Tento motor je již v základu odrušen 2 kondenzátory. Chci se zeptat, zda mám přidat ještě jeden (propojit + a -) anebo se mohu spokojit s tím odrušením, které tam již je.
Máte někdo s tímto zkušenosti anebo dobrou radu?
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Odrušení motoru MIG 400 7,2V
Re: Odrušení motoru MIG 400 7,2V
Jako urcite tim nic nezkazis. Ja pouzil 480race s radiem 2,4ghz a dalsi odruseni jsem nedelal. Na 40mhz to ma mozna smysl, i kdyz jestli uz tam kondiky jsou od vyroby, tak vyrobce vi co dela a dalsi bych opet nedaval.
Pokud máš RC na 2,4 GHz, tak rozdíl asi nepoznáš, ale pokud máš 40 MHz, tak určitě přidat vnější odrušení a ne jeden, ale 3 kondy (cca 47 - 100n), dva mezi vývody a plášť (ten musíš v jednom místě oškrábat a pocínovat) a jeden mezi vývody. Ty vnitřní kondy dost často praskají a jejich kapacita není dostatečná, jsou navrženy na to aby to tak nějak trochu odrušily proti TV a radiu. Vhodnější je odrušení pomocí LC filtru, protože je mnohem účinnější a méně zatěžuje regulátor - něco jako je na fotce pro motor 500.taby píše:Tento motor je již v základu odrušen 2 kondenzátory. Chci se zeptat, zda mám přidat ještě jeden (propojit + a -) anebo se mohu spokojit s tím odrušením, které tam již je.
Máte někdo s tímto zkušenosti anebo dobrou radu?

Abych nezakládal nové vlákno,má někdo nějaky fígl na připájení kondíků na plášt motoru stále se mi to uspokojivě nedaří.Pepa
Oškrábat oxidovaný povrch u okraje a HNED pájet, použít kvalitní kalafunu nebo pájecí pastu (http://www.gme.cz/pajeci-pasta-50-g-p745-041), normální trubičkový cín (ne něco s vysokým bodem tání "vytěžené" ze starých vraků) a pájet krátce pistolovou páječkou 100 nebo 150 W s tlustou smyčkou. Krátce propájet a pryč, při extra dlouhém zahřívání by mohly popraskat magnety nebo se dokonce odmagnetovat.
takže s obyč.kalafunou a tenkou smyčkou nemám nárok .Asi vyrazim na nákup Díky za radu Pepa
Nárok máš, pokud to oškrábeš/opiluješ a pomůžeš si neutrální pájecí kapalinou http://www.ges.cz/cz/pajeci-kapalina-pk ... 00028.htmlmacháček píše:takže s obyč.kalafunou a tenkou smyčkou nemám nárok .Asi vyrazim na nákup Díky za radu Pepa
Sám to pájím kondenzátory k plášti motoru mikropájkou a funguje to
Modelařím pro radost, ne pro specializaci na danou kategorii modelů.
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 27 Odpovědi
- 24739 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od rokony