Omlouvam se za zacatecnicky dotaz.
Sestavil jsem stavebnici remorkeru pohaneneho dvema srouby, hridele jsou ulozeny vodorovne (tj. pod hladinou). Myslim, ze jsem pohon sestavil podle navodu, nic jsem snad nevynechal, pouzdro hridele pod tlakem vyplnil vazelinou. Bohuzel pri jizde tece pouzdry do lodi voda - neni to moc, ale tece. Muze nekdo poradit, co s tim? Byl jsem prekvapen, ze pouzdro nema zadne gufero, na koncich je pouze kluzne (mosazne?, bronzove?) lozisko.
Na konci hridele smerem k motoru je montaz nasledujici: konec pouzdra -> prevlecny mosazny prstynek zajisteny cervikem -> spojka na hridel motoru. Nema byt mezi koncem pouzdra a prevlecnym prstynkem jeste nejaky O-krouzek?
Dekuji predem za radu, Zdenek
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Utesneni hridele sroubu
Re: Utesneni hridele sroubu
chyba bude v pouzite vazeline. pokud je prilis husta, zustane u sten pouzdra a kolem hridele se udela zlabek a diky otaceni hridele vzlina voda dovnitr modelu.
doporucil bych ti vymenit vazelinu za vice viskozni, idealni je takova, ktera "stece" v pouzdre na stranu ke sroubu, ale zaroven neprotece kluznym loziskem...
doporucil bych ti vymenit vazelinu za vice viskozni, idealni je takova, ktera "stece" v pouzdre na stranu ke sroubu, ale zaroven neprotece kluznym loziskem...

NeJaToD team
Ještě je možné (pokud lze) udělat domazávání ze 4 mm mosazné trubičky naletované na pouzdru hřídele např: http://www.rcfogli.cz/modules.php?name= ... fullsize=1 Na trubičku pak natáhnout silikonovou hadičku 3/6 mm a zajistit stahovací páskou (stačí obyčejná "elektro" polyamidová). Do "dvacítky" injekční stříkačky dát vazelinu (dávám obyčejnou žlutou, mám pocit s lithiem) a natlačit fest do hřídele. Hadičku pak utěsnit, stačí jakýkoliv kus plastové tyčky pr. 4 mm. Mezi lodní šroub a ložisko dát teflonovou podložku a tu namazat z obou stran silikonovou vazelinou.Ta hřídel na obrázku má jen jedno (spodní) ložisko a do lodi neteklo.
Tady je to v kombinaci s nerezovými kuličkovými ložisky a je to taky OK.
http://www.rcfogli.cz/modules.php?name= ... fullsize=1
Silikonové hadičky jsou trochu vidět u krajních serv.
Tady je to v kombinaci s nerezovými kuličkovými ložisky a je to taky OK.
http://www.rcfogli.cz/modules.php?name= ... fullsize=1
Silikonové hadičky jsou trochu vidět u krajních serv.
Ještě k tomu dotazu - "O" kroužek a gufero. Pokud máš dostatek výkonu na motorech a nevadil by vyšší proudový odběr, pokud by jejich zástavbu umožňovala konstrukce pouzder hřídelí určitě je možné je použít. O tomto řešení by asi více věděli ponorkáři.
Jinak vazelinu, pokud je hustá lze naředit olejem. Jakou vazelinu a jakým olejem je dobré předem vyzkoušet.
Jinak vazelinu, pokud je hustá lze naředit olejem. Jakou vazelinu a jakým olejem je dobré předem vyzkoušet.
Ja osobne pred sezónou hriadele vyberiem, očistím natriem potravinárskou vazelínou a zložím. Počas sezóny pri každej súťaži kvapnem striekačkou ku každému treciemu ložisku, pár kvapiek synt. oleja a mám večný pokoj
Ja som tiez zaciatocnik v lodnom modelárstve a lod som uz tak postavil, aby vnutorny koniec hriadela bol na úrvnou vody. Zvolil som co najdlhsi hriadel (400mm), aby sklon nebol velky a lod ide velmi pekne a nemám ten problem.
Minuly tyzden od kamaráta som dostal jednu malu lodku, ktorá má podobny problem. Naviac sa mi zdá, ze len vtedy ide voda do vnutra, ked pláva dozadu.
Este som to neutesnil, ale dnes to urobime.
Minuly tyzden od kamaráta som dostal jednu malu lodku, ktorá má podobny problem. Naviac sa mi zdá, ze len vtedy ide voda do vnutra, ked pláva dozadu.
Este som to neutesnil, ale dnes to urobime.
- petrhajek20
Nejlepší utěsnění je dát tam o kroužky a mazat hřídel vazelinou ale hodně tekutou.
- petr hájek
mám opačnou zkušenost,tedy netěsněná futra z plastových trubiček a co nejhustší silikonová vazelina....pokud nejde o superrychlík , tam totiž proud vody po čase stejně použije kormidelní pouzdro jako trubku kudy bude čerpat vodu do trupu.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 7602 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Dejv
-
- 0 Odpovědi