Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Příčný pohon
- sachssport
Re: Příčný pohon
Čau plavci. Dodělávám remorkér a kromě pohonu lodním šroubem jsem udělal i pohon příčný o který se stará SPEED 400. Teď jsem se ale dostal do fáze, kdy si nejsem jistý jestli použít pro řízení motoru obousměrný regulátor otáček nebo pouze přepínač ovládaný servem. Jako pohonnou baterii jsem zatím zkoušel 1S 3.7V se kterým není rozběh motoru tak rázný. Jestli bude ACCU stačit musím vyzkoušet až na vodě. Jak to máte řešené vy? Dík
Obě varianty jsou možné a používají se.
Keba v remorkérech používá dva mikrospínače, které sepne v krajních polohách servo, na každém konci dráhy jedno. Bude tam ale stav jen zapnuto / vypnuto. Je to relativně levná (jedno servo + dva spínače) a spolehlivé...
Já používám regl, né kvůli výhodám, je to také spolehlivé, ale poměrně dražší řešení, ale hlavně nehce se mi vyrábět domeček pro servo a spínače
. Navíc je zde možnost výkon PP plynule měnit dle potřeby, což ale v případě provozu mimo soutěže TT nebudeš zrovna potřebovat...
Keba v remorkérech používá dva mikrospínače, které sepne v krajních polohách servo, na každém konci dráhy jedno. Bude tam ale stav jen zapnuto / vypnuto. Je to relativně levná (jedno servo + dva spínače) a spolehlivé...
Já používám regl, né kvůli výhodám, je to také spolehlivé, ale poměrně dražší řešení, ale hlavně nehce se mi vyrábět domeček pro servo a spínače

NeJaToD team
- sachssport
Takže je to spíše o tom jak to kdo chce než o nějakém pravidlu? Je fakt že regl. nemám a kupovat ho hned taky nemusím. Vyzkouším tedy ovládání servem se spínači a uvidím jak se to bude chovat. Hecuji koho můžu aby postavil něco podobného s čím by se nechalo jezdit TT ale u nás je to asi samej lenoch. Škoda.
Ano, nikdo to neřeší a stejně více méně PP používají systémem zapnuto/vypnuto i když mají regl.
Účast na TT není limitována jen tím jestli máš s kým jezdit. Přihlas se na soutěž a parťáka na jízdu tam najdeš určitě...
Účast na TT není limitována jen tím jestli máš s kým jezdit. Přihlas se na soutěž a parťáka na jízdu tam najdeš určitě...

NeJaToD team

NeJaToD team
- sachssport
Super. Je to sice řešený na 2 motory ale princip stejnej. Kouknu na ty stránky a něco splodim. Díkes
- Akula Draku
Zdravím,mám na ponorce příný pohon,který je ovládán servem směrového kormidla.Servo tak používám na dvě věci,jako pohon táhla ke směrovému kormidlu,tak i jednopolový spinač čerpadel příčného pohonu.Bezpečné vynoření.
Spínač je jednoduchý, ale pro remorkér mít spřažený příčný pohon s kormidly je nevýhodné. Příčný pohon musí být u remorkéru na kormidlech nezávislý!Akula Draku píše:Zdravím,mám na ponorce příný pohon,který je ovládán servem směrového kormidla.Servo tak používám na dvě věci,jako pohon táhla ke směrovému kormidlu,tak i jednopolový spinač čerpadel příčného pohonu.
Keba
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
http://www.tugtowing.cz
Ano, zde je ukázka ověřeného a precizně zmáknutého řešení příčného pohonu na bázi architektury server-klient.
Otázkou zůstává kvalita SW řešení a robustnost hlavně serveru. Lidově a laicky řečeno - páčkový běs ani nejlepším programem neošéfuješ...
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
- Akula Draku
Není problém spřažený příčný pohon s kormidly rozdělit na dvě nezávislé serva.Já jenom ze zkušenosti když se ponorka nepohybuje tak kormidla jsou neúčiná.Manévrovatelnost u břehu,přístaviště či mola mezi loděmi je lepší příčným pohonem.
Bezpečné vynoření.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10 Odpovědi
- 14411 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od kio11
-