Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Nabíječka

Vše co se týká elektroniky pro lodní modely (RC soupravy, přijímače, vysílače, serva, regulátory, baterie atd.)
KubaS

Re: Nabíječka

Příspěvek od KubaS »

Ahoj
Hodlám pořídit nabíječku.

Budu nabíjet - olovo, NiCd, NiMh, časem možná Li-pol.

Vybral jsem si asi předbežně tuhle:
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=36540

Nevím co a jak bude to moje první(lepší), takže mi jde taky o jednoduchou obsluhu.

Poté hodlám opět zainvestovat do akupacku do vysílače. (Hitec optic 6)

Prodavač mi doporučil tyto:

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=36260

(má je kamarád a jsou prý hodně kvalitní)

Našel jsem levnější , ale jiné články.

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=36946

Nechám si poradit. :) Jakub
Kelly

Příspěvek od Kelly »

S nabíječkou Ti neporadíma ale ten acupak rozhondě Eneloop! Mají neuvěřitelnou výdrž a velmo mizivé samovybíjení.
Nalim

Příspěvek od Nalim »

Ahoj
Již třetí sezonu používám tuto pravou Čínu:http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... duct=11060 nabíjím LiFe, Li-ion i olovo(autobaterku) zatím bez nejmenších problémů. Až odejte do věčných lovišť, tak uvažuji o tady této:http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... oduct=6792 Milan
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Netfinity

Příspěvek od Netfinity »

Ja pouzivam tuto http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... oduct=7028 coz je obdoba te co posilal Nalim akorad je moje v kovovem pouzdre. Da se pripojit na PC a nebo zapojit teplotni cidlo. Jsem s ni maximalne spokojen. Nabijim vsechny typy baterii. Z toho pelikana to bude o neco slabsi nez ta cina, a nekolikanasobne drazsi. Prijde mi to jako vyhozene penize.
nex

Příspěvek od nex »

osobne jsem stejny problem resil pomerne nedavno. baterek je cim dal tim vic a z nabijeni se zacal stavat docela prusvih. nabit baterie pred jezdenim zacal byt logisticky problem a musel jsem na to myslet uz par dni predem. to same po navratu od vody. nakonec jsem si poridil tohle http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... duct=11170 je na to pravda potreba zdroj, ale nahle mi udrzba baterek nevadi. napichnu 4 olova a at se dobiji jak dlouho chteji. driv to byla prace na par dni. kazdou sachtu muzes naprogramovat samostatne a nabijet/vybijet 4 ruzne baterie. kazdy vstup ma svuj vlastni balancer, takze je to hodne univerzalni nabijecka za rozumny peniz
kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
KubaS

Příspěvek od KubaS »

Paráda hoši díky moc.
Nejvíce se mi líbí ta první

http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor … oduct=6792

Možná stupidní otázka, ale je to na 220V ?
Podle tabulky je tam 10 - 18VDc (takže z mé teorie vyplívá, že není)

A byl by tu další problém, návod by byl v čínštině a tomu nějak neholduju:D
Mohl bych někoho dyštak požádat z Brna, aby mi to popřípádě vysvětlil, když budu potřebovat?

Jsem v tomhle laik Díky moc Jakub
KubaS

Příspěvek od KubaS »

Odkaz se nezobrazil.
Myslel jsem tu, co si chce pořídit Milan.
TAZ

Příspěvek od TAZ »

Moje rada, je , vzal bych co tu odkazoval NAlim, ty raytronicy nejsou moc spolehlivé.....
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

všechny uvedené nabíječe potřebují externí zdroj, žádný není na 240V...
Obrázek
NeJaToD team
Nalim

Příspěvek od Nalim »

Ahoj
Návod není potřeba, stačí pouze lehké 5 minutové zaškolení. Ovládání je velice jednoduché. Zdroj můžeš použít téměř jakýkoliv, který má výstup 12V/5-xxA, pokud budeš používat pouze jednu nabíječku. Například tento používám doma: http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... duct=11986 sice těch 20A je pouze zbožné přání čínských výrobců ale zvládne v pohodě napájet tu nabíječku co jsi dával odkaz: http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... oduct=6792
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
jaroj

Příspěvek od jaroj »

Ivvo píše:všechny uvedené nabíječe potřebují externí zdroj, žádný není na 240V...
Ivvo, hned tu první co Jakub uvádí, že vybral (RAYTRONIC C14), zrovna zdroj interní má.
Jak je kvalitní netuším, ale zatím mě víc jak rok nabíjí vše co jsem chtěl. (interní zdroj byl právě důvod, proč jsem ji kupoval). Fakt je ten, že má jen jeden výstup, a to začíná být málo, alespoň dva by se hodili.
Zachovejte paniku :-)
KubaS

Příspěvek od KubaS »

Hm
Jsem student, takže si zas tak finančně vyskakovat nemůžu.

Ale zamlouvá se mi např. tahle
http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... duct=12105

+ ten zdroj od milana
.
.
.
A výrobek z čr by jste mi doporučili jaký?
Ještě jsem na hobbykingu nenakupoval takže nevím jak to tam chodí. (záruka doprava,..)

Díky Jakub
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

kdyby byl s nakupem z HK problem tak ti to tu nikdo nenabizi. ucet tam mam ja, nex a urcite i dalsi. staci se zaregistrovat a platbu provest nejlepe pres paypall. da se urcite domluvit koupit to pres nekoho kdo toto ma jiz zarizene a pak jen nekde predat a zaplatit...

doprava trva cca 14 dnu (zalezi jestli je zbozi na sklade nebo se na nej ceka)

reklamace vyrizuji na muj vkus (a dle zkusenosti s mistnimi eshopy) velmi rychle. vyplati se zkontrolovat balik pri prijmu. objednal jsem mimo jine zlate konektory (G4) s domeckem. bohuzel v jednom pytliku byly jen samci ale ne samice. napsal jsem jim na email reklamaci. pozadali jen o par udaju (cislo objednavky, cislo baliku, jmeno, adresa atd) a fotky konektoru (v neporusenem pytliku) na vaze, dale totez ale s kompletnim obsahem. druhy den co jsem jim to poslal jsem dostal zpravu na mail ze mi byl odeslan balicek s chybejicimi konektory...
Obrázek
NeJaToD team
TAZ

Příspěvek od TAZ »

Jako zdroj ti stačí upravit starší AT zdroj z PC, na tohle bohatě stačí.
KubaS

Příspěvek od KubaS »

ok tak to promyslím a někoho kontaktuji, aby mi pomohl objednat zboží :)
Mějte se Jakub
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

az to budes pocitat tak nezapomen pricist postovne, clo a dph. ceska posta si navic uctuje nejaky poplatek za procleni (tusim kolem 180 Kc). vysi cla nevim, ale DPH je 20%...

ja jen aby jsi to zohlednil v celkove castce a nebyl pak prepvapeny
Obrázek
NeJaToD team
Snek

Příspěvek od Snek »

Ivvo píše:az to budes pocitat tak nezapomen pricist postovne, clo a dph. ceska posta si navic uctuje nejaky poplatek za procleni (tusim kolem 180 Kc). vysi cla nevim, ale DPH je 20%...

Clo mu pocitat nebudou jen DPH, pokud se nepletu clo je porad nad 150Euro.
Modelařím pro radost, ne pro specializaci na danou kategorii modelů.
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Snek píše:
Ivvo píše:az to budes pocitat tak nezapomen pricist postovne, clo a dph. ceska posta si navic uctuje nejaky poplatek za procleni (tusim kolem 180 Kc). vysi cla nevim, ale DPH je 20%...

Clo mu pocitat nebudou jen DPH, pokud se nepletu clo je porad nad 150Euro.
ano mas pravdu, zmenil se limit jen pro DPH a nikoliv pro clo...

"Dne 08. 03. 2011 byl ve Sbírce zákonů zveřejněn zákon č. 47/2011 Sb., kterým se mění zákon č.235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů.
Osvobození od DPH při dovozu zboží je nově upraveno v § 71 odst. 3, písm. a) zákona o DPH. Od DPH je nově osvobozen pouze dovoz zboží, jehož úhrnná hodnota nepřesahuje 22 EUR.
Limit 150 EUR pro osvobození zboží od cla podle Nařízení Rady (ES) č.1186/2009, o systému Společenství pro osvobození od cla se nemění.

Pro použití nového limitu je rozhodující datum předložení zboží k celnímu řízení, nikoliv datum objednání zboží v zahraničí.

Výše uvedená osvobození se nadále nevztahují na alkoholické nápoje, parfémy, toaletní vody, tabák a tabákové výrobky.

Běžného občana se výše uvedená změna dotkne zejména u zboží nakupovaného přes internet v zemích mimo EU (např. USA) a dopravovaného na území EU. Systém osvobození účinný od 01. 04. 2011 je pro přehlednost zpracován dozjednodušeného schématu." http://www.celnisprava.cz/cz/aktuality/ ... bozeni.pdf
Obrázek
NeJaToD team
nex

Příspěvek od nex »

vzhledem k tomu ze jsem dostal balicek z honkongu minuly patek, tak mam nova pravidla docela zazita. domu ti prijde dopis od posty 120 (jedina co se zabyva zasilkama z ciziny pro cele cr), ze mas na poste balicek, ktery podleha celnimu rizeni. pak mas nekolik moznosti jak pokracovat.

1. bud vyplnis prilozenou plnou moc na postu a posta za tebe celni rizeni vyridi sama. to plati i pro dalsi zasilky. ty musis dodat platebni informace ( vypis paypal, vypis z uctu ... proste jak si platil). posta ti pak da slozenku, tu zaplatis a pote ti posta zasilku doda az domu. za to si posta uctuje poplatek nejakych 150,- kc ( nejsem si jist, nedelal jsem to). trva to jak kdy, ale tvrdili mi ze 10 dni neni zadna dlouha doba. i kdyz u godrica to prislo v podstate hned.

2. muzes informace poslat mailem primo na postu 120 a vyridis si to s nima naprimo za pomoci mailu, pripadne telefonu. pak ti to zase prijde domu a za to si posta opet nauctuje poplatek

3. muzes si zajit primo na postu 120 a cele si to udelat sam. nejdriv si musis zajit do kancelare posty pro original pruvodky, pak zajdes k cenikum s potvrzenim jak si platil a pruvodkou. ty ti vymeri v celnim rizeni poplatek, ktery o okynko dale zaplatis. clo je sice nad 150 euro,ale pokud jde o zasilku pro soukrome ucely, tak to neresi a vymeri ti pouze 20%DPH (to ale zalezi jen na celnikovi, u me to tak zatim vzdy bylo, clo jsem neplatil nikdy).s pruvodkou a potvrzenim o zaplaceni se vratis opet na do kancelare posty ( je to vse vedle sebe na jednom patre) a tam z tebe posta sloupne poplatek 96,- kc za vicenaklady se zadrzenim zasilky. pak ti vydaji tvuj balicek.

posta te proste skasne vzdy, jde jen o to o kolik. spise jde o rychlost jak to mas doma a zda mas moznost si to vyridit sam. jen pocitej, ze ti clo vymeri z cele ceny, vcetne postovneho i kdyz to neni soucasti ceny zbozi a sluzba je z vetsi casti poskytovana mimo hranice EU.

jinak s rychlosti posty je to vzdy loterie. nekdy je to opravdu rychle, jindy se s tim zase vlecou. jeste pred tim nez vstoupila v platnost povinnost celniho odbaveni nad 22 euro mi posta hledala balicek skoro tyden. z netu jsem vedel, ze uz musi byt na mistni poste, mel jsem cislo, potvrzeni a balicek nebyl. uz jsem to nevydrzel a na postu si proste dosel, ze tam byt musi. po hodinovem hledani balicku z honkongu mi ho slavnostne prinesli s tim, ze jsem mel rict, ze to neni z evropy a opravdu tam uz tyden lezi. jsem se zmohl jen na hlesnuti kde asi tak cekali, ze je honkong a radej rychle odesel
kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
Snek

Příspěvek od Snek »

nex píše:... po hodinovem hledani balicku z honkongu mi ho slavnostne prinesli s tim, ze jsem mel rict, ze to neni z evropy a opravdu tam uz tyden lezi. jsem se zmohl jen na hlesnuti kde asi tak cekali, ze je honkong a radej rychle odesel
Mam stejnou zkusenost s postou v Havirove. Omlouvala se pak ze si to spletla s Hradcem Kralove "HK" .....
Ted uz vzdy dopredu hlasim "cizina" ....
Modelařím pro radost, ne pro specializaci na danou kategorii modelů.
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
KubaS

Příspěvek od KubaS »

Zvolil jsem zlatou střední cestu .Co říkáte na tuto:
http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... 5%29%C3%BA

Počítám cenově někde kolem cca 1100 Kč celkově.

Díky Kuba
Netfinity

Příspěvek od Netfinity »

S tim uz nabijes i auto baterii :-), ja jsem tak silnou nepotreboval. Jaky zdroj si k tomu vybral ?
KubaS

Příspěvek od KubaS »

Pc zdroj, počítám tak kolem 400W.

Byl by někdo tak ochotný a objednal mi zboží, z Brna nebo okolí + malé zaškolení ? :) Budu za to vděčný.

díky Jakub
KubaS

Příspěvek od KubaS »

Ještě se raději ujistím.
Nabíjecí proud mají od .1 do ...
Doufám že před tečkou je automaticky nula ?
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

jen drobné upozornění , PC zdroj mi při zatížení turnigy nabíječkou a při nabíjení 12V olova 7Ah
občas nedá dostatek napětí , na displayi nabíječe je signalizováno že na vstupu je jen 11,75V a nabíječ se s tím srovná tak že dost protáhne nabíjecí dobu a to někdy i přes limit nastavený na 120minut.
Dělal to zdroj 450W i 200W uplně stejně.
Náprava se zdařila až po propojení vývodů ze zdroje na dodávku více V v mém případě na vývody +5V a -12V s maximálním proudem 0,5A .(podotýkám , že toto zapojení jsem vyčetl na netu na jakýchsi francouzských stránkách , a jen to vyzkoušel - funguje to normálně - to jen pro případnou vlnu kritiky.....)
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Elektronika“