Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Laminátové desky - Lamitec Pardubice
Re: Laminátové desky - Lamitec Pardubice
Dík - takhle jsem si to představoval - i pro mne se použití zužuje .....prostě kdo má zkušenost na co to použít ....
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
- Pepa Darvaš
0.5 mm využívám na rámečky u oken .Řežu cncčkem.Na lodích s menším měřítkem jako WG 1:50 používám na nástavby.Tu jedničku dávám na paluby, ale většinou ještě pod palubu dám dřevěnou výztuž.Té německé jedničky je škoda. Zkusím se zeptat Přibyla jestli by ještě nějakou nesehnal.
Ještě pár adres, kde se dá sehnat sklotextit:
variapraha.cz ....je v Praze
suma-msec.cz ....Mšec za Slaným
tenart.cz .... Příbram
kajmank.cz ... Přelouč
eppplasty.cz .... Brno
vss-plasty.cz .....Ostrava
elektroizolanty.cz ...Litovel velice zajímavá nabídka prodávají prořezy i zbytky z výroby - zpracování desek .
Jinak panové, proč tady pleteme Čínu, když je to vyráběno podle DIN norem v Evropě. Kdyby jsme uměli to co umějí číňané tak bychom si velice pískali, ale záleží na našech oficiálních obchodních zástupcích jestli koupí odpad a prodají ho jako výběr.
Zpátky ke sklotextitu: Lamitec měl dost velké plusové tolelance v silách desek, tak si je proměřte, jestli jsou skutečně jak jste objednali.
Sklotextit má x obchodních a technických označení , které se parametry mírně liší a vyrábějí ve 2 pevnostních variantách ohybu, a to min 220 a 340 MPa. Možná, že je to zrovna ten problém - " měkosti". Takže nezbívá než osobně si zkontrolovat co koupit.
variapraha.cz ....je v Praze
suma-msec.cz ....Mšec za Slaným
tenart.cz .... Příbram
kajmank.cz ... Přelouč
eppplasty.cz .... Brno
vss-plasty.cz .....Ostrava
elektroizolanty.cz ...Litovel velice zajímavá nabídka prodávají prořezy i zbytky z výroby - zpracování desek .
Jinak panové, proč tady pleteme Čínu, když je to vyráběno podle DIN norem v Evropě. Kdyby jsme uměli to co umějí číňané tak bychom si velice pískali, ale záleží na našech oficiálních obchodních zástupcích jestli koupí odpad a prodají ho jako výběr.
Zpátky ke sklotextitu: Lamitec měl dost velké plusové tolelance v silách desek, tak si je proměřte, jestli jsou skutečně jak jste objednali.
Sklotextit má x obchodních a technických označení , které se parametry mírně liší a vyrábějí ve 2 pevnostních variantách ohybu, a to min 220 a 340 MPa. Možná, že je to zrovna ten problém - " měkosti". Takže nezbívá než osobně si zkontrolovat co koupit.
Zdravim, muze mi někdo upřesnit, jak tyto desky kvalitou vypadaji dnes? Jsou srovnatelne z http://www.lamplexce.cz/index.html a z http://www.labara.cz/cs/vrstvene-izolan ... ut=default ?
Diky za odpověď.
Diky za odpověď.
Dobrý den. Jak silné laminátové desky používáte na nástavby a paluby. Budu objednávat a nevím jaké jsou vhodné. Nikdy jsem s laminátovými deskami nepracoval, používal jsem plast. Jedná se měřítko 1/100 a délku 163 cm. Děkuji
záleží na tom, jak velké plochy to budou, kolik žeber, výztuh, jak moc je budeš potřebovat ohýbat, jaký materiál to bude ...
nejčastěji používám 0.5 0.7 občas na palubu nebo jinou velkou plochu 1.0mm
nejčastěji používám 0.5 0.7 občas na palubu nebo jinou velkou plochu 1.0mm
jo, a ty desky jsou z různých materiálů které mají při stejné tloušťce subjektivně jinou pevnost... ne o moc, ale v ruce se to pozná.
Nástavby jsou dost členité, žádná velká plocha a paluba je na tom obdobně. Takže by 0,5 měla stačit? Jde mi i o váhu.
pro MC 76,
podívéj se také na www.elektroizolanty.cz mají G 11, na plochu výjde o pár korun dráž, ale hlavně v resortu dělení materiálu mají prodéj zbytků a odřezků při opracování.
Prakticky nepotřebuješ celou tabuly 0,5 mm, ale dle mého názoru by bylo dobré lemovat " montážní prostupy " pro nástavby silnějším materiálem ( 0,8 mm), případně i kostru pod palubu. A nakonec i " pár decimetrů 0,3 " by se hodilo na lemování ochozů , protiskluzové lemy paluby, vyditelné podpěry- výztuže. I pro silnější materiál se v trupu najde místo (ohrádky pro aku, uložení serv , lože motorů, aj. ) Já beru takové zbytky u Hupla.
Ať se Ti daří se stavbou a lodě plují.
m.d lemuímgk
podívéj se také na www.elektroizolanty.cz mají G 11, na plochu výjde o pár korun dráž, ale hlavně v resortu dělení materiálu mají prodéj zbytků a odřezků při opracování.
Prakticky nepotřebuješ celou tabuly 0,5 mm, ale dle mého názoru by bylo dobré lemovat " montážní prostupy " pro nástavby silnějším materiálem ( 0,8 mm), případně i kostru pod palubu. A nakonec i " pár decimetrů 0,3 " by se hodilo na lemování ochozů , protiskluzové lemy paluby, vyditelné podpěry- výztuže. I pro silnější materiál se v trupu najde místo (ohrádky pro aku, uložení serv , lože motorů, aj. ) Já beru takové zbytky u Hupla.
Ať se Ti daří se stavbou a lodě plují.
m.d lemuímgk
Děkuji za typ. Napsal jsem jim do formuláře co potřebuji. Ozvu se, jak to dopadlo.
Jak to tedy dopadlo?
Rád bych taky nakoupil, ale do Ostravy kvůli tomu asi těžko pojedu, snad Litovel....ale chce to mít domluveno předem.
Pokud tedy vůbec budou reagovat na malé odběry.
Případně by bodly i odřezky.
Možná kdyby někdo, kdo to má blíž mohl vzít i pro ostatní - klidně si připlatím za službu + poštovné + ochotu a pod.
Rád bych taky nakoupil, ale do Ostravy kvůli tomu asi těžko pojedu, snad Litovel....ale chce to mít domluveno předem.
Pokud tedy vůbec budou reagovat na malé odběry.
Případně by bodly i odřezky.
Možná kdyby někdo, kdo to má blíž mohl vzít i pro ostatní - klidně si připlatím za službu + poštovné + ochotu a pod.
- Pepa Darvaš
Možná sis nevšiml, že to je již 2 roky ,co ten dotyčný sliboval. Zkus http://www.elektroizolanty.cz/ mají i odřezky a posílají na dobírku, nemusíš nikam jezdit.
Všiml. ;-)
Právě proto se ptám, mohly se za tu dobu vyskytnout i další možnosti ;-)
A sliby se mají plnit :-))))
Právě to řeším a i když mi kamarád nabízí plasty z reklamky, raději bych šel do cuprextitu, sklotextilu a podobně.
Právě proto se ptám, mohly se za tu dobu vyskytnout i další možnosti ;-)
A sliby se mají plnit :-))))
Právě to řeším a i když mi kamarád nabízí plasty z reklamky, raději bych šel do cuprextitu, sklotextilu a podobně.
- Pepa Darvaš
Chlapi v Lampexu neposílají na dobírku. Musíš tam přijet. A nemají odřezky.
Díky.
Jen se v tom nějak nemůžu zorientovat - parametry jsou jasné, ale nenašel jsem vlastně co za kolik...
Možná jen špatně hledám.
Chtěl jsem kontaktovat www.elektroizolanty.cz, jen jsem se k tomu přes pracovní den nedostal. Tam je to rozepsáno srozumitelně.
U toho www.lamplexce.cz je zase přímo uvedeno "pro modeláře", takže by snad nedělali cavyky s maloobjemovou objednávkou.
Třeba bych si i přijel, ale spíš to vidím na ty elektroizolanty ;-)
Jen se v tom nějak nemůžu zorientovat - parametry jsou jasné, ale nenašel jsem vlastně co za kolik...
Možná jen špatně hledám.
Chtěl jsem kontaktovat www.elektroizolanty.cz, jen jsem se k tomu přes pracovní den nedostal. Tam je to rozepsáno srozumitelně.
U toho www.lamplexce.cz je zase přímo uvedeno "pro modeláře", takže by snad nedělali cavyky s maloobjemovou objednávkou.
Třeba bych si i přijel, ale spíš to vidím na ty elektroizolanty ;-)
- Pepa Darvaš
Steve oni prodávají ve velkém a mají stejné ceny jako ty Elektroizolanty a musíš volat, protože to má na starosti p. Přibil co je v důchodu a sklad mají uprostřed města. Ti modeláři jim dělají tržbu v promilech, tj. skoro žádnou. Proto pro ně nemají cenu, ale počítej, že deska 107x116 cm o síle 0,8 mm tě přijde kolem sedmi stovek.
Samozřejmě je mi jasné, že modeláři je neuživí ani omylem :-)
Spíš jsem měl na mysli určitou vstřícnost, když uvádí "pro modeláře". Člověk pak nemusí vysvětlovat na co to chce - ne jako v některých rybářských obchodech.
"Paní, já to chci na model, ne na ryby." A na jak velkého kapra to chcete? Nebo je to na štiku?".....
Peníze jsou vždy až na prvním místě, ale pokud si uvědomím, co mi to ušetří práce a třeba i materiálu (tmely, lepidla i laky) a s vědomím, že do modelu nebo (polo)makety investuju desítky a stovky hodin, pak je to vlastně levné....
Jen to člověk nárazově pocítí při nákupu.
Určitou představu i zkušenost o použití "co na co" mám, ale přesto bych ocenil vlastní názor na to, jaké tloušťky (konkrétních desek od těchto firem) jsou na co vhodné - dřívější "německé" a nynější "čínské" nejsou totéž.
Např. na metrový remorkér na nádstavbu větších rozměrů 0,8mm s výztuhami, na drobnosti 0,5mm, na palubu 1 mm; na Artura 0,4 a 0,8mm, na Torpédoborec 40 0,8 na všechno větší a 0,4mm na detaily a podobně.
Tenké materiály se zpracovávají lépe, jsou univerzálnější a lehčí, ale lze hůře zajistit rovinnost ploch, občas se musí vyztužit a pod.
Spíš jsem měl na mysli určitou vstřícnost, když uvádí "pro modeláře". Člověk pak nemusí vysvětlovat na co to chce - ne jako v některých rybářských obchodech.
"Paní, já to chci na model, ne na ryby." A na jak velkého kapra to chcete? Nebo je to na štiku?".....
Peníze jsou vždy až na prvním místě, ale pokud si uvědomím, co mi to ušetří práce a třeba i materiálu (tmely, lepidla i laky) a s vědomím, že do modelu nebo (polo)makety investuju desítky a stovky hodin, pak je to vlastně levné....
Jen to člověk nárazově pocítí při nákupu.
Určitou představu i zkušenost o použití "co na co" mám, ale přesto bych ocenil vlastní názor na to, jaké tloušťky (konkrétních desek od těchto firem) jsou na co vhodné - dřívější "německé" a nynější "čínské" nejsou totéž.
Např. na metrový remorkér na nádstavbu větších rozměrů 0,8mm s výztuhami, na drobnosti 0,5mm, na palubu 1 mm; na Artura 0,4 a 0,8mm, na Torpédoborec 40 0,8 na všechno větší a 0,4mm na detaily a podobně.
Tenké materiály se zpracovávají lépe, jsou univerzálnější a lehčí, ale lze hůře zajistit rovinnost ploch, občas se musí vyztužit a pod.
Já jsem kupoval desky v červenci 2010 u firmy Lamplex Central Europe. Kupoval jsem desky o rozměru cca 1x1,2 m a o sílách 0,2 mm, 0,5 mm, 0,76 mm a 1 mm. Vše mi bylo dovezeno až domů sběrnou službou a té jsem také zaplatil. Využívám desky do dnešní doby. A jak píše STEVE7 - nemusím tmelit, brousit apod. tak jako u překližky. Různě silné desky a různé velikosti se dají také koupit v Německu, viděl jsem je a i jsem si nějaké kupoval na veletrhu v Lipsku. Ten ale bude zase až v říjnu 2016.
Joe
Joe
Malé destičky (cca 150 x 250 - už přesně nevím) mi vyplivl i seznam ve "zboží", ceny od cca 35,-Kč. Určitě fajn, ale potřebuju větší formáty.
To kdyby někdo potřeboval jen malé kousky.
Zajímavé, že zde zmiňované stránky to nenašlo, ani jednu - a to evidentně fungují.
Mám tady i hodně tenkých plastových destiček desetinových tlouštěk, ale sklolaminát je lepší, nejen kvůli teplotám.
Vybrabčil jsem kartotéku z rušené knihovny, měli to jako záložky. ;-)
To kdyby někdo potřeboval jen malé kousky.
Zajímavé, že zde zmiňované stránky to nenašlo, ani jednu - a to evidentně fungují.
Mám tady i hodně tenkých plastových destiček desetinových tlouštěk, ale sklolaminát je lepší, nejen kvůli teplotám.
Vybrabčil jsem kartotéku z rušené knihovny, měli to jako záložky. ;-)
- petr hájek
no kolegové a až tohle vyřešíte dejte vědět kdo u nás v kotlince umí tento matroš řezat LASEREM.......
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Přiznám se, že tak nějak netuším, co má dotaz na dostupnost a způsob použití různých tlouštěk sklolaminátových desek společného s řezáním laserem...?petr hájek píše:no kolegové a až tohle vyřešíte dejte vědět kdo u nás v kotlince umí tento matroš řezat LASEREM.......
;-)
- Pepa Darvaš
Steve Petr ti dává najevo že když ti pošle do postele holku, musíš si s ní poradit sám. To co Ty tady vznášíš za dotazy nejde odpovědět konkrétně. Chceš desku? Kup 0.8 mm a můžeš řezat na Artura i na bitevní loď 2500m.Chápeš? Od toho jsi modelář abys sám rozhodl jak tu nástavbu chceš pevnou. Pokud bude větší , dáš výztuhy , přepážky, prostě podle sebe.
Díky.
Samozřejmě je mi jasné, že nelze dít univerzální odpověď - chtěl jsem spíš vodítko nebo porovnání, jak moc "jiné" jsou novější várky stejně tlustých desek. Tím myslím původní "německé" versus současné "čínské", jak už jsem uvedl.
Předpokládám, že mohou být "gumovější", méně křehké, ale taky méně pevné.
S deskami jsem už pracoval (nejen na lodích) - naposledy Al Khubar II, kde byly desky s předkreslenými díly.
Bráno do důsledku - vlastně téměř žádná plocha na lodi není ideálně rovná, takže použití tenkých desek je vlastně maketové :-)
Lekl jsem se, že Petr shání výrobu pro své živobytí - to fakt nemůžu sloužit, laser nepotřebuju a zřejmě to bude obecně trochu problém. Na některých fórech se to občas objeví a jsou z toho nakonec plamenné závěry :-)
A nebo výsledky typu "nejlepší laser je vodní paprsek" a pod. ;-)
Překližka je klasika, na té jsem vyrostl, ale když jsou k mání lepší materiály a hlavně trvanlivější, tak proč je nepoužít, že? ;-)
I když...nedávno jsem koupil pár tabulí letecké překližky - nešlo odolat...
Samozřejmě je mi jasné, že nelze dít univerzální odpověď - chtěl jsem spíš vodítko nebo porovnání, jak moc "jiné" jsou novější várky stejně tlustých desek. Tím myslím původní "německé" versus současné "čínské", jak už jsem uvedl.
Předpokládám, že mohou být "gumovější", méně křehké, ale taky méně pevné.
S deskami jsem už pracoval (nejen na lodích) - naposledy Al Khubar II, kde byly desky s předkreslenými díly.
Bráno do důsledku - vlastně téměř žádná plocha na lodi není ideálně rovná, takže použití tenkých desek je vlastně maketové :-)
Lekl jsem se, že Petr shání výrobu pro své živobytí - to fakt nemůžu sloužit, laser nepotřebuju a zřejmě to bude obecně trochu problém. Na některých fórech se to občas objeví a jsou z toho nakonec plamenné závěry :-)
A nebo výsledky typu "nejlepší laser je vodní paprsek" a pod. ;-)
Překližka je klasika, na té jsem vyrostl, ale když jsou k mání lepší materiály a hlavně trvanlivější, tak proč je nepoužít, že? ;-)
I když...nedávno jsem koupil pár tabulí letecké překližky - nešlo odolat...
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 1767 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od ESN
-
- 13 Odpovědi