po cca 15ti letech od stavby posledního modelu (plastová letadlovka) bych rád zkusil něco co bude opravdu... pro vyhrátí si
zaujali me lodicky, konkretne samozrejme historické plachetnice, galeony a spol... no konkrétně už typ na lodku mam, ale rad bych se dozvedel :
1) ktereho vyrobce mi doporucite (bydlim v panelaku, tak si umíte představit jak se bude drahá polovička tvářit na řezání lupénkou... osobně jsem po přečtení větší části fóra dospěl k názoru ze Jotika, ale pokud by někdo poradil něco "lepšího" sem s tím. počítám do začátku s tím, že bude potřeba investovat.. takže je mi jasné, že bude vhodné nějakou brusku/vrtacku (zatím u mě vyhrál ferm 160 - poměr cena / výkon a má i ohebnou hřídel, ale nevím jestli s ní pujde i vrtat mini vrtákem)
samozřejmě, že vím o dremelu, ale nepřišlo mi to vzhledem k té ceně adekvátní na předpokládané využití)
žiletky jsou jasné, šroubováčky a spol, nože, skalpely..také.
samozřejmě, pokud někdo něco doporučí šikovného, rád se nechám poučit.
šmirgl asi netřeba zmiňovat
co se týká malování, moření, případně vosku - zde jsem naprostý laik (vše doposud štětcem), ale nevím jestli je jenom štětec vhodný na malování a péči o dřevo v takové podobě jako je loď (rád bych to měl hezké, proto si nechám opět poradit)... jeste je tu zase to ze jsem v paneláku, takže těžko obsadím nějaké místo pomocí kompresoru),
co se týká výrobce tak ještě bych rád aby to bylo samozřejmě pěkné dřevo, kvalitní materiál a provedení a samozřejmě také rozumný návod (je to první loď co budu dělat jen pro připomenutí). tak..zatím jsem vyčerpal co mě napadlo, tak prosím poradit.
Jinak lodicka bude stacionár, zatím žádný plavec.
Díky všem za nápady a případné nakopnutí správným směrem