Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

plavidlo pro fotoaparat :)

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Odpovědět
livot

plavidlo pro fotoaparat :)

Příspěvek od livot »

Ahoj, mam takovou predstavu a potreboval bych poradit, jestli je vubec realna, clovek proste nevi vsechno... Jednalo by se mi zhruba o to, postavit si nejaky "plovak", na ktery bych umistil fotoaparat a mohl tak treba fotografovat ptaky v rezervacich, kam se s lodkou nesmi... Fotoaparat i plavidlo by melo byt s dalkovym ovladanim a alespon trochu "bezpecne"...
Dekuji za pomoc.
MB/RomanT

Re: plavidlo pro fotoaparat :)

Příspěvek od MB/RomanT »

Víc info - tj jak velký/hmotný foťák , nejspíš to musí být tiché ( by bylo co fotit) jaká bude voda? TJ čistá, s řasama, listím ....a v neposlední řadě, kolik na to je .....
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
livot

Příspěvek od livot »

Hmmm, mel jsem predstavu tak 3 tisice do plovaciho zakladu... nemusi to byt nic krasneho, stejne to bude namaskovane jako trs travy. Muze to byt cokoliv, co by majiteli bylo lito vyhodit a jeste trochu fungovalo. Az kdyby se to vubec osvedcilo, pak bych uvazoval o necem lepsim a samozrejme i drazsim...
Plavat se bude spis na vode s travou, listim atd. "Naklad by byl cca 5-6 kg.
Netfinity

Příspěvek od Netfinity »

Plánuješ nějákou online bezdrátovou kameru ať vůbec vidíš co fotíš a kam jedeš ? Ono vyjet s foťákem 100m a více je fajn, ale podle čeho budeš vědět co je v ose foťáku ?
livot

Příspěvek od livot »

planoval jsem kamerku ale asi bude zbytecna. Muzu se divat dalekohledem a pobliz fotografovaneho objektu to uz uvidim zarizenim, ktere prenasi obraz z hledacku aparatu a obsluhuje ho.
Netfinity

Příspěvek od Netfinity »

Podle me by byl nejvhodnejsi trup typu katamaran s rizenim dvemi motory, at muzes tocit plovakem na miste. Rybarske zavazeci lodky jsou presne takovy pripad. Maji ochranne klece na lodni sroub, takze se s tim da jezdit v zasvinene vode. Problem je jejich cena. pod 10 tisic se neda poridit.. Zase to ma pro tebe zbytecne komory na zradlo a vyklapeni. Zkusil bych hledat neco takoveho.
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

Obrázek

tak tohle jsem provozoval jak vidno v éře převážně černobílých fotografií. tehdy ještě na kompakt foták s kinofilmem....
Postavit ponton pro focení i filmování není problém, řídit ho pomocí dvou pohonů také né , a chce to použít opravdu zaměřování na cíl pomocí přenosu obrazu v reálném čase třeba jen videochuvičkou z aukra...
P.S. jak vidno ze znaků ČSOP na rukávu zájem jsme měli stejný a záměr také.......bohužel tehdejší fototechnika za rozumný peníz nevykazovala dostatečnou spolehlivost a tudíž fotilo to ale zhruba měsíc než se roznemohl smrtelně RICOH kompakt.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
livot

Příspěvek od livot »

No, to by bylo paradni ! :) Jen bych asi radeji zustal u jednoho dobre kryteho sroubu a kormidla, vis v jakych sra*kach se vetsinou plave a mam s tim zkusenosti i z velke lodi / hlavne v dunajske delte na jezerech je lodni motor spis jako sekacka :) /.
Jj, tenkrat s Praktikou jsem o podobnych vecech ani neuvazoval, technika jde kupredu ale bohuzel moznosti k foceni je neporovnatelne min... :(
livot

Příspěvek od livot »

Jo, posilal jsem Ti zpravu, snad dosla...?
Netfinity

Příspěvek od Netfinity »

Petře krásná fotka.
Livot: Jen pro upřesnění, jsi si jistý, že potřebuješ vozit 5Kg ? Náhradní objektivy můžeš nechat u sebe v baťohu ne ? :)
Nevím jakou techniku používáš, ale mě vychází s mou zrcadlovkou, batery gripem a 300mm objektivem tak max 2kg-3kg. Napiš odkud jsi a co vlastně konkrétně potřebuješ. Stavbu zvládneš ? Zkušenosti s RC vybavením máš ? Ať víme s čím ti můžeme pomoct a poradit. Taky bych doporučil nějáký video přenos, nejlépe kameru pustit přímo do hledáčku foťáku ať vidíš reálně co fotíš a jak máš nastaven foťák.
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

livot píše:No, to by bylo paradni ! :) Jen bych asi radeji zustal u jednoho dobre kryteho sroubu a kormidla, vis v jakych sra*kach se vetsinou plave a mam s tim zkusenosti i z velke lodi / hlavne v dunajske delte na jezerech je lodni motor spis jako sekacka :) /.
Jj, tenkrat s Praktikou jsem o podobnych vecech ani neuvazoval, technika jde kupredu ale bohuzel moznosti k foceni je neporovnatelne min... :(

prave proto kde ta lod bude jezdit by bylo lepsi mit srouby 2, pokud by se jeden z duvodu necistot ci jineho zastavil, tak ten druhy dokaze dojet zpet a zachranit lod i vybaveni.

navic Petr Hajek ma s temito srouby zkusenosti :lol:, na sve lodi Nemesis vyrobil sroub z platku odlamovaciho noze. kdyz projizdel po zarostlem rybniku, tak za nim zustavala cista brazda jak v ledu za ledoborcem :D
Obrázek
NeJaToD team
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

k tomu bych se ekologicky raději v tmto vláknu nepřihlásil......... ale je to fakt :D

šel bych cestou otočného střídáku v kleci šroub asi ten mixérovej...... a 3 článek li-fe , kolem 15Ah
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
livot

Příspěvek od livot »

Kdyz to tady tak ctu, prechazi me chut do neceho se poustet... :( To bych to tisickrat radeji petkrat stavel v meritku 1:1 a sedel uvnitr ale to uz mam postavene a ten modylek jsem chtel prave kvuli tem ruznym tech. omezenim a problemum... :(
livot

Příspěvek od livot »

Netfinity : dal bych na to max. Canona 40 se 40-200 + ale k tomu spousty baterii, nejakou desku na ktere to vsechno bude a nejake ovladani/naklapeni a otaceni fotaku. Radeji mit rezervu...
Vedle na foru mi poradili pekny plovaky : http://www.pepa-model.com/index.php main_page=product_info&cPath=6&products_id=36
Vubec se ale neorientuju v tech RC. Nasel jsem po netu takovejch odkazu, ze uz v tom mam absolutni zmatek... :( Snazil jsem se najit neco, cim by slo ovladat : pojezd (nebo oba?), zaraceni, pak na fotaku : naklapeni dopredu/dozadu, do stran, otaceni + zapominam na neco ??
Ty kamerky k hledacku by byly super ale vychazeji hrozne draho... :(
Nalim

Příspěvek od Nalim »

Když jsem toto vlákno pročetl, tak mě napadá takováto myšlenka. Udělat umělý ostrov tak asi o průměru 1500mm a otvor uprostřed asi 800mm z polystyrenu, zamaskovat umělou trávou a větvemi. Připevnit foťák, obléct neopren a vyplout. Modelaření to je a zákaz člunů neporušuješ. Polystyren o této velikosti má již velký vztlak pro udržení dospělého člověka nad vodou. No nic, to jen na odlehčení tématu. :D ;)
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
livot

Příspěvek od livot »

nalim : kdyz to zmensis, udelas do "U" a z novodurovych trubek, rika se tomu fotovor... ;) Polystyren se neosvedcil. Jinak zakaz clunu sice neporusis ale zakaz vstupu ano...jj, rezervace jsou problem... To taky jen pro odlehceni :)
TomHlach

Příspěvek od TomHlach »

Návrh na loďku pro fotografa :)
Má pomalu se rozrůstající flotila:
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
TomHlach

Příspěvek od TomHlach »

Obrázek
Má pomalu se rozrůstající flotila:
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“