Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Le Salamandre 1:48

Zaměřeno na konkrétní historické plachetnice a stavbu jejich modelu.
Peta_V

Re: Le Salamandre 1:48

Příspěvek od Peta_V »

Ahoj,
je to opravdu paráda, krásná práce.
Chtěl bych se zeptat, jak děláš kování (koukám, že na tomto kousku je ho požehnaně)? Já se s tím vždy trápil a výsledek nebyl nic moc. Jde mi o přichycení k dřevěnému podkladu (lepení nebo to drží jen na těch hřebech).

Díky
Petr
petrricek

Příspěvek od petrricek »

kartonist píše:Ahoj.
Nebudu psát slova obdivu chvály, neb jsou v tomto vlákně jaksi samozřejmá.
Mám drobnou připomínku k barvě "lan" (a sám dělám stejnou chybu) - neuvažoval jsi o přírodní špinavé barvě po vzoru francouzských modelů? Ta bílá mi na fotkách hodně svítí.

Radek
Mě to taky vadí, jenže z jakých nití bys to chtěl dělat? Používám Kordonet v přírodním zabarvení, ten není čistě bílý, ale je fakt, že i ta přírodní je moc světlá. Jedině snad tak jak obarvuji Kordonet na tmavě hnědou na pevné lanoví, barvit ten přírodní na nějakou špinavě béžovou.
Petr
petrricek

Příspěvek od petrricek »

Peta_V píše:Ahoj,
je to opravdu paráda, krásná práce.
Chtěl bych se zeptat, jak děláš kování (koukám, že na tomto kousku je ho požehnaně)? Já se s tím vždy trápil a výsledek nebyl nic moc. Jde mi o přichycení k dřevěnému podkladu (lepení nebo to drží jen na těch hřebech).

Díky
Petr
Kování je přichycené pouze hřebíkama, jsou to pásky měděného plechu 0.2 a 0.3mm a hřebíky průměr 0.5mm.
Petr
petrricek

Příspěvek od petrricek »

Dokončení horní paluby
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Petr
petrricek

Příspěvek od petrricek »

Pokračování stavby:
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Petr
Mynymaks

Příspěvek od Mynymaks »

Luxusni fotecky, jen co je pravda. Do ktere vystavy planujes model postavit? Ja ho musim videt v realu.. :-) Jirka
petrricek

Příspěvek od petrricek »

Protože je v kategorii C3, tak si můžu dovolit ji vzít beze stěžňů v dubnu na soutěž do Vysokého Mýta a potom v červnu na ME v Itálii.
Petr
komodor

Příspěvek od komodor »

Zive sialenstvo. Sklanam sa v hlbokom obdive. Co keby si obcas prilozil nejaku mincu na porovnanie velkosti?
petrricek

Příspěvek od petrricek »

Tady máš půl sta na porovnání:
ObrázekObrázekObrázek
Petr
petrricek

Příspěvek od petrricek »

Pokračování:
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Petr
wolflike

Příspěvek od wolflike »

krasna praca. ak mi nieco trosku "nesedi" (aj ked na kritiku nemam ziadne zrucnostne ani vedomostne predpoklady) je skor struktura nez farba tych najtensich lan na delach - ale asi je to mierkou kde sa uz nedali inak "napliest", vyzeraju skor ako tenke spagaty nez zmensene lano, na rozdiel od ostatnych pletenych lan. apropo, kde byvaju sutaze kategorie C? u nas na slovensku o ziadnej neviem a rad by som sa na zivo na taketo nadherne vytvory pozrel. vdaka
wolflike

Příspěvek od wolflike »

aha :) odpovede uz mam, nevsimol som si pri pisani prispevku ze je tu aj druha strana vlakna :)
Garvin

Příspěvek od Garvin »

Ahoj hele poslal bys foto cele lodi ty kousky tak nějak nestačí ale jinak musím říct že klobouk doluů si opravdu mistr pěkná práce
petrricek

Příspěvek od petrricek »

wolflike píše:krasna praca. ak mi nieco trosku "nesedi" (aj ked na kritiku nemam ziadne zrucnostne ani vedomostne predpoklady) je skor struktura nez farba tych najtensich lan na delach - ale asi je to mierkou kde sa uz nedali inak "napliest", vyzeraju skor ako tenke spagaty nez zmensene lano, na rozdiel od ostatnych pletenych lan. apropo, kde byvaju sutaze kategorie C? u nas na slovensku o ziadnej neviem a rad by som sa na zivo na taketo nadherne vytvory pozrel. vdaka
Zádržná lana jsou stáčená, ale pomocná lana na kladkách jsou jen nitě, neřešil jsem to, protože na ně není odnikud vidět, jen opravdu z dálky a ještě v přítmí podpalubí a tak není vůbec vidět struktura. Všechna lana na povrchu budou samozřejmě stáčená.
Ve Vysokém Mýtě je céčková soutěž 15. - 17.04.2011
Jinak zase pár fotek:
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Petr
wolflike

Příspěvek od wolflike »

Petr, vdaka za info aj foto-celkove pohlady. Prosim ta, su na webe nejake propozicie k tej sutazi v Myte? nejak som nic nevygooglil a zaujimali by ma blizsie info. vdaka.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

wolflike píše:Petr, vdaka za info aj foto-celkove pohlady. Prosim ta, su na webe nejake propozicie k tej sutazi v Myte? nejak som nic nevygooglil a zaujimali by ma blizsie info. vdaka.
Tyto dva dokumenty by mohly pomoci:
Přihláška na MČR - C 2011
Propozice MČR - C -2011 - Vysoké Mýto

Jsou převzaté z oficiálních stránek sekce C:
http://www.svazmodelaru.cz/odbornosti/klom/c.php

Pokud by k dané soutěži byly ještě nějaké dotazy, tak si, prosím, založte nové téma.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Garvin

Příspěvek od Garvin »

Dík za foto celý lodi loď je opravdu krasavice a máš pěknou práci ty v tý soutěži musíš vyhrát.
petrricek

Příspěvek od petrricek »

Stavba trupu se pomalu chýlí ke konci, v podstatě chybí jen nějaké ozdoby a po Vysokém Mýtě už začnu s výrobou stěžňů.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Petr
petrricek

Příspěvek od petrricek »

Úspěšně jswem absolvoval MR ve Vysokém Mýtě a i ME v italské LaSpezii a teď pokračuji ve výrobě stěžňů, kladek a lanoví.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Peta_V

Příspěvek od Peta_V »

Nádherná práce. Lana si pleteš sám? vypadaj skvěle.
petrricek

Příspěvek od petrricek »

Vyrobil jsem si mašinku z dílů Merkura, vrtačky a aku šroubováku a lana jsou opravdu perfektní, hladká, bez chlupů.
ObrázekObrázek
Petr
Peta_V

Příspěvek od Peta_V »

A jaké nitě používáš? já jsem nedokázal sehnat žádnou, která by nebyla chlupatá. I když jsem je pak navoskoval, tak to nebylo ono.
petrricek

Příspěvek od petrricek »

Používám nitě Gütermann 100% bavlna. Používají se na patchwork. Síla nitě je 0.15mm. Vybral jsem si podle vzorníku barvy a lana už nijak neupravuji. Jsou jen stočená a jen konec lana je zakápnutý lepidlem, aby se netřepil.
Petr
komodor

Příspěvek od komodor »

Velmi pekna a precizna praca. Drzim palce, nech sa dari aj nadalej.
petrricek

Příspěvek od petrricek »

Čekání na objednané nitě jsem vyplnil výrobou člunů, které byly ve výbavě Salamandra.

ObrázekObrázek
Petr
Odpovědět

Zpět na „Historické plachetnice - rozestavěné“