Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Vodní chlazení

Vše co se týká pohonu pro lodní model (motory, lodní šrouby, JET, Kortyho dýza, kormidla a pod.)
Odpovědět
Pulec

Re: Vodní chlazení

Příspěvek od Pulec »

Ahoj kluci.Potřebuji poradit.Mám v lodi dva motory 600 a chtěl bych je chladit vodou.Spirály jsem na netu našel ale jaké hadičky a jak se to zadělává atd to je mi tabu.Díky za vaše rady.
Ps:Funguje to tak že za jízdy nabírá trubička vodu sama nebo se používají čerpadla?
ESN

Příspěvek od ESN »

Pulec píše:Ahoj kluci.Potřebuji poradit.Mám v lodi dva motory 600 a chtěl bych je chladit vodou.Spirály jsem na netu našel ale jaké hadičky a jak se to zadělává atd to je mi tabu.Díky za vaše rady.
Ps:Funguje to tak že za jízdy nabírá trubička vodu sama nebo se používají čerpadla?
tak jako hadička se používá palivová hadička, kterou používají letetí modeláři k přívodu paliva k spalovacímu motoru.

TAdy máš vše http://admiralshop.wz.cz/Prodejna/7.3x0.htm - v Admiralshopu.

Nasávací trubičku umístíš za lodní šroub, buď kolmo a nebo pokud to jde pod úhlem 45 stupňů aby seřízlá trubička měla největší plochu k nasávání vody. Vypouštěcí trubičku nad úroveň vody.

Pokud ti nebude něco jané, napiš sem znovu, rád pošlu fotky, jak to mám udělané, nebo to nakreslím.
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

jde pouzit i silikonovou hadicku co pouzivaji akvaristi na vzduchovani... jinak existuji bloky ktere se umisti na dno lodi vpredu nasava vodu a vzadu ji zase vypousti (tusim ze recenze byla v nekterem z minulych RCR).

jinak vypust vody pokud ji udelas jinde nez nasavani, tak musi byt co nejnize a i hadicky musi jit pokud mozno co nejnize, jinak se snizuje rychlost vody ktera protece chladicem (cim ze snizi chladici vykon)...
Obrázek
NeJaToD team
SH

Příspěvek od SH »

a opravdu potřebuješ chlazení? Je to nějaká rychlostní loď kde motory používáš za hranicí jejich možností?
Protože pokud motor potřebuje chladit, tak je něco špatně, spirála na motoru typu "plechovka" je spíš jen pro dobrý pocit a instalace hadiček nasávání a vypouštění vody vytváří zbytečné komplikace a v případě chyby v provedení je pro model i životu nebezpečná (nenasazená nebo spadnutá hadička.... mnoho je takových případů).
foxtrot

Příspěvek od foxtrot »

Vodné chladenie môžeš urobiť aj takto ak nechceš,aby ti vytrčala nasávacia trubka z trupu http://www.modelboats.live4tuning.sk/vi ... f=14&t=163
Lelda

Příspěvek od Lelda »

Ahoj, potřebuju poradit, jaký lodní šrouby dát do lodi, mám 2 ks motory graupner 600 18.200 ot. Teď tam mám graupner třílistý pr. 40mm a přehřívají se mi motory, zkoušel jsem to i s 35mm, je to stejné. Vodní chalzení tam mám, ale úplně na nic, resp. okruh na regulátor je ok, ten se uchladí, ale okruh na motory je pořád na suchu. Nasávání mám v kormidlech cca 30mm hned za šroubem, vývod vody je na boku lodi cca 7cm vysoko. Mám kupovaný model PT 109 od proboatu, ale špatný. Dík za radu
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pohon“