Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

artesanía latina marina II

Hodocení stavebnic a plánů.
Hodnocení musí obsahovat pouze vlastní zkušenost.
Uvádějte klady, zápory, problémy a poměr "cena/výkon"
Odpovědět
machacek

Re: artesanía latina marina II

Příspěvek od machacek »

prosím o radu sonduju co k vánocům a na modely lodí jsem objevil rybářsky kutr od artesanía latina pod názvem Marina II jde mi o to nikde se mi nedaří zjistit nic o případné předloze jestly se jedná o maketu a nebo je to jen fantazie vyrobce .A jestly má někdo skušenosti se stavebnicema od této firmy,případně porovnání s modely od biling boats popřípadě deans marine.Můj výběr Marina II od al nebo banckert a pod od bil.boats případně schnellboot od italeri ?Co byste vybrali vy ?předem děkuji za radu.Macháček
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Myslím že fantázia výrobcu ten model nie je...

http://www.modelismonaval.com/magazine/ ... abrico.htm

Je to typ rybárskej lode charakteristický pre oblasť Biskajského zálivu, konrétnjšie Cantabrie.

Čo sa týka výberu stavebnice od Artesania Latina, k tomu sa vyjadriť neviem.
Ostatné vytipované stavebnice sú v pohode ( Banckert - Billing Boats) až výborné ( Schnellboot - Italeri).

Evidentne sa ale jedná o značne odlišný charakter stavebníc.
Zatiaľ čo Italeri je plastikový kit s perfektnými detailami ktorý "stačí" čisto zlepiť, trochu pretmeliť spoje a pekne nastriekať , BB ma trup z ABS a nástavby z plastu a dreva ( link na manuál )
http://www.billingboats.com/instruction ... uction.pdf, tak AL je klasická lodná modelárčina tzn. lišty, rebrá, preglejka a s tým spojené pracovné postupy.

Takže, ako sa vraví ... je to na vkuse jednotlivého soudruha :)

Italeri je rana na istotu, ale niekto vojenské lode nemusí.
PeterP
machacek

Příspěvek od machacek »

Diky za tvůj názor zatim se také přikláním k schnellbootu i když mě lákala i ta stavebně náročnější marinaII ale včera se mě podařilo najit na you tube jedno video na vodě a na můj vkus my přijde dost nestabilní.Nejspíš má hodně těžkou nástavbu.A po přečtení tady na monaku o stavebnicich billing boats o nutnosti dokupování maketovych doplnků,asi vyhraje ten schnellboot.
machacek

Příspěvek od machacek »

Pro případné zájemce o skouknuti toho videa stačí na youtube zadat do vyhledávače marina II artesania latina.Pepa
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

pokud chceš toho schnellboata a máš cestu do prahy, tak ti dopiručím krámek u zastávky tramvaje č. 9 "na chmelnici", je tam malé modelářství a tento model mají za výlohou. zaujal mě asi před 3 týdny a šel jsem se podívat dovnitř. když zjistil že koukám na schnellboata tak hned nabídl slevu když si ho vezmu. asi ho tam má delší dobu a chce se ho zbavit ;)
Obrázek
NeJaToD team
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

nakonec jsem našel i vizitku toho obchodu, nedělám reklamu, neb ho neznám a nic jsem tam nikdy nekoupil, jen ten schnellboot mě zůstal v paměti...

http://www.bilek-eshop.cz/cz/kontakt
Obrázek
NeJaToD team
TomHlach

Příspěvek od TomHlach »

Tak schnellboota od italeri mám také objednaného, pro radost rodičů musím dělat jakože to bude velké překvapení pod stromečkem :D Jiank určitě bych ptoom ocenil nějaké poznatky např o rozložení váhy.
Má pomalu se rozrůstající flotila:
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavebnice a plánky“