Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
jaký regulátor
Re: jaký regulátor
Tak mám doma Dsys reg 54A, a sním je to opravdu perfekt.Jinak co se týkalo regulatoru z auta jeho hodnoty nejsou nikde.Motor je na tom stejne.V lodi tedˇ mám dsys 54A, 2xmotor 600 v pararelu, a baterii 5000mah.Fotit to nehodlám je otřískáná.Ted si pojezdím a přez zimu ji dám snad trochu do kupy.
- Morpheus141
to preci neni problem ze neposle foto ted... co je uvnitr popsal... toto vlakno bylo o regulatoru ne o vzhledu.Morpheus141 píše:Jak chceš, Tvoje volba ........
jinak ale doufam, ze az pojezdis a budes se chystat predelavat, tak ze budes fotit, a ze tu ukazes jak jsi ji predelal... je tu hodne lidi co koupi nejakou lod a chystaji se ji predelat na jiny pohon, nebo jinak upravit, urcite to bude zajimat vice lidi...

NeJaToD team
- Morpheus141
není to problém, ale video by napovědělo jestli zvolený pohon je vhodný pro tuto loď, i fotka by posloužila k tomuto účelu
to byl jediný důvod ...
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... 
Nic nebude :-) Kituju lakuju renovuju :-)Morpheus141 píše:Hele Pulec .... chtělo by to video jak to jezdí a taky fotky těch střev co jsi do toho nacpal ... jedna dobrá fotka je lepší než tisíc slov ....
Dotaz k reglu DSYS 36A. Mám ho ve spojení s Mig 600 12V Boat napájený 2s li-pol. Při regulaci docela silně píská, resp. při maketové jízdě, což je na 1/4 plynu. Naposledy jsem používal plechovky před 7 lety. Od té doby pouze stříďáky, tak mě tento jev docela překvapil. Mám instalovaný zvukový modul. Bez něho by to pískání bylo slyšitelní snad i při provozu na vodě. Je to tak v té 1/4 otáček, které používám nejvíc. Když ho otevřu, tak pískání zmizí. Nevím, zda by to vyřešil regl s menším A nebo je třeba zmenšit lodní šroub, abych tomu víc otevřel. Ale výkon mi i na max vyhovuje. Díky
Technický dotaz: pokud mám v modelu dva střídavé motory a regulátory, stačí když použiju "Y" kabel pro řízení obou regulátorů??? Díky.
- petr hájek
pokud jsou i zdrojem pro palubní systém RCsoupravy, musíš u jednoho odpojit červený napájecí drát v servokonektoru před připojením Y kabelu
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Ne, chci napájení RC soupravy v modelu řešit samostatnou aku sadou (místa je dost). Díky za radu. Nevěděl jsem jestli to funguje tak jednoduše.
V tom případě ale musíš odpojit oba červené vodiče ze servokonektorů těch regulátorů!
Pokud jsem to pochopil správně, tak z přijímače půjde pouze řídící signál k oběma regulátorům. Až pořídím celou "výbavu", musím se s Vámi poradit, jak se zapojuje střídavý pohon před jízdou. Zatím díky.
Ano, řídicí signály, a mínus poly. Plusy pryč.
Nechcem zakladať novú tému, lebo moja otázka sa týka regulátora. Vedel by mi niekto prosím povedať parametre tohoto regulátora
http://www.rcmodel.sk/obchod/action/productdetail/oc/879.xhtml
alebo čo sa skrýva v tej skratke jeho označenia. Hlavne by ma zaujímalo maximálne zaťaženie.
Dík za odpovede
http://www.rcmodel.sk/obchod/action/productdetail/oc/879.xhtml
alebo čo sa skrýva v tej skratke jeho označenia. Hlavne by ma zaujímalo maximálne zaťaženie.
Dík za odpovede
Parametry nikde nejsou, ani u LOSI. Je to regulátor pro RTR kit, který, jak jsem se díval, má 2x motor řady 370, takže by měl utáhnout obyčejné motory řady 400, napájení 7,2V. Více toho asi nezjistíme.
Osobně si myslím, že dvojtý regulátor to nebude. Bude to jednoduchý regulátor jen s dvěmi páry kabelů k motorům.
PS: Pro jaké motory jsi to plánoval?
Osobně si myslím, že dvojtý regulátor to nebude. Bude to jednoduchý regulátor jen s dvěmi páry kabelů k motorům.
PS: Pro jaké motory jsi to plánoval?
No neišlo o vážne plánovanie, len som na tento regulátor náhodou natrafil v jednom e-shope a bol som zvedavý či mám aspoň uvažovať ako o alternatíve oproti dvom regulátorom. Ale keby aj vyhovoval, zrejme by neumožňoval namixovať protiťahy. Teoreticky by som ho chcel použiť na dva motory SP3657-050FC-3P http://www.megamotor.cz/v3/script/default.php na 12V Pb. Ale len čisto teoreticky. Zrejme ostanem pri pôvodnej variante 2x DSYS. Len som skúšal či náhodou niekto nevypátral parametre.
Ano, máš pravdu. Motory by na tomto regulátoru nešly namixovat. DSYS je určitě dobrá volba.
může mi někdo vysvětlit, co máte s "dvojitými regulátory"? Co to přinese? Když na takovém rupne nějaká součástka tak máte hned dva regly fuč. A to se "vyplatí"...
Když mě něco odejde na šestikanálovém přijímači, je všech šest kanálů fuč a to se vyplatí :-)SH píše:může mi někdo vysvětlit, co máte s "dvojitými regulátory"? Co to přinese? Když na takovém rupne nějaká součástka tak máte hned dva regly fuč. A to se "vyplatí"...
Promiň Sváťo, ale tohle jsem prostě musel.
Zachovejte paniku :-)
A Ty máš možnost, tak jak u reglu, koupit přijímač pro každý jednotlivý kanál?jaroj píše:Když mě něco odejde na šestikanálovém přijímači, je všech šest kanálů fuč a to se vyplatí :-)SH píše:může mi někdo vysvětlit, co máte s "dvojitými regulátory"? Co to přinese? Když na takovém rupne nějaká součástka tak máte hned dva regly fuč. A to se "vyplatí"...
Promiň Sváťo, ale tohle jsem prostě musel.
Promiň, ale taky jsem prostě musel.
...no možno to, že dvojitý stojí toľko čo singl, čiže za určitých obmedzení(nedajú sa namixovať protiťahy) ovládam dva motory za cenu jedného regulátoru. Otázka je ale, do akej miery sa dá hovoriť o dvojitom regulátore, lebo ak je to vyriešené len pridaním ďaľších vývodov pre ďaľší motor, tak to nie je naozaj dvojitý. Ale to je len moja neoverená úvaha. Zrejme bude mať nejakú funkciu v ovládaní motorov, aby sa dalo hovoriť o dvojitom regulátore, lenže z popisu sa nedá zistiť ani to "koľko bežne znesie".SH píše:může mi někdo vysvětlit, co máte s "dvojitými regulátory"? Co to přinese? Když na takovém rupne nějaká součástka tak máte hned dva regly fuč. A to se "vyplatí"...
Výše zmiňovaný dvojitý regulátor pohání dva motory na stejné převodovce, prostě jsou paralelně. Stejně tak si myslím, že jen vyvedli další pár vodičů, aby se zjednodušilo zapojení v modelu.
Dvojité regulátory znám osobně jen dva, od Tamiya (6158,-Kč) a od Servonaut (5595,-Kč), jsou určeny pro pásová vozidla, takže obsahují mix, včetně protitahů. Jejich cena je však závratná, takže 2 x DSYS54 + mixer výjde stále krásně levněji, nemluvě o již zmiňovaných výhodách samostatných regulátorů.
Opět jen připomenu, že letecký mix + DSYS regulátory omezí plný výkon vpřed/vzad jen asi na max. 80%. (záleží na typu mixeru, narazil jsem i na 50%).
Dvojité regulátory znám osobně jen dva, od Tamiya (6158,-Kč) a od Servonaut (5595,-Kč), jsou určeny pro pásová vozidla, takže obsahují mix, včetně protitahů. Jejich cena je však závratná, takže 2 x DSYS54 + mixer výjde stále krásně levněji, nemluvě o již zmiňovaných výhodách samostatných regulátorů.
Opět jen připomenu, že letecký mix + DSYS regulátory omezí plný výkon vpřed/vzad jen asi na max. 80%. (záleží na typu mixeru, narazil jsem i na 50%).
omlouvám se, že vám do toho vstupuju, ale z regulátorů mám nějakou zamotanou hlavu (začátečnická panika)... Springer motor S 600 7,2 ECO, napřímo vrtule 40... motor si podle tabulky bere bez zátěže 1, max. účinnost 7,5 a max. proud 50. Pochopil jsem dobře, že se mám vždy řídit tím maximem- v tomhle případě 50A a koupit regulátor např. DSYS 54? Nebo se pletu a doporučíte mi jinej? Omlouvám se, pokud tohle na fóru už zaznělo a já to přehlédl
max proud odebira motor kdyz se zablokuje (napr zapichnuta vetvicka ve sroubu), takze urcite musis koukat na max proud.
ale nesmis zapomenout, ze motor dosahuje proudovych spicek pri rozbehu, ktere jsou nasobne vetsi (napr pri prudke zmene smeru plavby - plna vzad, plna vpred), spicky dosahuji zhruba 2 az 3 nasobku max proudu.
takze regl 54 A bude na hranici, radsi bych sel do silnejsiho, nebo nastavit pomale rozjezdy motoru a pri zmene smeru otaceni nejdrive zabrzdeni a pote roztoceni na druhou stranu.
ale nesmis zapomenout, ze motor dosahuje proudovych spicek pri rozbehu, ktere jsou nasobne vetsi (napr pri prudke zmene smeru plavby - plna vzad, plna vpred), spicky dosahuji zhruba 2 az 3 nasobku max proudu.
takze regl 54 A bude na hranici, radsi bych sel do silnejsiho, nebo nastavit pomale rozjezdy motoru a pri zmene smeru otaceni nejdrive zabrzdeni a pote roztoceni na druhou stranu.

NeJaToD team
jeste mala rada. vzdy je nejlepsi kdyz shori to nejlevnejsi. pri zablokovani sroubu by mela v idealnim pripade povolit spojka nebo radsi at shori motor. je levnejsi nez regl. takze radsi vetsi rezervu u reglu, ktery je z te sestavy nejdrazsi...

NeJaToD team
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek