Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Kloub antény vysílače
Re: Kloub antény vysílače
Ahoj všem. Chtěl bych použít kloub na anténu vysílače Optic Sport 40 mHz. Budu ji používat pro loď a bylo by dobré, kdybych měl kniply svisle. Kloub jsem schopen si vyrobit, ale nevím jak propojit původní závit uvnitř vysílače a kloub, který bude navrchu vysílače. Nerad bych negativně ovlivnil dosah vysílače. Předpokládám že by měl stačit kvalitní kablík 1,5 mm2, s napájenými oky a přitažený matkami. Uvítám Vaše zkušennosti, nebo nápady. Díky Karolko
Nazdar
jestli tomu dotazu rozumím správně, pak jde o propojení přes kloub,
--pokud bude ovšem kovový, tak je to jen komplikace a nic to neřeší
sice by se dalo dvě hodiny diskutovat o šíření vlnění po vodičích, přizpůsobení a tak dále
jenže v případě vlastností u RC stejně již nějak kompromisních je to jen plácání do vody
Dle mého názoru je proklemování sice možné, ale vliv je v desetinách procenta,
nadto v domácích podmínkách naprosto neodlišitelný
Havránek
jestli tomu dotazu rozumím správně, pak jde o propojení přes kloub,
--pokud bude ovšem kovový, tak je to jen komplikace a nic to neřeší
sice by se dalo dvě hodiny diskutovat o šíření vlnění po vodičích, přizpůsobení a tak dále
jenže v případě vlastností u RC stejně již nějak kompromisních je to jen plácání do vody
Dle mého názoru je proklemování sice možné, ale vliv je v desetinách procenta,
nadto v domácích podmínkách naprosto neodlišitelný
Havránek
FGH_Method
Jde o to jestli výrazně nesnížím dosah vysílače, když anténu s kovovým kloubem propojím kablíkem cca 100 mm. Pokud je to v desetinách procenta, není co řešit.
Zkoušel jsem vysílač držet různými způsoby, ale kloub na anténě mě vychází jako nejlepší řešení.
Díky za reakci. Karel
Zkoušel jsem vysílač držet různými způsoby, ale kloub na anténě mě vychází jako nejlepší řešení.
Díky za reakci. Karel
Ahoj a proc nenamontujes kloub primo na misto kde byla antena? K cemu jeste nejake draty? Podivej se jak to delaji vyrobci a budes mit inspiraci http://www.zmmodel.cz/75129-kulkloub-anteny-cockp-sx
To u Optic vysílače nejde, protože závit antény je zhruba uprostřed přístroje, proto to propojení. Jinak bych samozřejmě použil kloub přímo.:-)
Jestli můžu dát tip, já mám u Optika krátkou anténu - "pendrek" z RC servisu (p. Hnizdil) a k němu byl takový doralový nástavec, který je přišroubovaný vevnitř vysílače a na něj již mimo vysílač je přišroubovaný vlastní "pendrek". Myslím si že řešení vysílače s pendrekem je lepší než kloub s klasickou dlouhou anténou.
No ja prave myslel ze kdyz si vyrobis kloub sam, ze si jej i prodlouzis. Jinak nadstavec by se dal i vyrobit. Tady na tom webu je ukazka mezikusu, jen to radio predelavali na 2,4GHz http://jezevec.ic.cz/dilna/antena-optic.htm
To mě nenapadlo. Bude to asi nejjednodušší řešení, vyrobit mezikus a pendrek na něj. Díky za nápady.
Karel
Karel
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek