Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Uvoľnenie pásma 35 MHz pre ponorkárov a iných.
Re: Uvoľnenie pásma 35 MHz pre ponorkárov a iných.
ale pánové....
proč se hádat (zase se opakuji), modelaříme pro radost sobě, a případnému okolí.
dokud "předseda" nepodnikne kroky u svého poslance, a ten to neprosadí do zákona, je nám všem přece jasné, že 35-ka je pro letce a ne pro pitomce (i když i tací se najdou...)
To: predseda
sorry, ale máš nejvyžší čas, než to projde zákonem, je to tak na min. na rok tvého času :-)
p.s.
a souhlas s MB/RomanT... okamžitě ohlásit na ČTÚ, pak to bude dost drahá legrace
proč se hádat (zase se opakuji), modelaříme pro radost sobě, a případnému okolí.
dokud "předseda" nepodnikne kroky u svého poslance, a ten to neprosadí do zákona, je nám všem přece jasné, že 35-ka je pro letce a ne pro pitomce (i když i tací se najdou...)
To: predseda
sorry, ale máš nejvyžší čas, než to projde zákonem, je to tak na min. na rok tvého času :-)
p.s.
a souhlas s MB/RomanT... okamžitě ohlásit na ČTÚ, pak to bude dost drahá legrace
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Uvažovat o tom můžeme, klidně změnu podpoříme, ale nebudeme těmi hlavními tvůrci návrhu, kteří by se vydali na ČTÚ. Toho by se měl chopit nějaký ponorkář, který si na 2,4 GHz moc nezajezdí.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Láďo, já jsem rebel dost velkej, a těm klukům od ponorek hodně fandím, ale:ladous píše:Uvažovat o tom můžeme, klidně změnu podpoříme, ale nebudeme těmi hlavními tvůrci návrhu, kteří by se vydali na ČTÚ. Toho by se měl chopit nějaký ponorkář, který si na 2,4 GHz moc nezajezdí.
ad1) už jsem starej pitomec, kterej si pálil prsty dost dlouho, a pokaždé za to dostal po hubě
ad2) jako HAM jsem zažil těžké boje o pásma a další věci kolem (morse Ano či Ne)
ad3) mnoho bývalých HAM kamarádů spolu dnes nemluví a "dští popel a síru" na okolí
konec....
Pokud chtějí ponorkáři 35MHz, nezbyde jim nic jiného, než lobovat za uvolnění shora uvedeného pásma s tím, že 2,4 se stane výhradně leteckým.
DRŽÍM TĚM CHLAPCŮM PALCE
EU (RVHP) se jen tak oblbnou nedá
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
- petr hájek
koukám , že by se tu mohl zveřejnit rychlý bonz kontakt na ČTU....už by se to asi vyplatilo.......

Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
ČTÚ, tlfn.: 224 004 111
zaměřovací vozy nejsou jen v Praze a v Brně, a pokud si dobře pamatuju, tak na velké modelářské soutěže (za ČSSR) vyjížděl minimálně jeden monitorovací vůz. Bohužel, dnes by ho pořadatel nezaplatil (protože stát neví, co si říci za peníze...), což je bohužel škoda, protože čistota pásma na velkých akcích by měla být zajištěna (už jsem psal, nejsem soutěživej, takže nevím, jak na mezinárodních, ale dlouho jsem auta nikde neviděl, tedy pominu-li hospody ... Vlastně ani na obřích modelech...)
Tož jen tak na okraj, ale stačí zavolat a máš je tam do půl hodiny
Na obří modely už vyjíždět nemusí. Tam se o plošnou likvidaci postaral ÚCL s jeho doplňky X.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Pořadatel ho ani platit nemusí, stačí mít na akci skener RC frekvencí:JanVar píše:...Bohužel, dnes by ho pořadatel nezaplatil...
http://www.volny.cz/vladimir__p/SkeneryPasma.html
Spíše by ho měli ale používat někteří zdejší diskutující.
...tedy pokud jim to není zas až tak jedno, jakou komu můžou způsobit škodu na majetku, či na zdraví.
já vím, ale kontrolní vůz je kontrolní vůz.Kato píše: Pořadatel ho ani platit nemusí, stačí mít na akci skener RC frekvencí:
...tedy pokud jim to není zas až tak jedno, jakou komu můžou způsobit škodu na majetku, či na zdraví.
A protože posádka má právo rovnou rozdávat pokuty.... To by byla legrace
Svatá pravda.JanVar píše:...ale kontrolní vůz je kontrolní vůz.
A protože posádka má právo rovnou rozdávat pokuty.... To by byla legrace
Kato píše:Pořadatel ho ani platit nemusí, stačí mít na akci skener RC frekvencí:JanVar píše:...Bohužel, dnes by ho pořadatel nezaplatil...
Skener pasma na odkazu jsem vlastnil, po te co mi prolitl koleguv F3J vetron nad hlavou a na skeneru pasma jeho krystal nebyl videt, tak jsem ho obratem prodal. Skener z odkazu je uplne na prd
Modelařím pro radost, ne pro specializaci na danou kategorii modelů.
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
Nemínil jsem propagovat konkrétní přístroj, předpokládám, že na trhu jich bude víc.Snek píše:Skener z odkazu je uplne na prdbohuzel
Dával jsem to sem jako levnější a dostupnější alternativu zaměřovacího vozu ČTÚ.
to ti nikdo snad ani neříká, jen to Snek okomentoval :-)Kato píše:Nemínil jsem propagovat konkrétní přístroj, předpokládám, že na trhu jich bude víc.Snek píše:Skener z odkazu je uplne na prdbohuzel
Dával jsem to sem jako levnější a dostupnější alternativu zaměřovacího vozu ČTÚ.
jo, IMHO Snek-a osobně neznám, ale pár názorů jsme si tu už vyměnili a pokaždý ve zlým 
sorry Sneku, ale nedalo mi to
ale IMHO se se Snekem hodně shodnem
sorry Sneku, ale nedalo mi to
pane predseda, tak se mi to líbí. Nemám nic proti tomu, aby nějaká zájmová skupina "bojovala" za uvolnění 35 i pro nelétající modely - byť mě se to nelíbí - pokud se to prosadí a změní se vyhláška, prosím, používejte to. Do té doby v ČR prosím NE.
Děkuji
PS: protože zatím stojím na druhé straně barikády , poptám se jak by toto pásmo šlo zachovat jen pro letecké modely.Zatím znamená že zatím je stále dost lidí, kteří na 35 létají. O uvolnění bych uvažoval tak za 5-10 let. Je to můj soukromý názor.Poslance obtěžovat budu ...jsou tu od toho :-)
Děkuji
PS: protože zatím stojím na druhé straně barikády , poptám se jak by toto pásmo šlo zachovat jen pro letecké modely.Zatím znamená že zatím je stále dost lidí, kteří na 35 létají. O uvolnění bych uvažoval tak za 5-10 let. Je to můj soukromý názor.Poslance obtěžovat budu ...jsou tu od toho :-)
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Nevím kdo je IMHO. Osobnš ho neznám.JanVar píše:jo, IMHO Snek-a osobně neznám, ale pár názorů jsme si tu už vyměnili a pokaždý ve zlým
sorry Sneku, ale nedalo mi to![]()
Jinak jsem pouze varoval modeláře před vyhazováním peněz za skener který nedělá to co si modelář představuje.
Pokud chcete utrácet a nemáte zájem o podělení se s osobní zkušeností na danný výrobek nebo kategorii výrobku, tak je to vaše věc.....
Již nebudu ve zlém tady nic komentovat, tímto zdravím "tvá Máňa"
Modelařím pro radost, ne pro specializaci na danou kategorii modelů.
Já ten skener vlastním také, byť pro pásmo 40 MHz. Co jsem jej párkrát použil, tak jsem zaznamenal, že je to dost náchylné na polohu té antény vůči anténě vysílače... Jelikož jsem ho někam založil a nemohl najít, pořídil jsem si ještě jiný od Robbe, kde se postupně rozvěcují LEDky na obsazených kanálech. Ten se mi při pořádání akcí hodí více, protože prostým mrknutím vidím čísla všech kanálů.
Oba skenery mají značnou prodlevu, takže to, že je kanál obsazený, může jedinec zjistit pozdě - je třeba ten skener nechat alespoň minutu v chodu, než zapne vlastní vysílač.
Oba skenery mají značnou prodlevu, takže to, že je kanál obsazený, může jedinec zjistit pozdě - je třeba ten skener nechat alespoň minutu v chodu, než zapne vlastní vysílač.
Ale Snek-u, ode mne to nebylo myšleno nijak ve zlém, ani jako urážka, pokud sis nevšiml, byly za větami smajlíci,jen komentuj.Snek píše: Nevím kdo je IMHO. Osobnš ho neznám.
Jinak jsem pouze varoval modeláře před vyhazováním peněz za skener který nedělá to co si modelář představuje.
Pokud chcete utrácet a nemáte zájem o podělení se s osobní zkušeností na danný výrobek nebo kategorii výrobku, tak je to vaše věc.....
Již nebudu ve zlém tady nic komentovat, tímto zdravím "tvá Máňa"
p.s.
IMHO ==> "in my humble opinion", česky "dle mého skromného názoru"
Pro nás, běžné smrtelníky, bude lépe příště psát bez zkratek podobného druhu. To bychom tu za chvíli mohli rovnou začít psát anglicky.JanVar píše: IMHO ==> "in my humble opinion", česky "dle mého skromného názoru"
Beru na vědomí a omlouvám se.ladous píše: Pro nás, běžné smrtelníky, bude lépe příště psát bez zkratek podobného druhu. To bychom tu za chvíli mohli rovnou začít psát anglicky.
Pokusím se "talk" nepoužívat
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek