Nevěděl jsem, že až do nedávné doby, že (kromě Blanche) na mo-na-ko.cz jsou tvořeny lodi třídy footy.
Tem více jsem rád, že jste chtěli vzít je do dílny Pánové!
MB / RomanT napsal: "A to je Konec, přátelé.......jakmile zmizí led , tak to prubnu. jsou 2 možnosti: nepopluje ok = sklep a zapomění nebo popluje ok = šmirgl, plnič, barva........" [/ i] - a doufám, že ne...
Loď ne vypadá, by ne měla plavat!
Pravděpodobně budete muset provést určité změny - ale to je normální.
Určitě to přijde jednodušší pro zkušené plachtaře - ale také dokáže amatéry.
Základ, nebudete to vzdát po prvním neúspěchu!
Rád pomůže.
V ostatních věcech:
- v prvníh Opałkach závaží váží přibližně 250 gramů - asi 200 v posledních
- je velmi důležity lehký odklon boom a plachty (oni měli střídat uż v nejmenších možných úhlů).
- v novějších Opałkach kormidlo ovládame pomocí serva 8g (Angličany využívají i jako do plachty - ale pro každý případ maji několik náhradních!)
- Kato Kapitán - Chtěli byste registrovat Blanche? (Zajímalo by mě, jestli by neměl být počet CZE 00 ?)
Zdravim
Pawel Dejnak
OPALEK POL 01
PS: http://www.modelmaniak.pl/index.php?opt ... &Itemid=35
Ahoj,
do niedawna nie wiedziałem, że na mo-na-ko.cz (poza Blanche) powstają żaglówki klasy footy.
Tym bardziej cieszę się, że chcieliście Panowie wziąć je na warsztat!
MB/RomanT napisał: "A to je konec, přátelé.......jakmile zmizí led , tak to prubnu. jsou 2 možnosti: nepopluje ok = sklep a zapomění nebo popluje ok = šmirgl, plnič, barva........" - a ja mam nadzieję, że nie.
Łódka nie wygląda na taką, która mogłaby pływać!
Prawdopodobnie potrzebne będą jakieś regulacje - ale to normalne.
Na pewno łatwiej przychodzi to doświadczonym żeglarzom - ale udaje się również amatorom.
Grunt, to się nie poddawać po pierwszym niepowodzeniu!
Chętnie pomogę.
Z innych kwestii:
- w pierwszych Opałkach balast ważył ok. 250 g - w nowszych ok. 200.
- bardzo ważna jest lekkość przerzucania bomów i żagli (powinny obracać się przy możliwie najmniejszych przechyleniach).
- w nowszych Opałkach do sterowania używamy serw 8g (Anglicy używają takich nawet do żagli - ale na każde zawody mają kilka zapasowych!)
- Kato Kapitan - Czy chciałby Pan zarejestrować Blanche? (Zastanawiam się, czy nie należy jej się numer CZE 00 ?)
Pozdrawiam
Pawel Dejnak
OPALEK POL 01