Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Editace příspěvků

Vaše připomínky, náměty, návrhy apod. ke stránkám MoNaKo.
JanVar

Re: Editace příspěvků

Příspěvek od JanVar »

Láďo, jen se zeptám,abych se nemusel hrabat v dokumentaci.
Opravdu PunBB neumožňuje editaci vlastního příspěvku?
jarda
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
SH

Příspěvek od SH »

Odpovím za Laďu - umožňuje, ale po několika případech, kdy byl editován příspěvek na který už bylo reagováno takovým způsobem, že reagující pak vypadal jako pitomec, případně byly vymazány obsahy takže vlákno ztratilo logiku, byla editace zakázána.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

JanVar píše:Láďo, jen se zeptám,abych se nemusel hrabat v dokumentaci.
Opravdu PunBB neumožňuje editaci vlastního příspěvku?
jarda
Několik let nebyla editace možná z technických důvodů. Nyní od přechodu na nový server už asi půl roku funguje, ale historické zkušenosti z tohoto i jiných DF velí editaci plošně všem neumožňovat. Je-li potřeba něco zeditovat, tak jedině prostřednictvím mé maličkosti - nejlépe kliknutím na tlačítko Ohlásit pod příspěvkem s uvedením důvodu, ev. vložením stejného příspěvku s opravou pod ten původní a já ten první smažu.

Případná odpověď na otázku: "Proč nelze mazat svoje příspěvky," je stejná. Téma by ztratilo hlavu a patu, protože DF narozdíl od jiných neumožňuje omezit práva pouze na mazání příspěvků, na které ještě nikdo nezareagoval.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Error_404

Příspěvek od Error_404 »

Měla by fungovat nastavit možnost editace a mazání pouze posledního příspěvku v tématu, ne?
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Právě, že v PunBB možnost takového nastavení není. Buď vše, nebo nic.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
jirkacbx

Příspěvek od jirkacbx »

P.S. Proč tu na foru není možnost "upravit" příspěvek?
Nic neumim a s lodičkama jen blbnu
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

jirkacbx píše:P.S. Proč tu na foru není možnost "upravit" příspěvek?
Vysvětleno zde:
https://forum.mo-na-ko.cz/portal/viewt ... 552#p42552

S ohledem na s tématem nesouvisející dotaz v horizontu několika dní oba příspěvky přesunu/smažu.
Steve7

Příspěvek od Steve7 »

Sice takovýhle obstrukce a zdržování jsou dávno přežitý při používání phpBB,ale tady to "asi" vyhovuje.

Naopak.
Někde to znovu zavádí.
Zpětné mazání, opravy a pod. se rozhodně neosvědčilo - jak je uvedeno v odkazu.
Každý by si měl stát za vlastním názorem a když se spleteš, svět se nezboří. Já po sobě vše čtu než to odešlu. ;-)
Nově zavedená lhůta 60 minut je až zbytečně dlouhá, stačí pár minut - pak už hrozí dodatečné úpravy.
jirkacbx

Příspěvek od jirkacbx »

Nehádám se.
Pokud jsou lidi slušný,tedy většinou,mazání a editace příspěvků JEN pomáhají foru.
At to pak Ladous smaže,jak se mu bude chtít :-)
Nic neumim a s lodičkama jen blbnu
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

jirkacbx píše:Sice takovýhle obstrukce a zdržování jsou dávno přežitý při používání phpBB,ale tady to "asi" vyhovuje.
Zakopaný pes je v tom, že tady nepoužíváme phpBB, čímž řada věcí z phpBB známá zkrátka a dobře není dostupná, anebo k nim vede dlouhá cesta... Dnes se mi povedlo patřičný doplněk najít a nainstalovat, takže pro ty, kteří nepoužívají tlačítko pro náhled, aby opravili možné překlepy, se teď nabízí oprava příspěvku dodatečně. Ale jen toho bez reakcí, ostatní kdykoli na základě žádosti zedituji sám.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Patrně jste to již zjistili sami, ale po změně domény editace opět nefunguje ani adminům, tudíž je nanejvýš vhodné před odesláním příspěvku kouknout na jeho náhled a opravit případné překlepy a jiné nedostatky.

Děkuji za pochopení.
Akulacz

Příspěvek od Akulacz »

Trochu to souvisí, tak nebudu zakládat nové vlákno.
Ale jsou nějak ověřené ty koncepty příspěvků?
Měl jsem rozepsán příspěvek, ale aktualizace po mě chtěla restart telefonu, tak jsem zkusil uložit jako koncept.
Následně jsem hledal kde se k příspěvku dostat a nelezl jsem v uživatelském panelu záložku koncepty, ale tam mi to ukazuje žádné uložené zprávy.
Funkci nepovažuji za nějak zásadní, ale často se mi stává že během "cigárka" nestihnu myšlenku dokončit a prohlížeč mi pak často text smaže a musím začít znovu. Spíše by mě zajímalo jestli třeba problém není jen na mobilních zařízeních a zda dále tuto funkci zkoušet nebo na ni raději zapomenout.
Edit: tak jsem to ještě zkoušel dál a při třetím pokusu se objevilo upozornění, že se ukládá pouze text a chtělo to odsouhlasit. Možná šlo o nějakou chybku na straně přijímače nebo připojení.
Příspěvek asi možno smazat ;)
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Přiznám se, že jsem to v životě nezkoušel ani u nás, ani jinde. Nicméně od přechodu na phpBB asi dva roky zpátky již editace příspěvků funguje, takže pokud člověk vypustí do světa nějaký blábol, lze ho dodatečně opravit.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Připomínky a náměty - kniha návštěv“