koukám že jsem štournul do vosího hnízda .....
každopádně , ta litá zátěž má ještě jednu výjmečnou vlastnost a vlastně spíše možnost.
lze ji totiž použít jako základny pro usazení vnitřního vybavení jen to chce opravdu dobře vše nejdříve naplánovat a propočítat .
co se týče přesného určení kolik to chce dělám to tak že epox vuči kamenivu dávám 1:10 a kamenivo tedy v igelitových sáčcích rozmístuji nasucho v trupu přímo na hladině stejně tak i suchou směs betonu kterou pak jen naředím vodou a leju přímo ve vodě, tím se dá dokonale vyrovnat čára ponoru (použito například na dozeru)
je pravda že olovo je těžší než náhrady ale popravdě náhrada se dá mnohem lépe zpracovat a rozmístit bez vedlejších efektů jako např exploze odlitku při nedobře vysušené formě........ tedy pro začátečníka lepší řešení .
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Trup
- petr hájek
Re: Trup
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
- Karolinus I
Dík, tohle srovnání jsem si představoval. jednalo se mi o plachetnice, tam to asi nebude to pravé.burun píše:Trochu bych to upřesnil,
Protivanovské písky vydávají měrnou hustotu křemene za hustotu písku, která se musí stanovit dle zrnitosti.
Při zrnitosti: 1-2 .....cca 1,6g/cm3 , 0,6-1,2 ...1,8 g/ .......0,2 přes 2 g/cm3, Je i zrnitost mezi tím .
Akvaristické potřeby , písky pro filtry bazénu.
Pro představu : 5 kg olova ..........necelý půl litr. = cca 2,5 -3 l podle zrnitosti písku a požadavku tekutosti směsy.
Ať Vaše lodě plují
A je To . . . .!
- petr hájek
To je pravda pro klasické, sportovní plachetnice to není nejlepší náhrada , ale pro NSS se zvětšenou podhladinovou částí se za předpokladu dutého kýlu použít umělý kámen dá.Karolinus I píše: Dík, tohle srovnání jsem si představoval. jednalo se mi o plachetnice, tam to asi nebude to pravé.
A jen na okraj osobně používám šotolinu té nejemnější zrnitosti kterou získám přesátím přes čajové sítko případně přes rámeček s napnutým monofilem.
Původ šotoliny je v lomu v Libodřicích u Kolína a jde o šedou žulu alespoň podle majitele lomu.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 30 Odpovědi
- 55140 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Přema
-
- 3 Odpovědi