Ahoj,
nějaký čas si pohrávám s myšlenkou vyrobit takový ten válec, který utáhne člověka ve vodě. Používají to potápěči, aby nemuseli kopat nohama. Jezdí to rychlostí okolo 5 km/h a vydrží to asi hodinu. Ty nejlepší mívají psáno 250W, dávají do toho Pb Gelové akumulátory 12Ah.
Už několik hodin hledám na netu nějaký vhodný motor, myslel jsem, že z ventilátoru auta by mohl stačit, ale nikde nemůžu sehnat pořádně nějaké parametry - výkon, rozměry, otáčky, ... . Zmiňovanou rychlost 5km/h bych rád dosáhnul nebo i trochu trumfnul (na úkor výdrže), takže bych potřeboval opravdu nejméně těch 250W. Mohli byste mi v tomto poradit?
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
elektromotor pro "podvodní skůtr"
Re: elektromotor pro "podvodní skůtr"
Ahoj,
jednu takovou hracku jsem mel u sebe na servis. Motorek tam byl sice dost velky, neidentifikovatelny, asi jako motorek z auta co se pouziva jako ventilator v interieru, ale hlavne to melo dost silnou prevodovku. Sroub mel prumer odhadem 20cm. Vrtuli v podstate neslo skoro roztocit bez motoru. Cele to bylo rozdeleno na 3 skoro utesnene komory. Prevodovka, motor, baterka. V riditkach byl zabudovany magneticky spinac. Tzn na konci pohyblive casti spinace byl magnet, ktery spinal magneticky snimac v oddelene utesnene casti. Celkem chytre to bylo vymyslene.
Tak at se ti pri stavbe dari.
Hoj Dalibor
jednu takovou hracku jsem mel u sebe na servis. Motorek tam byl sice dost velky, neidentifikovatelny, asi jako motorek z auta co se pouziva jako ventilator v interieru, ale hlavne to melo dost silnou prevodovku. Sroub mel prumer odhadem 20cm. Vrtuli v podstate neslo skoro roztocit bez motoru. Cele to bylo rozdeleno na 3 skoro utesnene komory. Prevodovka, motor, baterka. V riditkach byl zabudovany magneticky spinac. Tzn na konci pohyblive casti spinace byl magnet, ktery spinal magneticky snimac v oddelene utesnene casti. Celkem chytre to bylo vymyslene.
Tak at se ti pri stavbe dari.
Hoj Dalibor
Myslim ze to bylo neco takoveho http://www.made-in-china.com/showroom/c ... B112-.html
- petr hájek
zajímavé by bylo to, proč byl na servisu , aby se mohlo jít jinou cestou
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Na opravu byl u me z duvodu nedbale manipulace. Nedotazeni hlavy zpusobilo netesnost, zaliti motoru, korozi, vyzkratovanou baterii, a utrhnute tesnici krouzky u sroubovaci hlavy. Vse se podarilo opravit vcetne motoru.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek