Dobrý deň,
začínam kompletovať tento model (trup od p.Mikulku).
Na nákresoch to vyzerá, že pre swing rigg je stožiar naklonený mierne dozadu (nie je kolmý na vodorysku).
Pod akým sklonom ste prosím lepili púzdro na stožiar ?
ĎakujemPeter
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Apsara
- Karolinus I
Re: Apsara
Já osobně bych dodržel sklon podle nákresu. Asi už to někdo vyzkoušel.pberki píše:Dobrý deň,
Na nákresoch to vyzerá, že pre swing rigg je stožiar naklonený mierne dozadu (nie je kolmý na vodorysku).
ĎakujemPeter
A je To . . . .!
Treba chvíľku vydržať. Chodí na toto DF pár ľudí, čo Apsaru majú.pberki píše:Dobrý deň,
ĎakujemPeter
Takže snáď poradia.
Ale mne sa zatiaľ osvedčilo dodržiavať to, čo je na výkresoch. Nepredpokladám, že by autor výkresu, keď už ho dal na web, zámerne zavádzal potenciálnych staviteľov.
BTW: Odkiaľ ste ? Ak z BA a okolia, chodíme dosť pravidelne jazdiť s RG 65 na Štrkovec (naposledy včera).
Tam sa veci dajú prediskutovať operatívnejšie, ako cez DF.
PeterP
Som z BA a možno sme sa na jazere aj stretli (mám metrovku).
Štyri RG65 ma už naháňali :-)
Čo sa týka sklonu sťažňa na Apsare, samozrejme ho chcem dodržať, ale nie je tam uvedená hodnota sklonu, len je vidieť, že to nie je kolmo.
Myslím tento obrázok:

Peter
Štyri RG65 ma už naháňali :-)
Čo sa týka sklonu sťažňa na Apsare, samozrejme ho chcem dodržať, ale nie je tam uvedená hodnota sklonu, len je vidieť, že to nie je kolmo.
Myslím tento obrázok:

Peter
To sú frencúzi, ten výkres vyzerá nespolahlivo, ale dá sa použiť. Plávať to bude dobre.
Loď je trochu prevážená dozadu.
Ja som kôli tomu posunul kyl+ stožiar cca 5mm do predu, a stožiar mám kolmo na vodu .
Môžeme sa stretnúť na vode, zoberiem ju a skúsite čo to robí.
Potom sa rozhodnete čo s tým.
Loď je trochu prevážená dozadu.
Ja som kôli tomu posunul kyl+ stožiar cca 5mm do predu, a stožiar mám kolmo na vodu .
Môžeme sa stretnúť na vode, zoberiem ju a skúsite čo to robí.
Potom sa rozhodnete čo s tým.