.
To vypadá dost zajímavě.... jaký má rozsah měření?
Třeba by se ten zbytek dal využít i na něco jiného, neš genocidu mšic.
Na eBayi jsou pekelně drahý... a brněnský DrahServis na maily nereaguje.
Asi se vypravím na nákup :-)
Díky za plodnou informaci,
Jiří.
Mimochodem.... ještě mi odpusťte začátečnický dotaz.
Ještě jsem nestavěl kotel s manometrem. Jak je to tedy se "sifonem"..?
Někde jsem četl, že je potřeba k tomu, aby se manometr nepoškodil. Jak to tedy funguje?
Je to jako "vodní špunt" proti horké páře? Pokud ano, musí se před montáží naplnit vodou?
Díky, Jiří.
Ještě jsem nestavěl kotel s manometrem. Jak je to tedy se "sifonem"..?
Někde jsem četl, že je potřeba k tomu, aby se manometr nepoškodil. Jak to tedy funguje?
Je to jako "vodní špunt" proti horké páře? Pokud ano, musí se před montáží naplnit vodou?
Díky, Jiří.
- Pepa Darvaš
Nemusíš to plnit ničím. Jen se z trubičky udělá smyčka dolů. Prostě ohneš trubičku aby vzniklo menší U. Někde najdu obrázek. Rozsah je do 6 atm. Nejde o to, že by se poškodil, ale když do něj vlítne voda, špatně ukáže. Chlapi na něj ještě montují odvzdušňovací ventil.
Tak nakoupeno v Kauflandu v Praze.
Za tu cenu je pochopitelné, že manometr je z plastu. (rozprašovač dostane domácí na zahrádku).
Uvidíme, co se s tím dá dělat.
Za tu cenu je pochopitelné, že manometr je z plastu. (rozprašovač dostane domácí na zahrádku).
Uvidíme, co se s tím dá dělat.
Tak rozebráno... a znovu sestaveno.
Je to bída, kromě tlakové "spirály" je všechno z plastu. V nějakou přesnost bych rozhodně nevěřil.
Uvidíme, až budu mít čas, co řekne měření s kompresorem.
Za ty peníze asi člověk nemůže víc chtít.
Je to bída, kromě tlakové "spirály" je všechno z plastu. V nějakou přesnost bych rozhodně nevěřil.
Uvidíme, až budu mít čas, co řekne měření s kompresorem.
Za ty peníze asi člověk nemůže víc chtít.