Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
plavidlo pro fotoaparat :)
plavidlo pro fotoaparat :)
Ahoj, mam takovou predstavu a potreboval bych poradit, jestli je vubec realna, clovek proste nevi vsechno... Jednalo by se mi zhruba o to, postavit si nejaky "plovak", na ktery bych umistil fotoaparat a mohl tak treba fotografovat ptaky v rezervacich, kam se s lodkou nesmi... Fotoaparat i plavidlo by melo byt s dalkovym ovladanim a alespon trochu "bezpecne"...
Dekuji za pomoc.
Dekuji za pomoc.
Re: plavidlo pro fotoaparat :)
Víc info - tj jak velký/hmotný foťák , nejspíš to musí být tiché ( by bylo co fotit) jaká bude voda? TJ čistá, s řasama, listím ....a v neposlední řadě, kolik na to je .....
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Hmmm, mel jsem predstavu tak 3 tisice do plovaciho zakladu... nemusi to byt nic krasneho, stejne to bude namaskovane jako trs travy. Muze to byt cokoliv, co by majiteli bylo lito vyhodit a jeste trochu fungovalo. Az kdyby se to vubec osvedcilo, pak bych uvazoval o necem lepsim a samozrejme i drazsim...
Plavat se bude spis na vode s travou, listim atd. "Naklad by byl cca 5-6 kg.
Plavat se bude spis na vode s travou, listim atd. "Naklad by byl cca 5-6 kg.
Plánuješ nějákou online bezdrátovou kameru ať vůbec vidíš co fotíš a kam jedeš ? Ono vyjet s foťákem 100m a více je fajn, ale podle čeho budeš vědět co je v ose foťáku ?
planoval jsem kamerku ale asi bude zbytecna. Muzu se divat dalekohledem a pobliz fotografovaneho objektu to uz uvidim zarizenim, ktere prenasi obraz z hledacku aparatu a obsluhuje ho.
Podle me by byl nejvhodnejsi trup typu katamaran s rizenim dvemi motory, at muzes tocit plovakem na miste. Rybarske zavazeci lodky jsou presne takovy pripad. Maji ochranne klece na lodni sroub, takze se s tim da jezdit v zasvinene vode. Problem je jejich cena. pod 10 tisic se neda poridit.. Zase to ma pro tebe zbytecne komory na zradlo a vyklapeni. Zkusil bych hledat neco takoveho.
- petr hájek

tak tohle jsem provozoval jak vidno v éře převážně černobílých fotografií. tehdy ještě na kompakt foták s kinofilmem....
Postavit ponton pro focení i filmování není problém, řídit ho pomocí dvou pohonů také né , a chce to použít opravdu zaměřování na cíl pomocí přenosu obrazu v reálném čase třeba jen videochuvičkou z aukra...
P.S. jak vidno ze znaků ČSOP na rukávu zájem jsme měli stejný a záměr také.......bohužel tehdejší fototechnika za rozumný peníz nevykazovala dostatečnou spolehlivost a tudíž fotilo to ale zhruba měsíc než se roznemohl smrtelně RICOH kompakt.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
No, to by bylo paradni !
Jen bych asi radeji zustal u jednoho dobre kryteho sroubu a kormidla, vis v jakych sra*kach se vetsinou plave a mam s tim zkusenosti i z velke lodi / hlavne v dunajske delte na jezerech je lodni motor spis jako sekacka
/.
Jj, tenkrat s Praktikou jsem o podobnych vecech ani neuvazoval, technika jde kupredu ale bohuzel moznosti k foceni je neporovnatelne min...
Jj, tenkrat s Praktikou jsem o podobnych vecech ani neuvazoval, technika jde kupredu ale bohuzel moznosti k foceni je neporovnatelne min...
Jo, posilal jsem Ti zpravu, snad dosla...?
Petře krásná fotka.
Livot: Jen pro upřesnění, jsi si jistý, že potřebuješ vozit 5Kg ? Náhradní objektivy můžeš nechat u sebe v baťohu ne ?
Nevím jakou techniku používáš, ale mě vychází s mou zrcadlovkou, batery gripem a 300mm objektivem tak max 2kg-3kg. Napiš odkud jsi a co vlastně konkrétně potřebuješ. Stavbu zvládneš ? Zkušenosti s RC vybavením máš ? Ať víme s čím ti můžeme pomoct a poradit. Taky bych doporučil nějáký video přenos, nejlépe kameru pustit přímo do hledáčku foťáku ať vidíš reálně co fotíš a jak máš nastaven foťák.
Livot: Jen pro upřesnění, jsi si jistý, že potřebuješ vozit 5Kg ? Náhradní objektivy můžeš nechat u sebe v baťohu ne ?
Nevím jakou techniku používáš, ale mě vychází s mou zrcadlovkou, batery gripem a 300mm objektivem tak max 2kg-3kg. Napiš odkud jsi a co vlastně konkrétně potřebuješ. Stavbu zvládneš ? Zkušenosti s RC vybavením máš ? Ať víme s čím ti můžeme pomoct a poradit. Taky bych doporučil nějáký video přenos, nejlépe kameru pustit přímo do hledáčku foťáku ať vidíš reálně co fotíš a jak máš nastaven foťák.
livot píše:No, to by bylo paradni !Jen bych asi radeji zustal u jednoho dobre kryteho sroubu a kormidla, vis v jakych sra*kach se vetsinou plave a mam s tim zkusenosti i z velke lodi / hlavne v dunajske delte na jezerech je lodni motor spis jako sekacka
/.
prave proto kde ta lod bude jezdit by bylo lepsi mit srouby 2, pokud by se jeden z duvodu necistot ci jineho zastavil, tak ten druhy dokaze dojet zpet a zachranit lod i vybaveni.
navic Petr Hajek ma s temito srouby zkusenosti

NeJaToD team
- petr hájek
k tomu bych se ekologicky raději v tmto vláknu nepřihlásil......... ale je to fakt
šel bych cestou otočného střídáku v kleci šroub asi ten mixérovej...... a 3 článek li-fe , kolem 15Ah
šel bych cestou otočného střídáku v kleci šroub asi ten mixérovej...... a 3 článek li-fe , kolem 15Ah
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Kdyz to tady tak ctu, prechazi me chut do neceho se poustet...
To bych to tisickrat radeji petkrat stavel v meritku 1:1 a sedel uvnitr ale to uz mam postavene a ten modylek jsem chtel prave kvuli tem ruznym tech. omezenim a problemum... 
Netfinity : dal bych na to max. Canona 40 se 40-200 + ale k tomu spousty baterii, nejakou desku na ktere to vsechno bude a nejake ovladani/naklapeni a otaceni fotaku. Radeji mit rezervu...
Vedle na foru mi poradili pekny plovaky : http://www.pepa-model.com/index.php main_page=product_info&cPath=6&products_id=36
Vubec se ale neorientuju v tech RC. Nasel jsem po netu takovejch odkazu, ze uz v tom mam absolutni zmatek...
Snazil jsem se najit neco, cim by slo ovladat : pojezd (nebo oba?), zaraceni, pak na fotaku : naklapeni dopredu/dozadu, do stran, otaceni + zapominam na neco ??
Ty kamerky k hledacku by byly super ale vychazeji hrozne draho...
Vedle na foru mi poradili pekny plovaky : http://www.pepa-model.com/index.php main_page=product_info&cPath=6&products_id=36
Vubec se ale neorientuju v tech RC. Nasel jsem po netu takovejch odkazu, ze uz v tom mam absolutni zmatek...
Ty kamerky k hledacku by byly super ale vychazeji hrozne draho...
Když jsem toto vlákno pročetl, tak mě napadá takováto myšlenka. Udělat umělý ostrov tak asi o průměru 1500mm a otvor uprostřed asi 800mm z polystyrenu, zamaskovat umělou trávou a větvemi. Připevnit foťák, obléct neopren a vyplout. Modelaření to je a zákaz člunů neporušuješ. Polystyren o této velikosti má již velký vztlak pro udržení dospělého člověka nad vodou. No nic, to jen na odlehčení tématu.

Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
nalim : kdyz to zmensis, udelas do "U" a z novodurovych trubek, rika se tomu fotovor...
Polystyren se neosvedcil. Jinak zakaz clunu sice neporusis ale zakaz vstupu ano...jj, rezervace jsou problem... To taky jen pro odlehceni 
Návrh na loďku pro fotografa 
Má pomalu se rozrůstající flotila:
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)

Má pomalu se rozrůstající flotila:
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4 Odpovědi
- 4381 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od luboss
-
- 9 Odpovědi