Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Sada "nástavců" Lidl

Nástroje, nářadí, přípravky, přihrádky atd.
Odpovědět
Michal52

Re: Sada "nástavců" Lidl

Příspěvek od Michal52 »

Momentálně je v Lidlu k míní sada pro přímé brusky (Proxxon, Dremel) a vypadá dost dobře. Koúpil jsem ji a zdá se dost dobrá, i když jsem ji ještě neprubnul. Stojí 369 Kč.
Obrázek
Obrázek
darco2

Příspěvek od darco2 »

Michal,
ja osobne som vyskusal cinske, lidlovske, Hornbachovske,a co ja viem ake doplnky k Dremelu..
Dnes si kupujem len original, Dremel alebo Proxxon, lebo ich zivotnost je niekolkonasobne vacsia ako tychto lacnych.

Dalsia vec co mi vadi v sadach ze su tam mozno jeden dva nadstavce, ktore pouzijem a zbytok lezi v krabicke.
V konecnom dosledku si potom vzdy kupis lacnejsie ten nastroj, ktory prave potrebujes ako mat 90 ks zo 100 ks sady niekde doma na policke.

p.s. s Dremelom robim skoro denne.

Riso
Diva od Aeronaut-u - Hotovo, Baby Bootlegger 1:10 - Hotovo
Riva Aquarama este chybaju doplnky, Foo Ling podla 152VO - chybaju napisy
V4 parny motor pre Parnik Matilda podla planu Dampfpinasse um 1900 - staviam
Michal52

Příspěvek od Michal52 »

darco2,
mám ty samé zkušenosti a originály si tak trochu hýčkám. Mojeho Dremlíka trápím taky hodně často a taky jsem vyzkoušel hodně. Ale někdy je mi líto originálů. Tahle sada vypadá docela slušně a i obsah je docela zajímavý. Tak jsem zvědav co vydrží.
micer

Příspěvek od micer »

Ještě lepší kvalitu než Dremel nebo Proxxon mají nástroje (nástavce) ze sortimentu pro zubní laboranty. Je to profi třída, dají se koupit jednotlivě (brusné kotoučky třeba po 10) a člověk si vybere přesně co potřebuje. Ale pozor, je třeba rozlišovat to co je přímo pro zubaře (lékaře), to je z našeho hlediska zbytečně drahé a musí to splňovat kdovíjaké normy, a tím, co je pro zubní laboranty, to doporučuji. Kromě toho některé věci jsem v hobby sadách nikdy neviděl, třeba brusné kotoučky na velmi měkké kovy (měď, měkký hliník, ...), které normální brusné kotouče za pár vteřin "zamažou", nebo ultratenké řezné kotoučky, které jsou jsou pružné (!) - je to karborundový prach rozptýlený v jakési gumě. Nevim přesně z čeho to je, prostě to funguje.
darco2

Příspěvek od darco2 »

Micer,
jasne nastroje pre zubnych laborantov to je ina kategoria, tie mam vyskusane tiez, kedze mam stryka zubne laboranta obcas mi nieco posunie..
Pre neho tupy nastoj je mnoho krat este pre nas modelarov dobry.. :)
nieco sa da kupit aj na Ebay z tychto zubnych nastrojov a nie je to moc drahe..
Diva od Aeronaut-u - Hotovo, Baby Bootlegger 1:10 - Hotovo
Riva Aquarama este chybaju doplnky, Foo Ling podla 152VO - chybaju napisy
V4 parny motor pre Parnik Matilda podla planu Dampfpinasse um 1900 - staviam
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

ano, také mám přístup k frézám pro zubaře. při každé kontrole u zubařky dostanu kinder vajíčko plné vyřazených fréz. všechny diamantové a téměř nezničitelné (musí se dát pozor hlavně na teplotu, bud nižší otáčky, nebo chladit).
pro zajímavost jsem koukal na web a hledal frézky které dostávám (mají na sobě typové číslo). jedna tato diamantová frézka je dražší než dvě přímé brusky z lidlu uvedené nahoře...
není nad zubařský zdroj ;)
Obrázek
NeJaToD team
Odpovědět

Zpět na „Vybavení dílny“