Zdravim,
jsem tu novy, zacal jsem si plnit svuj davny sen a stavim Bounty 1:60 ze stavebnice Sergal. Kdo si hraje, nezlobi ;-) Stale mi vrta hlavou, jak mam pripevnit vlajky. Predpokladam, ze byly na lanech, aby se daly vytahovat a zase spoustet, ale nevim, jak to ma byt - od vrcholku stezne az k palube, jenom ke kosi? Jak jsou ta lana upevnena, jake kladky? Muze nekdo zkuseny polopaticky poradit, pripadne poslat obrazek, nacrtek? Ve stavbe lodi jsem zacatecnik, kdysi davno jsem delal letadla, plastikova i vetrone, ale ted konecne jsem se dostal k lodim a musim rict, ze to je parada, clovek se i hodne dozvi z historie.
Diky predem za pomoc.
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Připevnění vlajek
Re: Připevnění vlajek

V horní části čnělky byla vložená kladka pro lano vlajky a lano se vázalo na prvním salingu. Obrázek je z monografie Bounty
Petr
Diky, uz z toho obrazku je mi to jasne, ale kdybys mi jeste mohl priblizit termin prvni saling. Jeste nejsem tak zbehly v odborne terminologii, sorry.
Je to čnělkový můstek, v podstatě poslední přístupné místo nahoře na stěžni. Vlajkové lano se vázalo buď na rohatinku umístěnou na stěžni, nebo na úponě.
Petr
Petr
Diky, to je presne to, co jsem chtel vedet.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek