Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Bismarck

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
romank52

Re: Bismarck

Příspěvek od romank52 »

petr hájek píše:a bude otvírat možnosti pro ,,postkšeftmeny,, kteří jednotlivé díly nakoupí s vidinou odprodeje se ziskem neštastníkům-skutečným zájemcům, kterým jednotlivá čísla uniknou.
Presne tak to funguje v Nemecku, vid:
http://www.ebay.de/sch/smokie500/m.html ... 4340.l2562
Snark

Příspěvek od Snark »

Já bych to s dovolením, neviděl tak dramaticky. Jistě, cena přes dvacet tisíc a necelé tři roky čekání na výsledek je dost. Jenže Bismarck a v měřítku 1:200 (!), to už stojí za úvahu. Na našem trhu je podobná stavebnice s plastovým trupem od Aero-nautu za cca 12 260 korun, ale nástavby a detaily- žádná sláva. A hotové modely ve stejném měřítku? Graupner cca 33 000. Asi tři nebo čtyři čínští výrobci s cenami od 25 000 výše a s detaily opět nic moc. Americká Fine Art Models s trupem dlouhým 132 cm, je asi absolutní špičkou co do provedení. Jenže cena? 14 500 dolarů +poštovné a patrně i clo. To znamená cca 250 000Kč! No,nekupte to za ty peníze!
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

http://81.169.175.242/bilder/katalog/296/1539990.jpg
tak tohle bych viděl jako schůdnou cestu , bez 3let čekání a za cenu dalo by se říci srovnatelnou.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Snark

Příspěvek od Snark »

Přesně tytéž fotky měla na svých stránkách italská firma Moduni před zhruba dvěma lety. Slibovala limitovanou serii pro zájemce, kteří si včas objednají. Dodávat měli začít za půl roku,Tehdejší cena byla něco kolem dvaceti tisíc korun. Poslal jsem jim objednávku a tím to také skončilo. Nabídku se stránek odstranili a pokud vím , ani to nijak nevysvětlili. Vypadá to dobře a vzhledem k tomu , že jde o plastový kit ,detaily budou určitě perfektní. Když uvážíme měřítko.
Shi-So

Příspěvek od Shi-So »

Vi nekdo zda to bude vychazet po tydnu, nebo po 14 dnech?
NA sesitu je 14 dnu, ale v te reklame bylo tyden? Vedel by nekdo?
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

petr hájek píše:http://81.169.175.242/bilder/katalog/296/1539990.jpg
tak tohle bych viděl jako schůdnou cestu , bez 3let čekání a za cenu dalo by se říci srovnatelnou.
Ukazje se mi jen obrázek nedostavěné lodě, jak tomu Tvýmu odkazu mám rozumět?
Snark

Příspěvek od Snark »

Shi-So píše:Vi nekdo zda to bude vychazet po tydnu, nebo po 14 dnech?
NA sesitu je 14 dnu, ale v te reklame bylo tyden? Vedel by nekdo?
První dvě čísla po čtrnácti dnech a ty další každý týden. Zadej si ve vyhledávači: Build the Bismarck. Nějaký Kanaďan tam má fotky jak stavěl trup.
petr hájek

Pepa Darvaš píše:
petr hájek píše:http://81.169.175.242/bilder/katalog/296/1539990.jpg
Ukazje se mi jen obrázek nedostavěné lodě, jak tomu Tvýmu odkazu mám rozumět?
http://kampfgruppe144.blogspot.com/2009 ... low2b.html
tedy doplním detailněji.....
jinak stačí zadat bismark 1/144 a googlík nahledá více...
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Taky jsem zachytil informaci, všiml jsem si reklamy v TV (ČT4), stavebnici jsem poznal, před časem jsem jí (a reportáž o stavbě) někde viděl na webu. Časopis za 29, to mi přišlo nějak neuvěřitelně levné, ale neřešil jsem to a hodil za hlavu. Teď už mám tedy jasno a po prozkoumání informací zaujímám skeptický postoj jako řada jiných. Přijde mi to spíš jako tahání peněz z kapes nezkušených nadšených, než seriózní počin.

Stavebnice sice hezká (otázka jak je to s kvalitou), ale za těch podmínek.... Sice pravda že kompletní stavebnice se prodávají za podobné ceny a realizace makety taky běžně zabere několik let (pokud člověk není v důchodu a nedělá na tom od rána do večera) ale přesto mi to přijde poněkud neadekvátní a domnívám se že srovnatelný model lze za podobnou cenu a čas zrealizovat lepšími cestami. Dřevo jako materál je sice příjemné na práci, ale ne na vše je zrovna nejvhodnější (zejména členité nástavby). Pro statický model dobré, na plovoucí to určitě úspěšně upravit půjde, ale přeci jen to nebude nejoptimálnější cesta, výhodnější by bylo použít jiné technologie a materiály. Pro zkušené modeláře pomýšlející na na realizaci větší makety válečné lodě je jistě dost vhodnějších cest. Pro nezkušené začátečníky je zas tak složitý model příliš velkým soustem, to by opravdu chtělo něco výrazně jednoduššího, lacinějšího a rychleji realizovatelného.

Ještě pár osobních argumentů proti. Nemám rád stádnost a nemusím mít stejný model jako x dalších lidí. Bismarck je krásná loď, ale jako modelová předloha neskutečně profláknutá. Jednou bych si chtěl postavit větší plovoucí model válečné lodi, jak to nakonec dopadne netuším, ale jasno mám v tom že to určitě nebude Bismarck a že na to půjdu odlišnou cestou. Nyní stejně zcela postrádám kapacity (práce, jiné zájmy), už několik let mám doma několik modelů rozestavěných, další plány v hlavě a realizace v nedohlednu.
Josef

Příspěvek od Josef »

Ahoj všem, chci se zeptat zda někdo kdo vlastní první číslo BISMARCK a nebude jej stavět jestli by jej neprodal.Dnes jsem konečně sehnal dvojku a další asi již nepropásnu.Cybí mi pouze první číslo. Takže pokud jej někdo může obětovat nebo alespoň kopii vypálených dílu.To by také stačilo,už bych si to vyřezal.
Díky Josef
Kato

Příspěvek od Kato »

Josef píše:Ahoj všem, chci se zeptat zda někdo kdo vlastní první číslo BISMARCK a nebude jej stavět jestli by jej neprodal.Dnes jsem konečně sehnal dvojku a další asi již nepropásnu.Cybí mi pouze první číslo. Takže pokud jej někdo může obětovat nebo alespoň kopii vypálených dílu.To by také stačilo,už bych si to vyřezal.
Díky Josef
Ahoj.
Nepředpokládám, že se prodají všechny výtisky. Ty neprodané se vrací zpět distributorovi.
Stálo by za to tam zavolat a zjistit, co se s tím děje dál a jestli by se to od nich nedalo odkoupit.
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Josef píše:Ahoj všem, chci se zeptat zda někdo kdo vlastní první číslo BISMARCK a nebude jej stavět jestli by jej neprodal.Dnes jsem konečně sehnal dvojku a další asi již nepropásnu.Cybí mi pouze první číslo. Takže pokud jej někdo může obětovat nebo alespoň kopii vypálených dílu.To by také stačilo,už bych si to vyřezal.
Díky Josef
neni to tak dlouho (cca 2-3 dny) co jsem si vsiml prodejce prvniho dilu na aukru... je mozne ze jich tam bude vice...
Obrázek
NeJaToD team
Pepa Darvaš

Napiš mi na S.Z. nebo na můj meil adresu já Ti ty žebra hodím do obálky a pošlu Ti je.Domníval jsem se, že ten trup bude levnější jenže, když jsem si prostudoval odkazy co jsou zde uvedeny, vzdal jsem to.Je tam spousta výstuží a podpěr, které se mi zdají úplně zbytečné a tím pádem i prodražující celý trup.
baxi.bax@seznam.cz
jsyrovat

Příspěvek od jsyrovat »

FYI, pokud někdo má zájem, tak 140 dílů je ke koupi na eBay.de: http://www.ebay.de/itm/ws/eBayISAPI.dll ... 05195.html
pavel.dvorak

Příspěvek od pavel.dvorak »

Zdravim, jsme tu novej. Proto kteri to budou cist tak me hned nekamenujte.

V jednom obchodaku jsem se zastavil koupit cigara, zahlidnul jsem lod Bismarck vcetne stavebnice za 29 Kc tak jsem neodolal. Koupil jsem 1 cislo, 2 cislo a tak dale az do posledniho vidani. Nedalo mi to a tak jsem zacal hledat ruzne clanky o tomto modelu. Moc toho teda neni. Nasel jsem i Vase stranky, a tam je nejake povidani o modelu.
Hodne odkazu, ale nikde se nemohu dopidit do konce, na jednom odkaze je docela popsany dobre stavba lode, ale konci u cisla 80, http://www.buildthebismarck.co.uk/modelframe.htm :-( dale neeeeeeeee.
dalsi odkaz je:
http://www.modelboatmayhem.co.uk/forum/ ... pic=4024.0
ale tam se dostanu jen na dve stranky. Dale se musim registrovat. Pokousel jsem se o registraci abych kouknul dale jak probyha stavba, ale nejak mi to nejde :-( nedostal se tam nekdo?
Dale se chci zeptat, sice je to daleko, ale pokud by to vyslo kompletne co bych tak mohl pouzit za motory a dalsi veci co je potreba k tomu? Abych z toho mohl udelat RC model.

Jeste jednou se omlouvam, jsem novacek tak tomu nerozumim!

Dekuji za odpoved Pavel.
Tada9

Příspěvek od Tada9 »

stavba lodi je detailně popisována v časopisu přiloženém k samotným dílům, tak co jsem se díval na návod v prvním díle, tak by to měl zvládnout i lehce retardovaný cvičený opičák
Improvizace - základ života
pavel.dvorak

Příspěvek od pavel.dvorak »

To sice je, ale treba se podivat jak to bude celkove vypadat a pak treba premyslet do predu co a jak udelat.
piluk

Příspěvek od piluk »

Jelikož jsem se o této (stavebnici) dozvěděl až teď, starý čísla neseženu a chci ušetřit :-) ... Začínám překreslovat zatím vydané díly a v příštím týdnu je začnu vyrábět.
Jak jsem na to předběžně koukal, nebudu to dělat tak rozporcované jako to má orig. a některé kusy budou vcelku.
Kdyby měl tedy někdo zájem a chtěl nějaký číslo vyjet, případně všechny, neměl by to být problém...
Co jsem předběžně počítal, tak do litra by mohla být celá kostra trupu...
V budoucnu jsem se rozhodl, že budu kupovat jen ty vydání, kde budou díly, které se nevyplatí vyrábět v poměru Cena/Kvalita/náročnost výroby...
MC76

Příspěvek od MC76 »

V posledním dílu byl mobil a email, pokud si chceš objednat číslo/a které jsi nestihl. Maximálně 8 čísel + 191 Kč poštovné. Jestli to funguje nevím.
Pepa Darvaš

Nevadí Ti, že to má taky nějaký autorský práva?překresli si to pro sebe a nikomu to nenabízej.
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

A čím porušuje autorská práva? Pokud vezme plán, z něho překreslí žebra do 3D a následně je vyřeže tak ho ničím neporušuje.
Pokud by získal 3D výkres a z něj to sekal tak je to něco jiného, ale toto je jeho práce. Stejně jako si někdo vezme plán lodi a překreslí ho (udělá jinak, lépe rozkreslí detaily) tak se jedná o jiný výrobek a práva následným kopírováním a prodáváním neporušuje.
Obrázek
NeJaToD team
Karolinus I

Příspěvek od Karolinus I »

Pepa Darvaš píše:Nevadí Ti, že to má taky nějaký autorský práva?překresli si to pro sebe a nikomu to nenabízej.
Nechte už autorský práva spát, je každého věc jak s tím naloží !
A je To . . . .!
Morpheus141

Příspěvek od Morpheus141 »

Karolinus I píše:
Pepa Darvaš píše:Nevadí Ti, že to má taky nějaký autorský práva?překresli si to pro sebe a nikomu to nenabízej.
Nechte už autorský práva spát, je každého věc jak s tím naloží !
Mluvil bys jinak, kdyby někdo okopíroval tvou věc a dál ji šířil a ty tím přicházel o nemalé procento zisku :) ale to je česká klasika :D pokud to nepáli mne, tak je to vlastně správné :D :D :D
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... :)
petr hájek

a největší česká klasika je mít nápad , nemít na jeho realizaci znalosti, na jeho zadání a ochranu peníze , ale nebýt dostatečně soudným a přijmout dobře míněné rady a nabídky pomoci s realizací....;) a na konec se urazit :D
petr hájek

jinak se omlouvám za OT, myslím že docela dobré by bylo k tomuto modelu mít na výběr i laminátového trupu.......
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“