Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Rychlík trochu jinak a RC kluzák Kolibri - staví T.Vilcsek

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Kato

Re: Rychlík trochu jinak a RC kluzák Kolibri - staví T.Vilcsek

Příspěvek od Kato »

T.Vilcsek píše:Taky si nekdy rikam, jestli to foceni a psani mi jeste stoji za to. Myslim za tu´ztratu casu. Ale zase neci vyfotim a napisu, aspon se neco deje.
Nezlobte se na mě, za to co tady teď napíšu, ale nedá mi to.
Spousta lidí se Vám snažilo dobře poradit, nebo odradit od vašeho postupu stavby,
ale stejně se ty rady minuly účinkem.
Promrhal jste materiál, který jistě nebyl zadarmo, zabil jste svůj čas,
nemluvě o času lidí, kteří se tomu tady věnovali s Vámi
a pokud si někdo dovolí napsat kritiku, napíšete dotčené poznámky.
Ve Vašem případě jde opravdu o ztrátu času i Vašeho kreditu na veřejnosti,
neb toto fórum je veřejné a nečtou ho jen lodní modeláři.

S pozdraven, Kato.
T.Vilcsek

Příspěvek od T.Vilcsek »

Chtěl bych se zeptat Kata, jestli toto považuje za kritiku:

"Připomenul si mi studentská léta, kdy jsem prodával v marketu počítače a přišli lidi, že chtěj nějaký počítač, ale že jim stačí co nejlevnější, že to je jen pro děti na hry. Vždycky jsem jim říkal, že to je právě to nejnáročnější na vybavení a tím pádem nejdražší. "

"de je vysledek reality. Za 5 korun dostanes sumaka a housku, ale nenajis se. Taky sa 5 korun dostanes elektromotor, ale bude rychly ako zelva, kdyz bude v lodi. Tak prihod petku a aj rychlik bude lepsi. Staci cinska obezka "
Kato

Příspěvek od Kato »

T.Vilcsek píše:Chtěl bych se zeptat Kata, jestli toto považuje za kritiku:

"Připomenul si mi studentská léta, kdy jsem prodával v marketu počítače a přišli lidi, že chtěj nějaký počítač, ale že jim stačí co nejlevnější, že to je jen pro děti na hry. Vždycky jsem jim říkal, že to je právě to nejnáročnější na vybavení a tím pádem nejdražší. "

"de je vysledek reality. Za 5 korun dostanes sumaka a housku, ale nenajis se. Taky sa 5 korun dostanes elektromotor, ale bude rychly ako zelva, kdyz bude v lodi. Tak prihod petku a aj rychlik bude lepsi. Staci cinska obezka "
V těchto případech bych řekl, že to patří víceméně mezi užitečné rady.
Vyrozuměl jsem doufám správně, že v případě stavby toho vodního kluzáku mělo jít o model pro čistě rekreační poježdění, ale od samého začátku se tu říkalo, že to asi fungovat nebude a že některé zvolené komponenty (pokud možno nejlevnější) nejsou pro daný typ modelu vyhovující.
Krátce - někdy ta levná varianta není ta nejvhodnější. ...a taky - dobrá rada nad zlato.

Když Vám tu někdo radil, že pokud chcete stavět model pro rekreační poježdění, je pro to vhodnější rybářská loď, určitě Vám tím nechtěl říct, že se máte raději věnovat rybaření, ale že daná sestava, kterou jste tu prezentoval se spíše hodí pro kutr, tam je opravdu jedno, co doma máte zrovna k dispozici.

Toť asi vše.
T.Vilcsek

Příspěvek od T.Vilcsek »

Obrázek
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

No jsme asi všichni zvědaví Tome jestli s tím kluzákem taky mrskneš do rohu , protože se Ti to třeba nepovede zalítat.Něco Ti navrhnu.Pošli mi toho kluzáka zkusím ho zajet.I když není počasí, u nás je voda, která vydrží nějaký stupeň a tak bych do toho hydra dal nějaký lepší motor a baterky.Jde mi o to, že to abych dokázal to ,co tady komentuji u tvých příspěvků.Motor mám ještě z Efeserky, když je moje dcery jezdily a baterky taky nějaký najdu.
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Lidi nevíte, kde je ten příspěvek z Hamburku o miniměstečku?
T.Vilcsek

Příspěvek od T.Vilcsek »

Pepo, s tím hydrem máš pravdu. Jde to zajet. Teď jsem udělal pár věcí podle rad Svátě a zaslepil jsem tu díru vzadu aby do otoho netekla voda. Chybí koupit baterky, mám je asi všechny vadné. Ale nic velkého si od toho neslibuju, když do toho nastrkám dohromady 12 AA baterek tak je to prostě přetížené. Motor už jsem dal tak, jak mi poradil Sváťa a je to lepší.
Ale je na tom jasně vidět, že to chce úplně jiné baterky a motor, regulátor, nabíječku a do toho se mi opravdu nechce. Před začátkem stavby jsem to viděl na youtube na nějakém videu jezdit celkem obstojně s jednoduchou výbavou a to se mi prostě zatím nepovedlo. Zkusím zatím jenom ty nové baterky.
T.Vilcsek

Příspěvek od T.Vilcsek »

Větroně se snažím stavět přesně podle návodu a nákresu, snad nic nezkazím. Nikdy jsem žádné letadlo nezalítával, takže se na to těším. Materiál chodím nakupovat k Pavlovi Vítovi který je zkušený letecký modelář, takže na rady bych šel asi k němu. Větší problém vidím v tom, že je to svahový větroň a tady v blízkosti žádné pořádné kopce nejsou. Ta stavba není chvilkový křečovitý nápad, chtěl jsem s tím začít už dříve.
vegetak

Příspěvek od vegetak »

je to tohle a stojí to za to :cool:

http://www.miniatur-wunderland.com/

video je hned na hlavní straně, tyhle stránky čtou i děti školního věku tak prosím smažte ten odkaz kde se potvrzuje 18 let :mad:

Lubor
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

vegetak píše:tyhle stránky čtou i děti školního věku tak prosím smažte ten odkaz kde se potvrzuje 18 let :mad:
Souhlasím, mažu... Odkazy na stránky pro 18+ sem opravdu nepatří, byť by měly sebelepší modelářský obsah.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
T.Vilcsek

Příspěvek od T.Vilcsek »

Obrázek

Obrázek
vegetak

Příspěvek od vegetak »

zde je celá tv k vláčkům v Hamburku

http://www.youtube.com/watch?v=ACkmg3Y64_s

Díky za smazání odkazu

Lubor
PKsoo

Příspěvek od PKsoo »

T.Vilcsek píše:portal/img/gallery/600_1324025873.jpg

Na tento šroub to i ve vaně jenom jenom máchá vodu, nemá to žádný tah. Když jsem použil poloviční (s poloviční plochou listu) začalo to konečně tahat. Ale pořád to není ono.

Chtělo by to silnější motor i baterky.
Necital som to cele, ak sa opakujem ospravedlnujem sa, ale pri pohlade na tu elektroinstalaciu mi srdce nedovoli Ta na nu neupozornit. Verim ze s tym spinacom si to nemyslel zle,ale videl si uz dakedy kontakty v takomto mikrospinaci ? Ja len aby sa Ti nestalo ze zrazu motor nepojde vypnut kvoli specenym kontaktom. S tymi lustrovkami si koledujes akurat o to ze si pre tu lodku zaplavas do stredu jazera, na srobovanych spojoch sa najcatejsie odpaluju kontakty naviac kable su moc tenke. Ja neviem ale ked vezmem pajku mam motor prepajkovany rychlejsie ako ked sa mam trapit s vyjazdenymi srobami v cokolade. A antena omotana okolo prijimaca uz asi koment ani nepotrebuje, to si dufam uvedomujes ze takto to byt nemoze. Tymto nic neusetris, nakoniec ak budes chciet aby to jazdilo aj tak budes musiet kupit to co tam ma byt, naviac reglerom usetris hmotnost pretoze nebude treba prijimacovky.
T.Vilcsek

Příspěvek od T.Vilcsek »

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Snek

Příspěvek od Snek »

Ahoj, doufám že k servu v trupu ještě doděláš pod krajní packy špalíky na přišroubování.
Taky mi připadá z fotky trupu že nemáš uchycené bowdeny a let nedopadne dobře ......

Todle je letadlo, jakákoliv mechanická závada a vůle v řízení znamenají začít stavět nový model ..

Netuším zda je to navíc tvůj první model, pokud ano měl jsis vybrat něco klasického pro začátečníka a hlavně pak sehnat kolegu/kamaráda co ti to pomůže seřídit a zalítnout.
Modelařím pro radost, ne pro specializaci na danou kategorii modelů.
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
T.Vilcsek

Příspěvek od T.Vilcsek »

Serva jestě připevním z opačné strany. Ty lanovody drží dobře, je to přichycené uvnitř a není to tam vidět. Mechanické vůle nejsou žádné, výchylky jsem nastavil podle návodu, výškovka + - 8 mm, směrovka + - 25 mm.

V návodu je věta „Lehce opravíte na na letních dětských táborech“, tak jsem to považoval za začátečnický model. Kolegu na zalítávání nemám.

Který model je podle tebe začátečnický a proč zrovna tenhle není?
PKsoo

Příspěvek od PKsoo »

Zaciatocnicky je, aj ked si nemyslim ze lietadla bez motora su vhodne pre zaciatocnika. Kamen urazu je ze je to drevo, cize staci zavada na zaklade ktorej ak to zapikujes zostanu z modelu iba triesky. Na zaciatocnika je ideal model z EPP, daco ako Elektrotrener od Reicharda so sklopnou vrtulou alebo daco ako Easy - star od multiplexu s tlacnym pohonom, je uz aj vela cinskych variacii Floater jet, Beta 1400 atd. Model s usatym kridlom ma vyhodu ze odpusti velmi vela chyb v riadeni, ale ja byt tebou tak to omotorujem :) a bacha na pady :)
Snek

Příspěvek od Snek »

Pokud viím snahu stavět, tak určitě mezi začátečnické letadlo považuji poslušný ušatý větroň typu Tracy a spol.
http://rcmm.sweb.cz/tracy.htm http://www.svorsystem.ic.cz/?p=products ... Name=tracy

Plánek na větroňě tohoto typu určitě někde najdeš, nebo někdo zkušenější dá odkaz kde hledat.

Moji srdeční záležitostí je lahodící oku je free dostupný "Guppy" který je krásný na pohled, ale POZOR nemá pořádné uši, takže pro začátečníka nevhodný http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... 755&page=2

Nenech se odradit, že bezmotorové letadlo není vhodné, není to pravda pokud máš gumicuk. V našem MK Frýdek když existoval kroužek pro děti se s Tracy a gumicukem začínalo.

Samozřejmně pokud gumicuk nemáš, tak china stříďák s vrtulí je levnější než kupovat ten gumicuk.

Radit EPP větroně typu Flop a nebo Elektrotrenér je fajn, jsou super, ale nezamodelaříš si, což předpokládám je tvoje snaha/záliba. Většina leteckých modelářů je dnes defakto jen lítači ;) No a lítač v žádném případě "dřevěné letadlo" nedokáže nebo nechce postavit :)

Po pádu "dřevěného subtilního" letadla lze posbírat "třísky" a provést rekonstrukci stejně jako u EPP, jen je pracnější, viz můj pád na mechanickou závadu z cca 350m kolmo do pole :)
https://picasaweb.google.com/1083609712 ... geHbo-zxeg
(Větroň opět spolehlivě létá, byť podle fotek to vypadalo na vyhození do popelnice)

Každopádně POTŘEBUJEŠ NUTNĚ kolegu kamaráda který ti to pomůže seřídit a hlavně zalétnout !!! Ušetříš si mnoho sklamání a času. Poptej se u Pavla kde je poblíž tebe nějaký letecký klub/kroužek/skupina lidiček a zkus se poptat zda někdo nepomůže. Pokud příjdeš s vlastnoručně postaveným větroněm, tak myslím že minimálně na "Dino letišti" u Orlové (Sgames), "na Fialové louce" (Pavel), nebo u nás v Bašce (Šnek) ti rádi pomůžou sami nebo nakontaktovat na ochotného zkušenějšího kolegu.
Snek

Příspěvek od Snek »

Čtu to po sobě a vidím překlepy a ujetý sloh věty, prosím ignorovat, jsem myšlenkama jinde :)
PKsoo

Příspěvek od PKsoo »

Snes

s tou stavbou a lietacmi mas pravdu, dnes uz malokto stava. Ja som si to takto hovoril aj na zaciatku, ale ked som rozmlatil model ktory som staval kedysi davno pred 20 rokmi na kruzku pol roka, vtedy slo o uputanca na 2,5 cm3, Zostal z neho neopravitelny dreveny srot. Po 10 rokoch ked som sa k modelarcine vratil som samozrejme ako tvrdohlavy novacik po 2 lodkach chcel skust RC lietadlo a kupil som si bez rady inych jazdeneho Zlina 50. Netusil som ako to soferovat ale siel som a tak to aj dopadlo, prvy skoro let a bol z neho srot. Potom som si nechal poradit a kupil som si simulator na PC s trapnym FMS ktory ma to naucil. Zobral som trapne samokridlo z EPP, sup do vzduchu a letel som. Ked sa s tym aj rachne, bud sa to odrazi od zeme alebo to je za 5 min na ploche opravene. Dnes v dobe Easystarov a jemu podobnym nie je co riesit, ono na prvy pohlad to moc usate nie je, ale v lete pod tou letovou vahou sa to kridlo tak vyformuje ze je z toho skoro tvar U. Naucil som s tymito hotovkami lietat uz dvoch kamaratov a treti sa uci s Betou 400.
Tymto som chcel iba vyjadrit moj nazor, ze najskor nech sa kazdy nauci lietat s lahko opravitelnymi gulickami a popri tom moze stavat modelarcit daco kvalitne a vacsie napr. aj metilove alebo benzinove.
Elektrolety su vyborne v tom ze clovek sa nauci pracovat s plynom, co vela ludom ktori ich preskocili uz na prvy pohlad chyba a lietaju bud plny plyn alebo ziadny a ja sa iba schovavam za auta :D
PKsoo

Příspěvek od PKsoo »

Snek prepac to skomolenie nicku, aj mne sa tie klavesy dajako vymienaju :D
T.Vilcsek

Příspěvek od T.Vilcsek »

Právě pro začátek jsem chtěl stavět něco bez vrtule. Představoval jsem si to tak, že s tím vrtulákem napoprvé spadnu do země, zlomím vrtuli a zničím motor. Proto jsem chtěl začít svahovým větroněm. Vylezu na kopec, nastavím výchylky na rovně, hodím a uvidím.
Zkoušel jsem to jemně hodit před barákem bez RC, kousek to letí a potom kolmo spadne. Mírně prasknul trup tak jsem ho znova slepil. Ty serva musím připevnit i z opačné strany, pootočily se, na lodích to nevadilo (zatím mi žádná nespadla).
T.Vilcsek

Příspěvek od T.Vilcsek »

Je lepší lítat v létě? Myslím jako že je teplejší vzduch a ten toho větroně nadnáší?
Luděk

Příspěvek od Luděk »

Odkud jsi se vyskytl ?

Co takhle vzít literaturu typu "učebnice pilota".. tam se dozvíš cosi o rychlosti, vztlaku, AoA, klouzavosti a jejich zákonitostech.

První model jsem měl půjčený větroň V2 jako ty. Následný byl hormoplošný motorák V2, pak jsem přidal rovné křídlo s křidélky.

Toto se dočteš i na starém webu Pelikána. Měl jsi začít houboletem, ušetřil by sis zklamání.
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

,, kousek to letí a potom kolmo spadne,,

tak to je klasika se kterou by ti pomohl každý letadýlkář ..... neseřízeno nevyváženo ....... těžiště je moc vzadu.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“