Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Pilot od Vladyky-zatěsnění nástavby

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Odpovědět
rokony

Re: Pilot od Vladyky-zatěsnění nástavby

Příspěvek od rokony »

Tak jsme dostavěli s klukem Pilota od Vladyky a jali se jej zkoušeti v bazénu...
Bylo hned patrno, že je hodně často přeplachována příď. Jenomže zatěsnění nástavby je docela problém, protože na sebe díly nijak moc přesně nepasují a navíc jsou z tenkého plastu, co se snadno deformuje. Za chvilku se na dně převalovala slušná louže.
Límec paluby pod nástavbou je vysoký 1cm a svírá s palubou zhruba pravý úhel, kdežto nástavba samotná má šikmý sklon stěn, tedy k límci nijak moc nepřiléhá, jen snad u horní hrany límce.
Při pokusu o nalepení okenního silikonového těsnění na vnitřní stranu nástavby, na sebe oba díly pasovaly až při použití větší síly a díky tenkosti plastu se všelijak deformovaly.
Těsnění jsem tedy zas otrhal a nástavbu z venku přilepil k palubě lepící páskou.
Toto opatření bylo sice již docela těsné, ale škaredé a nepraktické.
Dovnitř musí být pohodlný přístup, protože je tam vypínač, navíc rád kontroluji, pro dobrý pocit, občas stav vnitřku.
Vím o možnosti použít vazelínu k zatěsnění, ale vzhledem k poměrně mohutným vůlím by ji tam padlo deset deka :-)
Nemáte někdo zkušenosti s touto lodí, nebo podobným plasťákem?
Díky...
zdendouš

Příspěvek od zdendouš »

Ahoj, měl jsem tento model od Vladyky, a vyřešil jsem to tak, že jsem do vnitřku nalepil širší a vyšší límec ze zbytku plastových odřezků, kterých bylo při práci na modelu habaděj. Vidět to z venku není ale zato neteče dovnitř. Lepil jsem klasickým pětiminutovým dvousložkovým epoxydem, ten neměl tendence leptat tenký plast. Taky by šlo tento druhý vyšší límec udělat z balzy nebo podobného materiálu.

Zdenek
rokony

Příspěvek od rokony »

Díky, udělal jsem to dnes podle tvé rady z balzy. Prvních 5cm vpředu, kde je nástavba nižší, jsem zakryl úplně, pod vyšší nástavbou následuje límec o výšce 4cm a vzadu už je místo jen na 1cm zvýšení. Ale důležité je to hlavně vpředu, kde se nejvíc přelívají vlny. Lepil jsem vteřiňákem a lakoval rozředěným epoxem.
Dobrá rada, dávám bodík! :)
SH

Příspěvek od SH »

řekl bych, že máš ho moc těžký na příď... Na MP jich jezdí spousta, nikdo nemá přídavnou ohrádku a u nikoho jsem neviděl valit vodu přes příď a ani vodu v trupu.

Zkus posunout těžiště dozadu. Uvidíš jak hezky půjde do kluzu.
rokony

Příspěvek od rokony »

Byl hodně těžký na příď, ale vyřešilo to 18dkg na zádi.
rokony

Příspěvek od rokony »

Mimochodem i vyvážená loď se zvýšeným límcem není zcela vodotěsná, kluk s tím nejezdí nijak v rukavičkách, baví ho projíždět vlny. Výsledkem jeho řádění jsou i časté kolize mezi loděmi.
Vylíval jsem dobře deci vody.
zdendouš

Příspěvek od zdendouš »

Ahoj, to je nějaký divný, kdepak máš umístěnou baterii, a hlavně jakou? to vypadá že máš tu loď moc těžkou, to je hodně vody co nabírá. Doporučuju mít baterii spíš lehce vzadu, určitě ne vpředu, a hlavně žádnou těžkou...

Zdenek
rokony

Příspěvek od rokony »

V lodi je všechno podle návodu. Baterie je v k tomu určené vaničce, nalepené v trupu napříč, hned za motorem. Blíž k zádi to nejde. Vejde se do vaničky úplně přesně. Je to tahle: http://eshop.reichard.cz/lrp-power-pack ... kpack.html .
Jen dodám, že hřídelí to určitě neteče (testováno v bazéně), vody je tam úměrně řádění.
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

couváš?
mě do pilota teče při couvání ..přes límec....ale neřeším to, líp to chladí ...
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

dost často se do trupu voda načerpá proudem od vrtule který se dere trubkou kormidla, někdy i tak rychle, že se člověk nestačí divit. Také jsem to před časem nevěděl a pak jsem zíral ...když se do lodky s vysokoobrátkovým šroubem během zkušební jízdy přes bazen 3,6m dostaloo asi půldeci vody sundal jsem nástavbu a nad hřídelí kormidla se o páku rozrážel uplný vodotrysk který vytlačil i vazelinu z pouzdra......
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
rokony

Příspěvek od rokony »

Necouváme, máme jednosměrný regl.
To kormidlo ještě prověřím.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“