Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Jednočlánkova lipolka
Re: Jednočlánkova lipolka
Prosím vás viete mi poradiť ako nabíjať jednočlankovu lipolku konkrétne túto http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... gle_cell__
Má len dva vývody a žiaden servisný konektor a tak neviem či ju môžem len tak pripojiť k nabíjačke.
Má len dva vývody a žiaden servisný konektor a tak neviem či ju môžem len tak pripojiť k nabíjačke.
Jeden článek servisní konektor logicky nemá jelikož postrádá smysl. Ten se používá u vícečlánkových sad v sérii, kdy vývody servisního konektoru jsou připojeny na póly jednotlivých článků, aby je nabíječka mohla jednotlivě hlídat a vzájemně srovnávat. U jednoho článku toto vše odpadá a baterie se akorát připojí svými vývody k nabíječce. Akorát pozor na správné nastavení napětí. Pokud by se použilo vyšší (pro 2článek či 3článek) tak se baterka zničí.
Tohle není tak úplně pravda. Existuje řada nabíječů, které vůbec nedovolí spustit nabíjení Li-pol, pokud není připojen servisní konektor, a to i v případě, že nastavíte a správně připojíte jeden jediný článek. V takovém případě je na místě i jednomu článku dát silové vývody a servisní konektor, i když obojí má jen dva vodiče a ty končí na stejných vývodech. Pokud to nabíječ nevyžaduje (což je většina případů), tak se to nedělá. Ale to ještě neznamená, že to postrádá smysl! Pro vyšší nabíjecí proudy (řekněme 4 - 10C) to smysl má a nabíječ využívá servisní konektor jako napěťové svorky, proto to také některé nabíječe vyžadují.PetrP píše:Jeden článek servisní konektor logicky nemá jelikož postrádá smysl. Ten se používá u vícečlánkových sad v sérii.......
- petr hájek
já se ještě nepotkal s nabíječem co tohle vyžaduje ,a docela mě to zaujalo , které to jsou co tohle vyžadují, fakt bych to pokládal za zbytečné tak mě to zajímá.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Takže bolo by to možné nabíjať s Lader5r na 60 mA?Potreboval by som to vedieť lebo nabíjačku čo mám na lipolky je dosť jednoduchá a nabíja len cez servisní konektor čiže potom nemám ako pripojiť tento članok jedine,že by som pridal ešte jeden a potom by to bolo možné.
Ak máš na mysli Robbe Lader 5r, tak s tou nabíjačkou na nabíjanie Lipol zabudni. Nie je na to určená ...
Nebolo by jednoduchšie doplniť na tú baterku, čo máš servisný konektor ?
Nebolo by jednoduchšie doplniť na tú baterku, čo máš servisný konektor ?
PeterP
Bolo by to jednoduchšie len na nabíjačke čo mám môžem nabíjať najmenej 2s lipolky.
Není to tak úplně k tématu, ale ..... Nedokážu je nějak přehledně vyjmenovat, potkal jsem jich celkem dost, tak jen jeden příklad z poslední doby: iCharger 208B (20A / 350W) + velmi pravděpodobně celá rodina nabíječů téhož výrobce, co má stejné programové vybavení. Některé verze programu bez zapojení balanceru odmítají nabíjet vůbec, novější neodmítnou, ale drasticky omezují proud nabíjení. Při celkem normálně používaném nabíjecím proudu 20A (baterky 3,7 Ah s povoleným nabíjením 6C) s takovým postupem naprosto souhlasím.petr hájek píše:já se ještě nepotkal s nabíječem co tohle vyžaduje ,a docela mě to zaujalo , které to jsou co tohle vyžadují, fakt bych to pokládal za zbytečné tak mě to zajímá.
Prověřil jsem to, u té verze programu co mám dostupnou nejde balancer vypnout, dá se pouze volit ze tří režimu - balancovat jen ve fázi konstantního napětí, balancovat celou dobu a balancovat na napětí pro skladování článků. Ale nebyl to vhodný příklad, pamatoval jsem si to špatně a zaměnil s něčím jiným, nezapojený balancer neznemožní u 208B nabíjení. Až vyhrabu konkrétní typ, který to dělá, vrátím se k tomu.
Ahoj, nechci zbytečně zakládat nové téma, tak to vložím semhle.
Pořídil jsem si lipol a nejsem si úplně jist jak nabíjet s balancerem. Vlastním tuhle nabíječku : http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _acc_.html
Na nabíječce nastavím nabíjecí proud, napětí pro lipol a potom už připojím jenom ty kábliky na balancer (bílé plošky)? Tot vše nebo se musí balancer nějak nastavovat?
Děkuji KubaS
Pořídil jsem si lipol a nejsem si úplně jist jak nabíjet s balancerem. Vlastním tuhle nabíječku : http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _acc_.html
Na nabíječce nastavím nabíjecí proud, napětí pro lipol a potom už připojím jenom ty kábliky na balancer (bílé plošky)? Tot vše nebo se musí balancer nějak nastavovat?
Děkuji KubaS
Dáš si na mod balance lipol nastavíš prúd počet článkov a spustíš nabíjanie, samozrejme musíš mať zasunutý balančný konektor. Ostatné už nabíjačka urobí sama
Watson: dík
Tak jsem tak udělal a objevila se ještě potvrzovací tabulka:
--------------------------------------------------
R:3ser S:3ser - Co to je?
Stop/enter
Tak jsem tak udělal a objevila se ještě potvrzovací tabulka:
R:3ser S:3ser - Co to je?
Stop/enter