Zdravím,
netušíte někdo, jak odhadnout potřebnou rychlost otáčení koles zadokolesového stroje?
Konkrétně .. (zatím jsem jen v hladině plánování, kreslení atd.)
- mělo by jít o tento stroj http://www.tugboatinformation.com/tug.cfm?id=2020
- model by byl dlouhý cca 65-75 cm
Vím že to je otázka s tisíce podotázek, neb kolik má kolo lopatek, jak jsou veké ... atd. Asi to bude na zkoušky a regulátor taky dost zvládne, ale potřeboval bych alespoň představu. Pokud kouknu na video zadokolesáku, tak kolo jede v podstatě jen o něco rychleji, než loď jede.
Případně, bočněkolesové tu už někdo provozuje, jaké máte cca otáčky.
Pro zajímavost, kolesa má vzádu dvě, tedy může použít protitah.
Dik, jaroj
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Kolesa a rychlost otáčení
Re: Kolesa a rychlost otáčení
Zachovejte paniku :-)
tomarack mi včera pro bočnokolesový parník doporučoval alespoň 2 otáčky za sekundu, tj. 120 a více za minutu. Ty to jistě zamýšlíš pro Tug Towing, takže to budeš muset trochu předimenzovat a laborovat.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Jasně že pro TT (pokud to teda pojede, že) Na tom je i zajímavé, že v pravidlech jsem nic nenašel ... jen šrouby :-)ladous píše:tomarack mi včera pro bočnokolesový parník doporučoval alespoň 2 otáčky za sekundu, tj. 120 a více za minutu. Ty to jistě zamýšlíš pro Tug Towing, takže to budeš muset trochu předimenzovat a laborovat.
Říkal jsem si tak 3-4 za sec, a více pro opravdu zabrání.
Laďouši dík za názor.
Zachovejte paniku :-)
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek