Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Oděrné lišty
Re: Oděrné lišty
Zdravím.
Potřebuji poradit, kde sehnat materiál na výrobu oděrných lišt, jedná se mě o to, aby to byla guma. Jelikož to chci použít na remorkér pro TT. Kde nebo z čeho to udělat. Koukal jsem po všem možném a zatím jsem na nic nenarazil. Jest-li někdo máte nápad tak prosím poraďte.
Severan
Potřebuji poradit, kde sehnat materiál na výrobu oděrných lišt, jedná se mě o to, aby to byla guma. Jelikož to chci použít na remorkér pro TT. Kde nebo z čeho to udělat. Koukal jsem po všem možném a zatím jsem na nic nenarazil. Jest-li někdo máte nápad tak prosím poraďte.
Severan
v prodejně s technickou gumou mají potřebný materiál. Třeba zkus firmu Guma v Ječný/Žitný, si pletu ty dvě ulice, ale je to ta ve které jezdí tramvaje.
- Pepa Darvas
Já dělám oděrné lišty z epoxidu.Je to sice pracnější ,avšak pevné a kvalitní.V OBI ,nebo v nějakém marketu zakoupím plastové lišty profilu L,jsou asi 1 cm široké ,o menších nic nevím .Zbrousím je na výšku ,kterou má oděrová lišta a pak je přilepím vteřinovým lepidlem na trup proti sobě ,tak aby mezi nimi vznikla mezera budoucí oděrky.V ohybech si pomáhám horkovzdušnou pistolí ,aby dokonale sedly k trupu.Když mám vše pefektně přilepené a srovnané ,do mezery ,která vznikla nacpu epoxid smíchaný s celulozou na hustější kaši ,mezi než ještě dám skelný roving.Nechám zaschnout a pak odlepím plastové lišty ,začistím vzniklou oděrovou lištu ,popř.vytmelím nějakou tu malou bublinu a oděrka je hotová.Pokud bys chtěl celou práci ulehčit a mít tam jen náznak oděrové lišty stačilo by těsnění do oken,´je samolepící ,vodě odolné,jen to nepůsobí maketově.
Pokud by jsi chtěl gumu-mechovou-dobrým zdrojem je náhradní guma na obkladačské stěrky,tl.5mm i více,vedou i Supermarkety.Do 30Kč.Řezat žiletkou-skalpelem,ev nadlepovat chemoprenem,vpředu a vzadu asi ze dvou vrstev malé špalíčky,přilepovat na trup vteřin.lepidlem na gumu ? 
Na tu se mrknu, možná to bude ono.Pokud by jsi chtěl gumu-mechovou-dobrým zdrojem je náhradní guma na obkladačské stěrky,tl.5mm i více,vedou i Supermarkety.Do 30Kč.Řezat žiletkou-skalpelem,ev nadlepovat chemoprenem,vpředu a vzadu asi ze dvou vrstev malé špalíčky,přilepovat na trup vteřin.lepidlem na gumu ?
Severan
Gumu taky mívají v opravnách obuvi. Zbytky jsou zdarma.
- Borek Dvorak
Zdravim,
spontanne me napada tesneni do oken. Loni jsem zatesnoval okna jednim, ktere vypadalo v prurezu jako pismeno "P" a bylo samolepici. Barva je cerna, bila, svetle hneda. Tesneni je dute, takze by se muselo nejak vyresit provedeni koncu.
Zaverem otazka: proc ne drevo? Drevene oderne listy jsem videl i na ocelovych lodich.
Zdravim
Borek Dvorak
spontanne me napada tesneni do oken. Loni jsem zatesnoval okna jednim, ktere vypadalo v prurezu jako pismeno "P" a bylo samolepici. Barva je cerna, bila, svetle hneda. Tesneni je dute, takze by se muselo nejak vyresit provedeni koncu.
Zaverem otazka: proc ne drevo? Drevene oderne listy jsem videl i na ocelovych lodich.
Zdravim
Borek Dvorak
Jedná se o remorkér, který má gumový pás dokola. Tak ho chci mít funkční, pokud to půjde....Zaverem otazka: proc ne drevo? Drevene oderne listy jsem videl i na ocelovych lodich.
Zdravim
Borek Dvorak
Severan
viděls gumu na remorkéru? Je jak kámen, akorát nedělá rýhy do barvy, ale plech promáčkne jedna radost.
Udělej to z nějaké pryskyřice s plnidlem a nabarvi to nějakou černou barvou a bude.
Nevím proč si většina lidí takovýma prkotinama komplikuje život.
pošli mi adresu a pošlu ti fotku
Udělej to z nějaké pryskyřice s plnidlem a nabarvi to nějakou černou barvou a bude.
Nevím proč si většina lidí takovýma prkotinama komplikuje život.
pošli mi adresu a pošlu ti fotku
Ivan
- Pepa Darvas
pro Bořka:
ze dřeva je lišta pěkná ,ale ještě se mi nestalo ,že by na ní barva nepraskala.Nevím jak to děláš Ty na svých lodích ,mě vždy popraská ať lakuji jak lakuji.
ze dřeva je lišta pěkná ,ale ještě se mi nestalo ,že by na ní barva nepraskala.Nevím jak to děláš Ty na svých lodích ,mě vždy popraská ať lakuji jak lakuji.
Co je tak jen rozřezat
Jemným pilovým kotoučem mezi velmi přesně uloženými vodítky,ev na pásovce-pásové pile,ta je ještě jemnější.Jen je třeba počítat se ztrátou při prořezu.Ale vem si k tomu kamaráda,aby ti pomohl odebírat a přitlačovat ke stolu druhý konec

Boříku vydrž.Já bych se do té formy nepouštěl.Není to ani nejjednodušší ani nejlevnější. :shock:
V místě kde začíná oblouk bych začal s rovnoměrně od sebe konickými zářezy-jehlový pilník až po cca 0,5-1mm od podložky-plochého kraje -tětivy kruhové výseče( :?: :idea: :?:
).Zároveň tak napodobíš "gumové špalky",které jsou i na skutečných remorkérech právě v těch obloucích,jsou různé,i půlkulaté

V místě kde začíná oblouk bych začal s rovnoměrně od sebe konickými zářezy-jehlový pilník až po cca 0,5-1mm od podložky-plochého kraje -tětivy kruhové výseče( :?: :idea: :?:
Sranda je v tom, že tam špalky nejsou, ale půlka kulatiny.
Kousek kulatiny otisknout do lukoprénu a spáchat to z praskyřice. Je to na dva večery :oops:
Kousek kulatiny otisknout do lukoprénu a spáchat to z praskyřice. Je to na dva večery :oops:
Ivan
Ivane,nemám zkušenosti s odlíváním a Lukoprenem(já ho znám pouze ze spárování obkladů),ale určitě se tím budu muset začít zabývat.Myslí,že by to mohlo být zajímavé nové vlákno.Předem díky
Pomůcka pro Pražáky - Ječná :Jezdí tramvaj :!: ,Žitná :Žádná tramvaj :!:v prodejně s technickou gumou mají potřebný materiál. Třeba zkus firmu Guma v Ječný/Žitný, si pletu ty dvě ulice, ale je to ta ve které jezdí tramvaje.
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... 

Dubová a nelakovaná...pro Bořka:
Na skutečné lodi je to taky kus nelakovaného dřeva (často pěkně rozcupovaného a omláceného) mezi dvěma ocelovými profily.
Díky, no uvidíme zda si to zapamatujuPomůcka pro Pražáky - Ječná :Jezdí tramvaj :!: ,Žitná :Žádná tramvaj :!:v prodejně s technickou gumou mají potřebný materiál. Třeba zkus firmu Guma v Ječný/Žitný, si pletu ty dvě ulice, ale je to ta ve které jezdí tramvaje.
Dobrej nápad, to mě zrovinka nenapadlo, epo a černá - kdybych to bejval už nepoužíval :? - hlava děravá - a vylepším to o zrzavou
.
Takže použiji zmiňované L profily ze supermárketu nebo vyrobím z pasu papíru, zaleju epo a jeto. Guma asi padá, pokud bych ovšem nenarazil na nějakou echt pěknou
.
Severan
Takže použiji zmiňované L profily ze supermárketu nebo vyrobím z pasu papíru, zaleju epo a jeto. Guma asi padá, pokud bych ovšem nenarazil na nějakou echt pěknou
Severan
- Pepa Darvas
zkus té liště dát nátěr ,ještě jsem neviděl model remorkéru ,který měl oděrovou lištu v barvě dřeva .Asi nejsem tak zkušený loďař.
Len taký nápad - možno od veci...
Doma som niečo robil so silikónovým tmelom - čiernym. Keď vytvrdol, bola z neho "čierna guma". Možno by sa z tohoto materiálu dali odlievať aj nejaké gumenné diely na modely - napríklad tie gumenné "nárazníky" na remorkéroch...
Doma som niečo robil so silikónovým tmelom - čiernym. Keď vytvrdol, bola z neho "čierna guma". Možno by sa z tohoto materiálu dali odlievať aj nejaké gumenné diely na modely - napríklad tie gumenné "nárazníky" na remorkéroch...
U "černého silikonu" se může stát, že zaschne jenom vrchní "slupka" a vnitřek stuhne až za několik týdnů (záleží na tloušťce). pokud dojde k protržení vrchní suché vrstvy, to co není zaschlé hodně špiní a hodně špatně se to čistí. mám to vyzkoušené na silikonu který se používá na lepení skel do aut.
Musel by sa do formy striekat vo viac vrstvách...
Alebo:
Do formy nastriekať prvú (v reále vonkajšiu) časť a po vytvrdnutí zbytok vyplniť laminátom. Bolo by to pevné a z vonkajšej strany "gumenné".
Ale toto všetko čo píšem sú iba nápady. V reále som to neskúšal. (Iba raz som takto robil "tesnenie" medzi držiakom a filtrom na objektív fotoaparátu a vtedy ma napadali aj takéto aplikácie toho tmelu).
Alebo:
Do formy nastriekať prvú (v reále vonkajšiu) časť a po vytvrdnutí zbytok vyplniť laminátom. Bolo by to pevné a z vonkajšej strany "gumenné".
Ale toto všetko čo píšem sú iba nápady. V reále som to neskúšal. (Iba raz som takto robil "tesnenie" medzi držiakom a filtrom na objektív fotoaparátu a vtedy ma napadali aj takéto aplikácie toho tmelu).
O jaký druh toho silikonu se jedná? T vypadá zajímavě.
Severan
Severan
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 14 Odpovědi
- 7558 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od hackmatack