Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Kloub antény vysílače

Vše co se týká elektroniky pro lodní modely (RC soupravy, přijímače, vysílače, serva, regulátory, baterie atd.)
Odpovědět
Karolko

Re: Kloub antény vysílače

Příspěvek od Karolko »

Ahoj všem. Chtěl bych použít kloub na anténu vysílače Optic Sport 40 mHz. Budu ji používat pro loď a bylo by dobré, kdybych měl kniply svisle. Kloub jsem schopen si vyrobit, ale nevím jak propojit původní závit uvnitř vysílače a kloub, který bude navrchu vysílače. Nerad bych negativně ovlivnil dosah vysílače. Předpokládám že by měl stačit kvalitní kablík 1,5 mm2, s napájenými oky a přitažený matkami. Uvítám Vaše zkušennosti, nebo nápady. Díky Karolko
Ferda

Příspěvek od Ferda »

Nazdar
jestli tomu dotazu rozumím správně, pak jde o propojení přes kloub,
--pokud bude ovšem kovový, tak je to jen komplikace a nic to neřeší
sice by se dalo dvě hodiny diskutovat o šíření vlnění po vodičích, přizpůsobení a tak dále
jenže v případě vlastností u RC stejně již nějak kompromisních je to jen plácání do vody
Dle mého názoru je proklemování sice možné, ale vliv je v desetinách procenta,
nadto v domácích podmínkách naprosto neodlišitelný

Havránek
FGH_Method
Karolko

Příspěvek od Karolko »

Jde o to jestli výrazně nesnížím dosah vysílače, když anténu s kovovým kloubem propojím kablíkem cca 100 mm. Pokud je to v desetinách procenta, není co řešit.
Zkoušel jsem vysílač držet různými způsoby, ale kloub na anténě mě vychází jako nejlepší řešení.
Díky za reakci. Karel
Netfinity

Příspěvek od Netfinity »

Ahoj a proc nenamontujes kloub primo na misto kde byla antena? K cemu jeste nejake draty? Podivej se jak to delaji vyrobci a budes mit inspiraci http://www.zmmodel.cz/75129-kulkloub-anteny-cockp-sx
Karolko

Příspěvek od Karolko »

To u Optic vysílače nejde, protože závit antény je zhruba uprostřed přístroje, proto to propojení. Jinak bych samozřejmě použil kloub přímo.:-)
Martin B

Příspěvek od Martin B »

Jestli můžu dát tip, já mám u Optika krátkou anténu - "pendrek" z RC servisu (p. Hnizdil) a k němu byl takový doralový nástavec, který je přišroubovaný vevnitř vysílače a na něj již mimo vysílač je přišroubovaný vlastní "pendrek". Myslím si že řešení vysílače s pendrekem je lepší než kloub s klasickou dlouhou anténou.
Netfinity

Příspěvek od Netfinity »

No ja prave myslel ze kdyz si vyrobis kloub sam, ze si jej i prodlouzis. Jinak nadstavec by se dal i vyrobit. Tady na tom webu je ukazka mezikusu, jen to radio predelavali na 2,4GHz http://jezevec.ic.cz/dilna/antena-optic.htm
Karolko

Příspěvek od Karolko »

To mě nenapadlo. Bude to asi nejjednodušší řešení, vyrobit mezikus a pendrek na něj. Díky za nápady.
Karel
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Elektronika“