Jelikož mám několik plastových modelů schopných plavby vzhledem k velikosti, sháním nějaké vhodné motory. Např. prázdný trup NS Savannah 1:380 uveze 8x AA NiMH. Na napájení stačí 4-6, zbytek váhy motor, a další RC výbava. Motor pohání šroub o průměru 14mm, měl by mít otáčky pro modelovou rychlost asi 2000 ot/min., kvůli rezervě ve výkonu na tak malý model, to může být i 2x tolik.
Když prohledávám obchody, tak je dost těžké něco vhodného najít, většinou to má dost šílené otáčky, pokud se mi tuhle dost podstatnou informaci vůbec podaří dohledat (mám přitom pocit, že většina modelářských obchodů prodává ty motory spíš jako kdyby to byly brambory, žádné techn. info.). Kdysi jsem pořizoval Mabuchi R380, ale i ten točí poměrně dost, navíc je i tak příliš veliký. Další možností jsou motory ze serv, akorát těžko zjistím, kolik točí - dá se to nějak jednoduše změřit? Vím, že se to dá zpřevodovat, ale raději bych se tomu vyhnul.
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
vhodný malý nízkoot. motor pro malé modely?
Re: vhodný malý nízkoot. motor pro malé modely?
myslím, že tady by jsi mohl najít co hledáš http://www.acdc-audio.cz/minimotory.html
když si rozklikneš ten excel na začátku, tak uvidíš specifikace, včetně otáček naprázdno a pod zátěží...
btw. ma stejné motory i s převodovkami (ty používám pro navijáky...)
když si rozklikneš ten excel na začátku, tak uvidíš specifikace, včetně otáček naprázdno a pod zátěží...
btw. ma stejné motory i s převodovkami (ty používám pro navijáky...)

NeJaToD team
Bezva, moc díky, B8 bude asi to pravé :-)
Kupodivu, mám to kousek od baráku, dokonce tam občas proběhnu i kolem přesně po té silničce... Jen tam asi není nic zvenku vidět.
Kupodivu, mám to kousek od baráku, dokonce tam občas proběhnu i kolem přesně po té silničce... Jen tam asi není nic zvenku vidět.
je to garaž u domku, má tam i hodně světelných led pásků různých barev. motory před předáním odzkouší zda jsou v pořádku. velmi solidní "podivín" (myšleno v dobrém...)

NeJaToD team
- petr hájek
jsou to stejné motory co jsou v mikro a submikro servech a používám je též ve svých mikrouších už od prvních pokusů, jediné co vyloženě nesnáší je chod na prázdno v otáčkách se jim odfrézují kartáčky a ty jsou z fosforbronzu jak vlas silné......
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
- petr hájek
musím se opravit ....poránu mi nějak poskočilo oko a viděl jsem místo G8 .....G3 což je ten ze serv mini .
G8 je klasická 130ková řada běžně sehnatelná a do mých ,,malomodelů,, příliš velká nicméně i tak bych dal pozor na kartáčky ...130 mívají jen fosforbronzové plíšky (zkušenost z autodráh) .
G8 je klasická 130ková řada běžně sehnatelná a do mých ,,malomodelů,, příliš velká nicméně i tak bych dal pozor na kartáčky ...130 mívají jen fosforbronzové plíšky (zkušenost z autodráh) .
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek