Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Nabíječka

Vše co se týká elektroniky pro lodní modely (RC soupravy, přijímače, vysílače, serva, regulátory, baterie atd.)
Karolinus I

Re: Nabíječka

Příspěvek od Karolinus I »

petr hájek píše:jen drobné upozornění , PC zdroj mi při zatížení turnigy nabíječkou a při nabíjení 12V olova 7Ah
občas nedá dostatek napětí , na displayi nabíječe je signalizováno že na vstupu je jen 11,75V a nabíječ se s tím srovná tak že dost protáhne nabíjecí dobu a to někdy i přes limit nastavený na 120minut.
Dělal to zdroj 450W i 200W uplně stejně.
Náprava se zdařila až po propojení vývodů ze zdroje na dodávku více V v mém případě na vývody +5V a -12V s maximálním proudem 0,5A .(podotýkám , že toto zapojení jsem vyčetl na netu na jakýchsi francouzských stránkách , a jen to vyzkoušel - funguje to normálně - to jen pro případnou vlnu kritiky.....)
Jako zdroj uspěšně používám spínaný zdroj pro NTB 19V/7,5A, a menší (130x30x50) 18V/3,7A. Sice není zadarmo jako zdroj z PC, ale je nepoměrně menší. Na AUKRU levně k mání.
http://aukro.cz/listing.php/search?cate ... ring=zdroj
A je To . . . .!
Karolinus I

Příspěvek od Karolinus I »

Karolinus I píše:
petr hájek píše:jen drobné upozornění , PC zdroj mi při zatížení turnigy nabíječkou a při nabíjení 12V olova 7Ah
občas nedá dostatek napětí , na displayi nabíječe je signalizováno že na vstupu je jen 11,75V a nabíječ se s tím srovná tak že dost protáhne nabíjecí dobu a to někdy i přes limit nastavený na 120minut.
Náprava se zdařila až po propojení vývodů ze zdroje na dodávku více V v mém případě na vývody +5V a -12V s maximálním proudem 0,5A .(podotýkám , že toto zapojení jsem vyčetl na netu na jakýchsi francouzských stránkách , a jen to vyzkoušel - funguje to normálně - to jen pro případnou vlnu kritiky.....)
Jako zdroj uspěšně používám spínaný zdroj pro NTB 19V/7,5A, a menší (130x30x50) 18V/3,7A. Sice není zadarmo jako zdroj z PC, ale je nepoměrně menší. Na AUKRU levně k mání.
třeba takový:
http://aukro.cz/nabijecka-pro-notebooky ... 06975.html
A je To . . . .!
Jack

Příspěvek od Jack »

Poznámka ku zdroju z PC:
Podľa schémy stiahnutej z netu som "identifikoval" odporový delič - spätnú väzbu určujúcu veľkosť výstupného napätia. Zamenil som pevný odpor potenciometrom a vyrábam napätie od 8V do 14V (viac nie kôli kondenzátorom na výstupe). Takýto zdroj používam hlavne na odporovej rezačke PS a tiež k nabíjačke - bez problémov.
PAS Trenčín
Netfinity

Příspěvek od Netfinity »

Karolinus I píše:
Karolinus I píše:
třeba takový:
http://aukro.cz/nabijecka-pro-notebooky ... 06975.html
Bezesporu vhodna volba, sam u neceho takoveho zkoncim, ale spise u zdroje pro LCD monitory 12V, nebo neco kolem 15V. Jen pripominam ze uvazovana nabijecka KubaSe ma vstupni nameti 10-18V. Ja bych ji temi 18V nepokousel. Prece jen ty zdroje notebooku maji mirne pres 18V kdyz jsou v malem zatizeni. Kazdopadne 19,5V by uz bylo jiste pro nabijecku likvidacni.
KubaS

Příspěvek od KubaS »

Já myslím, že kvaltiní zdroj tipu Corsair,Seasonic. Bude v pohodě :)
Letos jsme se zůčastnili soutěže EUrobot. Nakonec jsme odešli po pořádných nervech jako vítězové.
A krmili jsme to zdrojem 400W, desku + 2 elektromotory. Který si špičkově vzali 80A (oba) . Krmili jsme to ze dvou větví a zdálo se to v pořádku.

ChessBot

Spíš byl by někdo ochotný to objednat ?
KubaS

Příspěvek od KubaS »

Tak už jsem se ptal mých kamarádu atd. nikdo nemá učet. A rodiče mi kreditku nepučí. Takže jste moje poslední naděje.

Když by to nebylo daleko od Brna jsem schopný si to odtud vyzvednout. nebo poštou.
Netfinity

Příspěvek od Netfinity »

Bohuzel jsem az z konce republiky na vychode u PL hranic, takze to preze me asi neklapne.
KubaS

Příspěvek od KubaS »

Jn se nedá nic dělat, ale díky za ochotu.

Ještě chvíli počkám a když nic tak jdu pro toho raytronica.
Netfinity

Příspěvek od Netfinity »

Stejne by bylo nejlepsi aby ses tam zaregistroval sam. Nevim kdo za tebe bude chtit resit celni rizeni. A kupovat ten raytronic je taky blbost. Zbytecne vyhozene penize.
Snek

Příspěvek od Snek »

Karolinus I píše:
Na spinane zdroje k netbooku pozor. Pokud neni na 12V tak nebrat. Duvod je prosty ne kazdy nabijec kdyz napise vyrobce ze ho lze napajet .

Naprikad iCharger 106B napajeni 10–18V a s zdrojem netbooku 18V/2,5A ze ktereho opravdu leze 18.0V meril jsem (UNI-T UT70D prepnutym na vetsi presnost) a nejede, nabijec ohlasi prekroceni napeti na vstupu zdroje :(

Takze pokud si nejsi jist vysledkem, kup zdroj 12V jinak se to muze prodrazit ;)
Modelařím pro radost, ne pro specializaci na danou kategorii modelů.
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
KubaS

Příspěvek od KubaS »

Ahoj. Mám ještě dotaz skrz objednávání.

Jakou používáte dopravu?
Tu nejlevnější "International" ?

+ ještě k tomu musím přičíst dph ke zboží.

A ještě mi není jasný "Customer Declaration" ?
S temí procenty to mám chápat jako co?

Dyštak obrázek v galerii :)
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

dopravu vetsinou tu levnejsi, zalezi i na tom jaka je k dispozici (vyssi cena vetsinou = rychlejsi doruceni, ale neni to pravidlo...). posledne jsem bral "international..." a slo to pres zurich, trvalo to asi dva tydny (jen cesta, jeste nebylo nutne platit dph a clo)

customer declaration znamena, jakou castku uvedou na balik, tzn jestli plnou cenu, nebo nejakou procentuelne nizsi, prave kvuli dph a clu, problem je ze u nas celnici chteji videt z ceho a jak to bylo placeno (vypis z uctu, paypalu atd, kde je plna castka, takze nema cenu ji snizovat...)
Obrázek
NeJaToD team
marian_r

Příspěvek od marian_r »

Snek píše:
Karolinus I píše:
Na spinane zdroje k netbooku pozor. Pokud neni na 12V tak nebrat. Duvod je prosty ne kazdy nabijec kdyz napise vyrobce ze ho lze napajet .

Naprikad iCharger 106B napajeni 10–18V a s zdrojem netbooku 18V/2,5A ze ktereho opravdu leze 18.0V meril jsem (UNI-T UT70D prepnutym na vetsi presnost) a nejede, nabijec ohlasi prekroceni napeti na vstupu zdroje :(

Takze pokud si nejsi jist vysledkem, kup zdroj 12V jinak se to muze prodrazit ;)
Ja si naopak myslím že kupovať nabíjač ktorý má trochu výkon a je len na 12 V nemá význam.
Snek

Příspěvek od Snek »

marian_r píše:Ja si naopak myslím že kupovať nabíjač ktorý má trochu výkon a je len na 12 V nemá význam.
Jasne bo u vody a na letisti nabijis z elektrocentraly 24V. Kazdy neni tak prachaty a v baliku aby si to mohl dovolit.

Vetsina normalnich modelaru kteri nemaji na vyhazovani se spokoji s nabijecem co je ochoten se nechat napajet podle tebe pouhymi 12V a radi nabijecku krmime z 12V baterii co mame v aute nebo externi gelovky a
tahat 24V Pb sebou urcite nebudu.

Obecne rychle nabijet potrebuji jen na letisti a u lodicek mne napadaji jen super drahe FSR.

Pochybuji ze pro zakladatele tohoto vlakna byla tva odpoved prinosem.
Kubas pise: "Budu nabíjet - olovo, NiCd, NiMh, časem možná Li-pol"

Snek
marian_r

Příspěvek od marian_r »

Snek píše:
marian_r píše:Ja si naopak myslím že kupovať nabíjač ktorý má trochu výkon a je len na 12 V nemá význam.
Jasne bo u vody a na letisti nabijis z elektrocentraly 24V. Kazdy neni tak prachaty a v baliku aby si to mohl dovolit.

Vetsina normalnich modelaru kteri nemaji na vyhazovani se spokoji s nabijecem co je ochoten se nechat napajet podle tebe pouhymi 12V a radi nabijecku krmime z 12V baterii co mame v aute nebo externi gelovky a

Obecne rychle nabijet potrebuji jen na letisti a u lodicek mne napadaji jen super drahe FSR.

Snek
Fascinujúce je ako dokážeš byť mimo. Normálna nabíjačka mala dávno rozsah 12-15, neskôr 12-18 V.
Snek

Příspěvek od Snek »

marian_r píše:
Snek píše:

Snek
Fascinujúce je ako dokážeš byť mimo. Normálna nabíjačka mala dávno rozsah 12-15, neskôr 12-18 V.
Omlouvam se ale mimo ses ty. Ja klucinovi radim at si da pozor na zdroj od netbooku ze muj nabijec ktery umu 18V proste zdroj 18,0V nevezme, uvedl jsem ti i cim jsem meri zdroj at prejdu rypani ze z toho nelezlo 18V ....

Takze ma rada znela vem/kup zdroj 12V a nebudes prekvapen az ho nabijec odmitne.

Precti si prvne cele vlakno na co se odpovida a co prispevatele resi. Pak reaguj.
Netfinity

Příspěvek od Netfinity »

marian_r píše:
Snek píše:
Karolinus I píše: Jako zdroj uspěšně používám spínaný zdroj pro NTB 19V/7,5A, a menší (130x30x50) 18V/3,7A. Sice není zadarmo jako zdroj z PC, ale je nepoměrně menší. Na AUKRU levně k mání.

Ja si naopak myslím že kupovať nabíjač ktorý má trochu výkon a je len na 12 V nemá význam.
Asi tomu nerozumim, ale jake duvody te mariane vedly k napsani teto vety ? Jeslti ma nabijecka vstupni napetovy rozsah 10-18V, tak proc bych tam nemohl pripojit zdroj 12V ? Pokud se bavis o vykonu, tak je u takoveho zdroje dulezite akorad to, jaky proud dokaze dodat a jak je pri tom tvrdy na napeti. Tedy jinymi slovy kolisani napeti v zavislosti na odebiranem proudu. Rychost nabijeni je zavisla hlavne na proudu ktery pozadujes dodat ze zdroje. Ja bych nabijecku neprovokoval vstupnim napetim ani v dolni hranici kolem 10V, protoze se muze stat ze pri vetsim odberu proudu spadne napeti zdroje pod vstupni napetovou mez nabijecky a nabijecka nabijeni prerusi z duvodu nizkeho vstupniho napeti. To same se muze stat pri vstupnim napeti kolem 18V, kde bude problem stejny. S nejvetsi pravdepodobnosti v tomto pripade nabijeni ani nezacne, protoze zdroje vetsinou pri nizkem zatizeni maji vyssi napeti. Pak je druha zalezitost a to je presnost analogove digitalnich prevodniku v casti mereni vstupniho napeti a jejich kalibraci. Kdyz ma nabijecka predepsane vstupni napeti 10-18V tak bych doporucoval zdroj s napetim 12-15V a to z vyse uvedenych duvodu.

Ja mam nabijecku Turnigy Accucell 6 a prozatim ji krmim adapterem ze scanneru 12V/1,5A. Diky tomu ze nenabijim proudem vyssim, zatim neresim upgrade na vyssi verzi. Ale az k tomu dojde tak si poridim zdroj na LCD monitory s napetim 12-15V.

Se Snekem musim jen souhlasit.
marian_r

Příspěvek od marian_r »

Väčší prúd = väčšie straty.
Netfinity

Příspěvek od Netfinity »

Jake ztraty, kde ? muzes tuto teorii prosim rozvinout at se vsichni poucime ? Nevim o tom ze bychom se bavili o ztratach. Pises nejdrive o vykonu a pak o napeti 12V ze nema vyznam. Trosku se rozepis at se tve tvrzeni muze uzavrit/pochopit.
KubaS

Příspěvek od KubaS »

Ahoj
Už jsem si založil účet :)

A rodiče mi pořád říkaj at se zeptám.
Tak tedy já jim tam napíšu číslo kreditní karty a oni mi sumu strhnou sami?
Nebo mi pošlou ještě vyjádření jestli mi to můžu strhnout. Přeci jen jak jim mám věřit, si můžou strhnou kolik chtějí.

A ještě jak si můžou strhnou peníze když neznají můj pin?

Mám v tom guláš a něco špatně chápu, budu rád když mi to někdo objasní. Slečna na spořitelně koukala cože to vlastně po ní chci :D

čau
Snek

Příspěvek od Snek »

Ahoj, cislo platebni karty nikdy nikomu nedavej!!!

Pokud to bude nekomu proi smich, tak si vzpomente kolik ceskych turistu prilo o penize po navratu ze spanelska, stacilo dat kartu na cerpaci stanici. Nebo proc majitele pres kartu zaplacenych nabijecek Celpro od USA vyrobce ktery do CZ odmital zaslat zbozi ze jsme "divoky vychod" melo na svych uctech pokusy o prevod penez kdyz unikly vyrobci "cisla karet" ......

Bezpecny nakup pres internet se resi dnes pomoci https://www.paypal.com/cz (ebay)
Je to virtulani internetova banka nemaleho vyznamu ktera zprostredovava transakce mezi prodejcem a kupujicim.

Penize na PayPal si muzes vlozit a nebo jim dat cislo sve karty (jen jim nikomu jinemu) a tak svazat svuj (rodicu) ucet s uctem na PayPal. Dalsi vyhoda krome bezpecnosti a ochrane platby je i preneseni poplatku za placeni kartou na obchodnika, takze te to jako kupujiciho nic nestoji :)

V zahranici nakupuji casto, ale jen tam kde nabizi PayPal.

Tady mas cesky o paypal https://www.paypal-europe.com/cesky/?&m ... 60-12439-0
Tady mas navod jak se registrovat cesky http://www.cz-ebay.cz/jak-se-registrovat-na-paypal.htm
Snek

Příspěvek od Snek »

KubaS píše:Slečna na spořitelně koukala cože to vlastně po ní chci :D
Slecne v sporitelne chtelo pouze rici ze chces (mas) embosovanou platebni kartu at laskave odblokuje kartu pro platby do zahranici. Ceska sporitelna je standardne vydava blokovane naopak CSOB odblokovane.
Snek

Příspěvek od Snek »

KubaS píše:A ještě jak si můžou strhnou peníze když neznají můj pin?
Velice jednoduse staci kdyz mi platebni kartu ukazes a ja pak bleskove pokud je platna funkcni a odblokovana provedu platbu odkudkoliv a kdykoliv. Takze staci kartu i nechat bez dohledu v penezence a mit spoluzaka kolegu svini.

Pro platbu potrebujes z predni casti embosovane (vystouple plasticke cisla) karty znat

1. Cislo karty
2. Jmeno majitele
3. datum expirace

4. misto pinu ze zadni casti karty cislo co mas vedle podpisu na karte

Nic vic nepotrebujes, ani pin ani kartu.

Proto nejsem kartou ochoten nikde platit jako Kaufland, benzinka a spol. Staci fotograficka pamet prodavajiciho nebo dobre namirene dve web kamery :(

Pokud nekdo takto plati, pak ma vetsinou poducet v bance pouze pro platby kartou a tam si prevede castku +neco navic pro predpokladnou platbu. Obchodnik platbu stahne a pak je ucet "prazdny" do dalsiho vaseho rucniho prevodu pro dalsi platbu ..... Bohuzel to vetsina bank nenabizi a ni neumoznije :(
KubaS

Příspěvek od KubaS »

Ty jo.
Jelikož se stím setkávám poprvé tak v tom docela plavu.

Dobrá tedy dík za odkazy.

A do toho okýnka "discount code" nypíši co ?

Když jsem registrovaný na paypal a mám všechno co jsi mi posílal.
KubaS

Příspěvek od KubaS »

Už jsem to pochopil do okýnka discount nic nepíšu. Zaškrknu jenom paypal a ono si to podle mého emailu najde učet na paypalu ......

Jestli ne tak mě opravte, ale myslím, že to tak je.

A Paypal si za obchod něco učtuje?
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Elektronika“