Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Ponorný systém
Re: Ponorný systém
Som rád že vám bude stačiť iba 10 A regulátor.Nakolko som uvedený statický pohon používal tak viem,že nestačil.
S pozdravom
Predseda.
S pozdravom
Predseda.
dobrý den ,můžu se zeptat jak řešíte ventilky na vodu? stavím si rc cisternu a potřebuji dálkově ovládat přepínání mezi vodním dělem a lištou na narazníku,našel sem elektromagnetický ventil na ebay a tak se ptám kde to kupujute a nebo řešíte vy .http://tiesto8.rajce.idnes.cz/tatra_815-7_cas30/ tady je pár fotek modelu
U ponorek se tak moc často ventily na vodu neřeší jako spíš ventily na tlakový vzduch. Používal jsem díly FESTO stejně jako na vzduch, třeba tento kohout vybrží bez problémů 10 barů, ale jednak je dost drahý, jednak je určený na vzduch a má trochu problémy s usazenimami z vody. Je nekompromisně těsný.

Na vodu (zalévání) jsou dělané ventily Gardena, prodává je třeba Hornbach. Tlak nedoporučuji přes 3 bary a nejsou naprosto těsné, občas kapka ukápne, ale nikdy jsem s nimi neměl problém s usazeninami a jsou levné, kolem 30 Kč/ks. Takový spotřební materiál.

Když je ventil s ovládáním servem, tak to vypadá zhruba takto:

Dost dobrá možnost, která se dá perfektně přizpůsobit jakémukoli rozměru, je (mikro)servo s vačkou na výstupu, které stiskne nebo uvolní silikonovou hadičku. Je to absolutně těsné, tlak to drží dobře a odpadají i dvě napojení, prostě se to součástí nějakého vedení.

Na vodu (zalévání) jsou dělané ventily Gardena, prodává je třeba Hornbach. Tlak nedoporučuji přes 3 bary a nejsou naprosto těsné, občas kapka ukápne, ale nikdy jsem s nimi neměl problém s usazeninami a jsou levné, kolem 30 Kč/ks. Takový spotřební materiál.

Když je ventil s ovládáním servem, tak to vypadá zhruba takto:

Dost dobrá možnost, která se dá perfektně přizpůsobit jakémukoli rozměru, je (mikro)servo s vačkou na výstupu, které stiskne nebo uvolní silikonovou hadičku. Je to absolutně těsné, tlak to drží dobře a odpadají i dvě napojení, prostě se to součástí nějakého vedení.
děkuji mockrát ten ventil se servem vyzkouším. Tomas
- Akula Draku
Zdravím přečtite si témata:1.Zubové čerpadlo
2.Utroby ponorek
3.Ponorný systém do ponorky
4.Failsafe ponorek
Řešíte problémy,které jse již řešily. Bezpečné vynoření.
2.Utroby ponorek
3.Ponorný systém do ponorky
4.Failsafe ponorek
Řešíte problémy,které jse již řešily. Bezpečné vynoření.
Bezpečné vynoření.
dobrý den,témata jsem pročetl,a zjistil jsem že používáte řízený ventily na vodu ,ale nikde jsem nenašel(nevšimnul) přímej odkaz na ventil kde se dá sehnat,ale už sem to vyřešil ventilem z bauhausu a servem. děkuji mockrát
A stále trvám na tom,že je to cesta ,ktorá nikam nevedie.
Myslím tým zubové čewrpadlo
Myslím tým zubové čewrpadlo
Já nestavim ponorku,ale model hasičské cisterny tak mi nevadi ,že tam mám zubový čerpadlo,ale řesil jsem problem jak ovladat ventily ,který mi budou přepínat mezi vodnim dělem a kropící lištou
- Akula Draku
Zdravím,jestli najdeš na modelu hasičské cisterny ještě místo na druhé čerpadlo,nepotřebuješ žádný ventil.Navodní dělo bych dal čerpadlo ostřikovače světel ŠKODA zn.Hella německé. Na Aukru je tet za 50,-Kč já je kupuji na vrakáči za 200,- Kč.Má vysoký tlak.Na kropící lištu stačí zubové čerpadlo ostřikovače Š120 nebo Favorit na vrakáči za 100,-Kč.Na ovládání stačí jeden kanál.Do modelu dej RC spinač od Belu na jejich ovládání. Bezpečné vynoření.
Bezpečné vynoření.
ahoj,nad třema čerpadly jsem taky přemýšlel,ale když by chtěl pustit lištu a dělo a náhodou i zadní hrdlo tak by mi běžely 3 čerpadla a to je už celekm spotřeba ,tak to jsem zavrhnul hned na začátku,ale včera jsem v práci vyrobil ventil ovládanej servem,takže mi tam břibyli 3 serva .a čerpadlo řídím regulátorem takže mám i možnost regulovat tlak čerpadla
Při čtení těchto článků,mne napadlo,použít plastovou trubku a vlepit do ní duši z kola,pak jsem ji ponořil do vany a napouštěl jsem duši vodou.Trubka šla ke dnu.Teď jen vymyslet jak tu vodu(všechnu)zase odčerpat ven.Ještě mne napadlo do té trubky vyvrtat otvor,vlepit další ventilek a udělat v trubce vyšší tlak.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 29 Odpovědi
- 70084 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od petr hájek
-
- 11 Odpovědi